Κι όμως, παίκτες ριάλιτι συνέχισαν να ζουν στην απομόνωση ενώ το παιχνίδι είχε σταματήσει να προβάλλεται

Κι όμως, παίκτες ριάλιτι συνέχισαν να ζουν στην απομόνωση ενώ το παιχνίδι είχε σταματήσει να προβάλλεται Facebook Twitter
1

Έζησαν σχεδόν ένα χρόνο στην απομόνωση των Σκωτσέζικων Xάιλαντς και επέστρεψαν σε ένα κόσμο όπου ο Ντόναλτ Τράμπ είναι πλανητάρχης και η Βρετανία έχει αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι οι παίκτες του ριάλιτι «Eden», που γύρισαν στον πολιτισμό για να διαπιστώσουν πως όλος αυτός ο χρόνος που έζησαν στην απομόνωση δεν μεταφέρθηκε παρά σε ελάχιστα τηλεοπτικά επεισόδια. 

Το πρόγραμμα του Channel 4 ξεκίνησε να μεταδίδεται τον Ιούλιο του 2016, ως ένα ριάλιτι-κοινωνικό πείραμα όπου 23 άγνωστοι καλούνταν να συμβιώσουν σε απομονωμένη τοποθεσία στο δάσος και να χτίσουν εκεί τη δική τους κοινωνία μακριά από τη τεχνολογία και τις ανέσεις του σύγχρονου πολιτισμού. Τους συνόδευαν 4 μέλη συνεργείου και παράλληλα υπήρχαν και ατομικές κάμερες των παιχτών που κατέγραφαν τη ζωή τους εκεί. Σημειώνεται πως η μεταφορά τους στον τεράστιο, αλλά περιφραγμένο χώρο απομόνωσης είχε γίνει νωρίτερα από την προβολή του πρώτου επεισοδίου.

Παρ' όλα αυτά, μόλις 4 επεισόδια του ριάλιτι μεταδόθηκαν, καθώς η τηλεθέαση έπεσε κατακόρυφα από τους 1,7 εκατομμύρια θεατές στους 800.000. Τον Αύγουστο του 2016, αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή της σειράς, χωρίς όμως να ειδοποιηθούν οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού.  

Κι όμως, παίκτες ριάλιτι συνέχισαν να ζουν στην απομόνωση ενώ το παιχνίδι είχε σταματήσει να προβάλλεται Facebook Twitter

Το Channel 4 πάντως, με επίσημη δήλωση του, αναφέρει πως το πρόγραμμα θα επιστρέψει στην τηλεόραση μέσα στη χρονιά, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα αληθινό κοινωνικό πείραμα, με όμορφες στιγμές και εντάσεις και ένα αρκετά απρόβλεπτο τέλος. Αντίθετα όμως, κάτοικοι της γύρω περιοχής, έχουν χαρακτηρίσει το "Eden" ως "αστείο", υποστηρίζοντας πως αρκετοί παίκτες έχουν καταφέρει να τους κλέψουν αλκοόλ και φαγητό, διαταράσσοντας έντονα την ησυχία της περιοχής. 

Αρκετοί από τους 23 παίχτες αποχώρησαν λίγους μήνες μετά την παραμονή τους στο παιχνίδι καταγγέλλοντας στη συνέχεια πως όσα έδειξε η τηλεόραση ήταν παραπλανητικά. Τελικά μόλις δέκα παρέμειναν μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και με έκπληξη διαπίστωσαν πως η προβολή είχε σταματήσει εδώ και καιρό.

Το κανάλι επιμένει πως τώρα που ολοκληρώθηκε ο απαιτούμενος χρόνος παραμονής των παιχτών, θα αρχίσουν αν επεξεργάζονται το υλικό και θα δείξουν τα υπόλοιπα επεισόδια. Ωστόσο τα βρετανικά μίντια μεταδίδουν πως οι παίχτες είχαν άλλη ενημέρωση όταν μπήκαν στο παιχνίδι και πως κανείς τους δεν γνώριζε πως είχε γίνει αιφνίδια διακοπή προβολής από το καλοκαίρι. Κανείς δεν τους έβλεπε πια, αλλά εκείνοι συνέχιζαν πιστεύοντας πως ίσως είχαν καθηλώσει τους Βρετανούς στις τηλεοράσεις.

Το τελευταίο tweet που εμφανίστηκε στα social media του παιχνιδιού και ενώ τα επεισόδια είχαν ήδη σταματήσει να προβάλλονται.

Με πληροφορίες από Guardian/ Τelegraph

TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αγαπητά ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια (εξαιρείται το Μέγκα),Αν σας στείλει cv ο εν λόγω production μανατζαρέος, για όνομα του Θεού, μην του δώσετε δουλειά!Α, και πάλι θα επικαλεστώ τα Θεία, μη σας μπαίνουν ιδέες!!! Θα πάρετε πολύ κόζζζμο στο λαιμό σας!!!