Η Daily Mail θα ζητήσει συγγνώμη από την Μελάνια Τραμπ και θα πληρώσει για όσα γράφτηκαν περί υπηρεσίες «συνοδού»

Η Daily Mail θα ζητήσει συγγνώμη από την Μελάνια Τραμπ και θα πληρώσει για όσα γράφτηκαν περί υπηρεσίες «συνοδού» Facebook Twitter
3

 

Η διαμάχη του διάσημου ταμπλόιντ με την Μελάνια Τραμπ, τελειώνει με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ να είναι κερδισμένη καθώς πριν από λίγο δημοσιοποιήθηκε η δικαστική απόφαση υπέρ της.

Στο επίμαχο δημοσίευμα, στην ηλεκτρονική έκδοση της "Daily Mail" το περασμένο καλοκαίρι αναφερόταν, με βάση πληροφορίες ενός σλοβένικου περιοδικού, ότι ένα πρακτορείο μοντέλων στη Νέα Υόρκη με το οποίο συνεργάστηκε η Μελάνια Τραμπ τη δεκαετία του 1990 λειτουργούσε ταυτόχρονα ως γραφείο συνοδών κι έφερνε σε επαφή πλούσιους πελάτες με γυναίκες που τους πρόσφεραν υπηρεσίες σεξουαλικής φύσης. Το ίδιο άρθρο είχε αφήσει να εννοηθεί πως ίσως η γνωριμία με τον Ντόναλντ Τραμπ είχε γίνει μέσω αυτού του γραφείου.

Η αρχική διεκδίκηση αποζημίωσης της Μελάνια Τραμπ έφτανε το τεράστιο ποσό των 150 εκατ. δολαρίων. Το ποσό που τελικά θα πληρώσει ο δημοσιογραφικός όμιλος δεν έγινε γνωστό, αλλά μια πηγή φέρεται να δηλώνει στο Reuters πως είναι πολύ μικρότερο.

«Η ιστοσελίδα Mail Online και η εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσαν ένα άρθρο στις  20 Αύγ 2016 σχετικά με την Μελάνια Τραμπ που αμφισβήτησε τη φύση της δουλειάς της ως μοντέλο και αναδημοσίευσε ε ισχυρισμούς πως παρείχε υπηρεσίες πέρα από το να είναι απλά μοντέλο.», αναφέρει η απολογία της εφημερίδας που δημοσιεύτηκε πριν από λίγα λεπτά.

«Δεχόμαστε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί σχετικά με την κα Τραμπ δεν είναι αληθείς και τους αποσύρουμε . Ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση προκάλεσε το δημοσίευμα. Μετά από δύο αγωγές εναντίον μας, συμφωνήσαμε να καταβάλουμε αποζημίωση και τα νομικά έξοδα», προσθέτει η ανακοίνωση την οποία η Daily Mail υποχρεώθηκε να δημοσιεύσει άμεσα.

TV & Media
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
To να είναι μια γυναίκα πόρνη θεωρείται ντροπή.Το να είναι ένας άντρας πελάτης θεωρείται φυσιολογικό, ή ακόμα και τιμητικό.Γιατί, μη μου πείτε ότι αν έβγαινε μία εφημερίδα και έλεγε ότι ο Τραμπ ήταν πελάτης σε οίκους ανοχής, πολυτελείας ή απλούς, θα γινόταν σκάνδαλο.Ίσα-ίσα, μπορεί ο ίδιος να το επιβεβαίωνε και να δήλωνε και άνετος ή και περήφανος γι αυτό.
Αγαπητή αυτό έχει να κάνει με την μορφή της εκάστοτε κοινωνίας. Στην Ελλάδα ίσως και να ήταν επιβεβαίωση του άκρατου αντρικού σθένους του Τράμπ αλλά στην πιο συντηρητική Αμερική αντιμετωπίζεται αλλιώς. Μην ξεχνάς ότι στην Σουηδία (αν δεν κάνω λάθος) κυρώσεις αντιμετωπίζει ο πελάτης όχι η ιερόδουλη.