Το Al Jazeera ανακοίνωσε πως καταργεί τα σχόλια αναγνωστών και εξηγεί την απόφασή του

Το Al Jazeera ανακοίνωσε πως καταργεί τα σχόλια αναγνωστών και εξηγεί την απόφασή του Facebook Twitter
1

Το δίκτυο Al Jazeera το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κρίσης μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ ανακοίνωσε σήμερα πως αφαιρεί τη δυνατότητα σχολιασμού στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα, μια κίνηση που για τον χώρο των μίντια θεωρείται αρκετά τολμηρή.

«Σήμερα, απενεργοποιήσαμε τη δυνατότητα σχολιασμού ιστοριών στο aljazeera.com. Είναι μια απόφαση την οποία έχουμε σκεφτεί πολύ, και αυτή που τελικά αισθανόμαστε ότι εξυπηρετεί καλύτερα το κοινό μας», αναφέρει η ανακοίνωση.


Και συνεχίζει: «Η αποστολή του Al Jazeera είναι να δώσει μια φωνή σε όσους δεν είχαν και η υγιής συζήτηση είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού του σχεδίου. Όταν δημιουργήσαμε για πρώτη φορά το πεδίο για σχόλια στην ιστοσελίδα μας, ελπίζαμε ότι θα χρησιμεύει ως ένα φόρουμ για προσεκτική και ευφυή συζήτηση που θα επιτρέψει την αλληλεπίδραση στο παγκόσμιο ακροατήριό μας.


Ωστόσο, το τμήμα των σχολίων γέμισε από τους χρήστες που κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα και προωθούν τον φανατισμό, τον ρατσισμό και τον σεκταρισμό. Η πιθανότητα οποιασδήποτε μορφής συζήτησης έγινε ουσιαστικά ανύπαρκτη.


Επίσης, με την πάροδο του χρόνου, κατανοήσαμε πως τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι η προτιμώμενη πλατφόρμα συζήτησης για το κοινό μας και τα θέματα που τους απασχολούν περισσότερο. Ενθαρρύνουμε το κοινό μας να συνεχίσει να αλληλεπιδρά με μας έτσι.


Η απόφαση αυτή έρχεται επίσης σε μια εποχή που εμείς ως Μέσο πρέπει να αξιολογήσουμε ποιες είναι οι προτεραιότητές μας. Πιστεύουμε ότι αντί να προσεγγίζουμε το πρόβλημα με μια συλλογή αλγορίθμων και μια ομάδα συντονιστών, οι μηχανικοί και οι συντακτικοί πόροι μας χρησιμοποιούνται καλύτερα, δημιουργώντας νέες μορφές αφήγησης που αντηχούν με το ακροατήριό μας.


Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η κίνηση θα αποτελέσει απογοήτευση για τα μέλη των αναγνωστών  μας που προσπάθησαν να ξεκινήσουν μια προσεκτική συζήτηση στον ιστότοπό μας. Ωστόσο, θα εργαστούμε σκληρά τους ερχόμενους μήνες για να κατανοήσουμε τον καλύτερο τρόπο να επαναφέρουμε τη συζήτηση στο aljazeera.com.


Για να συνεχίσετε τη συζήτηση για τα κοινωνικά μέσα, παρακαλώ μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στη σελίδα μας στο Facebook και επικοινωνήστε μέσω Twitter».



TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM