Διαφήμιση του Condé Nast Traveller απαγορεύθηκε επειδή προβάλλει ένα «αρρωστημένα αδύνατο» μοντέλο

Διαφήμιση του Condé Nast Traveller απαγορεύθηκε επειδή προβάλλει ένα «αρρωστημένα αδύνατο» μοντέλο Facebook Twitter
0

Μια διαφήμιση του ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveller απαγορεύθηκε αφού κρίθηκε «ανεύθυνη» επειδή προβάλλει ένα αρρωστημένα αδύνατο» μοντέλο.

Στο στιγμιότυπο εμφανίζεται ένα μοντέλο να ποζάρει σε μια παραλία σε μια διαφήμιση της κατηγορίας «καρτ-ποστάλ της ημέρας», η οποία περιλαμβανόταν στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού Glamour- και τα δύο περιοδικά ανήκουν στον εκδοτικό όμιλο Condé Nast Publications Ltd.

Σύμφωνα με την Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (Advertising Standards Authority- ASA), ένας αναγνώστης εξέφρασε παράπονα επειδή το μοντέλο δείχνει υπερβολικά αδύνατο και χαρακτήρισε την διαφήμιση «κοινωνικά ανεύθυνη».

Διαφήμιση του Condé Nast Traveller απαγορεύθηκε επειδή προβάλλει ένα «αρρωστημένα αδύνατο» μοντέλο Facebook Twitter

Το περιοδικό από την πλευρά του εξήγησε πως η συγκεκριμένη διαφήμιση χρησιμοποιήθηκε να προωθήσει τον ιστότοπο του Condé Nast Traveller και πως προέρχεται από επαγγελματική φωτογράφιση, αν και ποτέ δεν προβλήθηκε έτσι μέσα στο περιοδικό. Συμπλήρωσε δε πως στόχος της ήταν να μεταδώσει την ιδέα της «καλοκαιρινής απόδρασης». Σε ανακοίνωσή του το περιοδικό παραδέχθηκε βέβαια πως η πόζα του μοντέλου «τόνιζε το ύψος και τα μακριά πόδια της», αλλά τόνισε πως το σώμα της κοπέλας είναι μεν αδύνατο αλλά με φυσιολογικές αναλογίες, και ότι δεν προεξέχουν σε αυτό οστά.

Ωστόσο η ASA αποφάνθηκε πως η εν λόγω διαφήμιση πρέπει να απαγορευτεί, και συνέστησε στον όμιλο να είναι προσεκτικότερος στο μέλλον. Κατόπιν μελέτης, η Αρχή κατέληξε στο συμπέρασμα πως η γωνία λήψης της φωτογραφίας τόνισε την λεπτή της σιλουέτα χωρίς να χρειάζεται. «Κατανοούμε πως η διαφήμιση ήταν για ταξιδιωτικό περιοδικό και πως σκοπός δεν ήταν να εστιάσει κανείς ούτε στο μοντέλο ούτε στα ρούχα της. Ωστόσο, θεωρούμε πως το μοντέλο έτσι όπως φωτογραφήθηκε φαινόταν αρρωστημένα αδύνατο και πως η διαφήμιση ήταν ανεύθυνη», σημειώνει η ASA. 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM