ΕΛ.ΑΣ και Καμμένος διαψεύδουν την απόπειρα σύλληψης του διευθυντή των «Νέων» - Για «ύποπτα παιχνίδια» κάνει λόγο η εφημερίδα

ΕΛ.ΑΣ και Καμμένος διαψεύδουν την απόπειρα σύλληψης του διευθυντή των «Νέων» - Για «ύποπτα παιχνίδια» κάνει λόγο η εφημερίδα Facebook Twitter
O Παναγιώτης Λάμψιας. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
1

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με δημοσίευμα των «Νέων» που ανέφερε ότι αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν τον διευθυντή της εφημερίδας, Παναγιώτη Λάμψια, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η είδηση αναρτήθηκε αρχικά στις ιστοσελίδες των Νέων και του in.gr, και απέδιδε τη μήνυση σε προσπάθεια του κ. Καμμένου «να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθύνες που έχει για την πώληση στρατιωτικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία».

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διέψευσε το συμβάν, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει αναφορά από καμία αστυνομική υπηρεσία για μήνυση σε βάρος του κ. Λάμψια, ενώ και οι δύο αναρτήσεις κατέβηκαν.

Με τη σειρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έσπευσε μέσω Twitter να διαψεύσει τη συγκεκριμένη είδηση γράφοντας: «Τη μαϊμού "είδηση" για λευτεριά στον Λάμψια βγήκε από τον αρχηγό των fake news Τζένο το σώγαμπρο Παπαδόπουλο και το τσιτράκι Κανέλλη»

Τα Νέα: «Ύποπτα Παιχνίδια»

Γύρω στις 18.30 το απόγευμα, στην ιστοσελίδα των Νέων ανέβηκε νέο κομμάτι με τίτλο «Ύποπτα Παιχνίδια» όπου μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για «περίεργα παιχνίδια με στόχο τον εκβιασμό και εν τέλει τον εκφοβισμό και τη φίμωση των "ΝΕΩΝ"» από την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα τονίζεται ότι «όπως παραδέχτηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας εμφανίστηκαν στα "ΝΕΑ" τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Καλλιθέας αναζητώντας τον διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Λάμψια αλλά όχι για να τον συλλάβουν. Ο κ. Τόσκας ισχυρίστηκε μετά τρίωρο και αφού δεν είχε ανευρεθεί ο Παναγιώτης Λάμψιας ότι «προσήλθαν στα "ΝΕΑ" για να διερευνήσουν τις συνθήκες ασφαλείας».

«Με αυτό τον ελάχιστα πιστευτό, και πρόδηλα έωλο ισχυρισμό» συνεχίζει το δημοσίευμα «η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε επιχειρήσει τη σύλληψη του δημοσιογράφου με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για δήθεν συκοφαντική δυσφήμησή του. Είναι προφανές ότι η κινητοποίηση των πολιτικών κομμάτων, των δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής είχε ως αποτέλεσμα ύστερα από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, στις οποίες μετείχε ενεργά και το Γραφείο του Πρωθυπουργού, να μην υλοποιήσει τις απειλές του ο Καμμένος, τις οποίες είχε προαναγγείλει πομπωδώς από το πρωί μέσω του ΣΚΑΙ εξαπολύοντας νέα άθλια επίθεση κατά των «ΝΕΩΝ», σε μια προφανή προσπάθεια να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθύνες που έχει για την πώληση στρατιωτικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία».

TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM