Η Αντζελίνα Τζολί ζητά την απομάκρυνση του δικαστή που χειρίζεται το διαζύγιο της από τον Μπραντ Πιτ

Η Αντζελίνα Τζολί ζητά την απομάκρυνση του δικαστή που χειρίζεται το διαζύγιο της από τον Μπραντ Πιτ Facebook Twitter
Η Αντζελίνα Τζολί ζητά την απομάκρυνση του δικαστή που χειρίζεται το διαζύγιο της από τον Μπραντ Πιτ (EPA/Αρχείο)
0

Η Αντζελίνα Τζολί ζήτησε τη Δευτέρα την απομάκρυνση του ιδιωτικού δικαστή που επιβλέπει το διαζύγιό της από τον Μπραντ Πιτ.

Η αιτιολογία είναι ο εν λόγω δικαστής δεν έχει «αποκαλύψει επαρκώς τις επιχειρηματικές του σχέσεις με έναν από τους δικηγόρους του Πιτ».

Σε κατάθεσή της στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, η Τζολί υποστήριξε ότι ο δικαστής John W. Ouderkirk πρέπει να απομακρυνθεί από την υπόθεση του διαζυγίου της επειδή δεν έχει αποκαλύψει άλλες υποθέσεις που τον συνδέουν εργασιακά με τη δικηγόρο του Μπραντ Πιτ, Άνν Κίλι.

Ισχυρίζεται δε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του διαζυγίου, ο Ouderkirk «απέτυχε να αποκαλύψει τις υποθέσεις που έδειξαν την τρέχουσα, συνεχιζόμενη, επαναλαμβανόμενη σχέση πελάτη μεταξύ του δικαστή και του συμβούλου του εναγόμενου».

Στη συνέχεια, αναφέρει ακόμα ότι η πληρεξούσιος του Πιτ «υποστήριζε ενεργά τα οικονομικά συμφέροντα του δικαστή Ouderkirk ώστε να επεκταθεί ο διορισμός του (και η ικανότητά του να συνεχίσει να λαμβάνει αμοιβές) σε μια υπόθεση υψηλού προφίλ».

Ο Πιτ και η Τζολί, όπως και άλλα ζευγάρια υψηλού προφίλ, πληρώνουν για έναν ιδιωτικό δικαστή στην υπόθεση διαζυγίου τους για να κρατήσουν πολλά από τα προσωπικά και οικονομικά στοιχεία κρυφά, αν και πρέπει να γίνουν ορισμένες νομικές κινήσεις στο πλαίσιο της τυπικής δικαστικής διαδικασίας.

Η κατάθεση της Τζολί υπογραμμίζει ότι ένας ιδιωτικός δικαστής πρέπει να ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με τους άλλους δικαστές.

Αναφέρει δε, πως «δεν έχει σημασία αν ο δικαστής Ouderkirk είναι πραγματικά προκατειλημμένος. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια ο αποκλεισμός του δικαστή γίνεται εφόσον ένα άτομο που γνωρίζει τα γεγονότα «θα μπορούσε λογικά να προκαλέσει αμφιβολίες» σχετικά με την ικανότητά του να παραμείνει αμερόληπτος».

Οι δικηγόροι της Τζολί ζήτησαν σε ιδιωτικές συναντήσεις να αποκλειστεί ο Ouderkirk, αλλά η κατάθεση αναφέρει ότι η πλευρά του Πιτ επέμενε να τον κρατήσει.

«Όπως αναφέρεται στην κατάθεση, το μόνο που ζητάει η πελάτης μου είναι μια δίκαιη δίκη βασισμένη σε γεγονότα, χωρίς ιδιαίτερη εύνοια για καμία από τις δύο πλευρές», δήλωσε η δικηγόρος της Τζολί, Samantha Bley DeJean, σε ένα email που έστειλε στο The Associated Press.

«Ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι δικαστικοί μπορούν να εμπιστεύονται τη διαδικασία αυτή είναι να διασφαλίζουν για όλους τους εμπλεκόμενους ότι υπάρχει διαφάνεια και αμεροληψία».

Οι Πιτ και Τζολί είναι διαζευγμένοι και επίσημα από τον Απρίλιο του 2019 αλλά άλλα ζητήματα, όπως τα οικονομικά και η επιμέλεια των παιδιών, παραμένουν προς οριστική διευθέτηση.

Επειδή τα περισσότερα από τα έγγραφα έχουν σφραγιστεί, δεν είναι σαφές όμως ποια ακριβώς ζητήματα παραμένουν άλυτα. Η Τζολί κατέθεσε έγγραφα το 2018 λέγοντας ότι ο Πιτ δεν πληρώνει επαρκή διατροφή για τα παιδιά, την οποία αμφισβήτησαν δε, οι δικηγόροι του, αποκαλώντας την κατάθεσή της μια προσπάθεια χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης.

Η 44χρονη Τζολί και ο 56χρονος Πιτ υπήρξαν ζευγάρι για 12 χρόνια και παντρεμένοι μόλις δύο. Η Τζολί  υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2016 και μαζί έχουν έξι παιδιά.

Με πληροφορίες του Associated Press

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM