Παρουσιάστρια της ΕΡΤ αφήνει άφωνους κοινό και συναδέλφους με την "πάσα" της στο θέμα για το Νόμπελ

Παρουσιάστρια της ΕΡΤ αφήνει άφωνους κοινό και συναδέλφους με την "πάσα" της στο θέμα για το Νόμπελ Facebook Twitter
18

Άφωνη άφησε την δημοσιογράφο που θα παρουσίαζε το θέμα της απονομής του Νόμπελ Φυσικής αλλά και το τηλεοπτικό κοινό η δημοσιογράφος της ΕΡΤ η Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων δεν αρκέστηκε σε μια τυπική πάσα στο ON της αλλά αναφέρθηκε επεξηγηματικά (;) στην έρευνα των επιστημόνων για την οποία τιμήθηκαν με το βραβείο.


«Η σουηδική Ακαδημία Επιστημών ανακοίνωσε σήμερα το Νόμπελ Φυσικής 2015 και απονέμεται για μία συγκλονιστική ανακάλυψη, είναι αυτή της ταλάντωσης των νετρίνων, η οποία δείχνει ότι τα νετρίνα τελικά έχουν μάζα. Ουσιαστικά, οι δύο ερευνητές έδειξαν ότι τα νετρίνα που είναι στοιχειώδη υποατομικά σωματίδια διαπερνούν κατά δισεκατομμύρια τη Γη -δεν καταδέχονται ποτέ να αλληλεπιδράσουν με την κανονική ύλη-, τώρα μπορούν να αλλάζουν ταυτότητα, δηλαδή να μεταμορφώνονται από ένα είδος σε ένα άλλο με εντελώς διαφορετική όμως μάζα», είπε η Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Η δημοσιογράφος που είχε το θέμα «αναγκάστηκε» να υποκλιθεί στην παρουσιάστρια λέγοντας: «Έχεις κάνει διατριβή μπορώ να προσθέσω. Είσαι η καθ' ύλην αρμόδια οφείλω να ομολογήσω».

Η αποφώνηση ήταν στους ίδιους τόνους…

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Δεν ειμαι βεβαιος οτι καταλαβα το νοημα του τιτλου του θεματος.Μιλαει για "πασα"της παρουσιαστριας στην ρεπορτερ.Απ'οσα γνωριζα η "πασα"-με την κακη εννοια-στην δημοσιογραφια ειναι οταν ο δημοσιογραφος κανει σκοπιμα μια ερωτηση,η μια παρατηρηση, η οποια εξυπηρετει τον ερωτωμενο.Εχουμε δει σημεια και τερατα σχετικα σε δηθεν "συνεντευξεις"πολιτικων.Με την καλη,ομως, εννοια ειναι απλα το "περασμα" ενος θεματος απο τον ενα δημοσιογραφο στον αλλο.Στην προκειμενη περιπτωση η παρουσιαστρια εξηγει ορθα το βασικο εντικειμενο της ερευνας των ,Νομπελιστων πλεον,επιστημονων,πριν περασει το θεμα στην αλλη δημοσιογραφο.Ειναι κακο αυτο ;Διοτι αν αναλογισθουμε τα απιστευτα "μαργαριταρια"τα οποια "εκτοξευονται" καθημερινα και κατα κορον απο αδαεις τηλεπαρουσιαστες οι οποιοι αγνοουν παντελως το αντικειμενο το οποιο παρουσιαζουν και δεν καταλαβαινουν τιποτα απο οσα τους λεει καποιος ο οποιος το κατεχει, με αποτελεσμα να μην παρακολουθουν,καν,τα οσα αυτος λεει,τοτε η εικονα της συγκεκριμενης παρουσιαστριας σιγουρα ειναι απειρως καλυτερη.
Η Αντριάνα, είναι γνωστό στους σχετικούς, ότι είναι μια πανέξυπνη δημοσιογράφος με φοβερές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και με Πανεπιστημιακές βεβαίως πλέον των Δημοσιογραφικών. Θεωρείται η κορυφαία παρουσιάστρια στην ΕΡΤ.Τα μεγάλα κανάλια θα έδιναν πολλά για να την πάρουν στο δυναμικό τους.Μιλάει και 3 γλώσσες, είναι και πανέμορφη. Είναι η γυναίκα του Μπουντούρη, του γίγαντα της Εθνικής μας μπάσκετ. Νάχαμε και άλλες τέτοιες !
κι ο/η δημοσιογράφος που παρουσιαζει με αυτόν τον τροπο το γεγονός, τι κάνει;;;;;; τις ειδήσεις τις παρακολουθησα, και δεν είδα καμία τετοια διαθεση.... η παρουσιάστρια τις διαβάζει τις ειδήσεις - με λάθη ή όχι...
Να σας πω κάτι που εδώ στην Ελλάδα δεν λέμε να το καταλάβουμε; ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό, σώνει και καλά, κάποιος να εργαστεί επάνω στο αντικείμενο των σπουδών του!!! Μόνο στην χώρα μας συνεχίζει να υπάρχει αυτό. Όσοι έχετε εργαστεί στο εξωτερικό με καταλαβαίνετε καλά... Υ.Γ.: Επειδή την γνωρίζω προσωπικά. Η ίδια νιώθει καταπληκτικά που εργάζεται ως δημοσιογράφος, κάτι, το οποίο, έχει επίσης σπουδάσει.
Οφειλω να ομολογισω οτι ηταν πολυ καλη προσπαθεια για να ενημερωσει τον κοινο... αλλα δυστυχως υπηρχε μια μικρη ανακριβεια.... τα νετρινα αλλαζουν γευσεις οχι μαζα.... και να αλλαζει κατι στα χαρακτηριστικα τους οφειλουν να εχουν καμια μη μηδενικη μαζα.
Ο φίλος Παύλος4 έχει όντως δίκαιο. Απλά η τελευταία του πρόταση δεν βγάζει πολυ νόημα στα ελληνικά, φανταζομαι από βιασύνη. Για να καταγραφεί απλά το ορθό, ανακαλύφθηκε ότι τα νετρίνα αλλάζουν "γεύση" και για να είναι αυτό δυνατό, οφείλουν να έχουν μάζα (που ως σήμερα δεν είχε αποδειχτεί ότι έχουν). Για τις αρνητικές έχω βασιμότατη υποψία ότι πλειοψηφία τους έχει άγνοια για την "γεύση"¨ως ιδιότητα των υποατομικών σωματιδίων και θεώρησε το σχόλιο ειρωνικό ορ σαμθινγκ....
Ελάτε,ρε παιδιά χαλαρώστε! Δεν θυμάστε πριν από καμιά δεκαετία και βάλε που όταν έδινε "πάσα" ο βασικός παρουσιαστής στον αντιστοιχο παρουσιαστή των αθλητικών ειδήσεων και ξεκινούσε μία μίνι συζήτηση μεταξύ τους με τον πρώτο να κάνει περίληψη(το λες και μονόλογο)όσων επρόκειτο να αναλύσει ο δεύτερος;Ο Μητσικώστας τοτε το είχε σατυρίσει έξυπνα,με τον ίδιο στον ρόλο του βασικού παρουσιαστή και έναν άλλο στον ρόλο του αθλητικογράφου:αφού καλησπέρισε τον δεύτερο ξεκίνησε ο ίδιος να λέει αυτά που έπρεπε να πει ο άλλος και όταν τελείωσε τον μονόλογό του,του είπε "μίλα τώρα και συ,αλλά τι να πεις; Έχεις κάτι να πεις;"