Μάικλ Μουρ: Οι 5 λόγοι για τους οποίους θα νικήσει ο Ντόναλντ Τραμπ

Μάικλ Μουρ: Οι 5 λόγοι για τους οποίους θα νικήσει ο Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
3

Την εκτίμηση του ότι ο Τραμπ θα είναι ο νικητής των αμερικανικών εκλογών αλλά και τους λόγους που αυτό θα συμβεί, εξέφρασε ο γνωστός και βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, τόσο μέσα από την προσωπική του σελίδα, όσο και σε εμφάνιση του στην εκπομπή Real Time with Bill Maher. Ο Μουρ προκάλεσε αποδοκιμασίες στο ακροατήριο όταν είπε «λυπάμαι κάθε φορά που μεταφέρω κακές ειδήσεις, αλλά νομίζω ότι ο Τραμπ θα νικήσει».

Τους λόγους αυτούς αναλύει και μέσα από την προσωπική του σελίδα, σημειώνοντας ότι την πρόβλεψη αυτή είχε κάνει από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρει: "Ο Donald J. Trump πρόκειται να κερδίσει τον Νοέμβριο Αυτός ο άθλιος, αδαής, επικίνδυνος, μερικής απασχόλησης κλόουν και πλήρους απασχόλησης "sociopath" πρόκειται να είναι ο επόμενος πρόεδρος μας".

Οι πέντε λόγοι που ο Τραμπ θα νικήσει: 

1. Η δημαγωγική του ρητορική σε τέσσερις πολιτείες: Μίσιγκαν, Οχάιο, Πενσιλβάνια και Ουισκόνσιν-πολιτείες που παραδοσιακά τάσσονταν με τους Δημοκρατικούς αλλά εκλέγουν ρεπουμπλικανό κυβερνήτη. Ο Τράμπ λέει στους ψηφοφόρους ακριβώς αυτά που θέλουν να ακούσουν, κάτι που θα τον αναδείξει τελικό νικητή.

2. Οι άνδρες ψηφοφόροι δεν θα αφήσουν το Λευκό Οίκο στα χέρια μιας γυναίκας μετά από 240 χρόνια ανδρικής κυριαρχίας. Σκέφτονται: Αφού έχουμε υποστεί για 8 χρόνια ένα μαύρο, τώρα θα ανεχτούμε μια γυναίκα; Και μετά από αυτό έναν ομοφυλόφιλο ή έναν τρανς;»

 

3. Η ίδια η Χίλαρι είναι πρόβλημα. Αν μιλήσουμε ειλικρινά παρότι τη συμπαθώ είναι ένα γεράκι στα δεξιά του Ομπάμα και μπορεί να μας εμπλέξει σε κάποια στρατιωτική ενέργεια. Βέβαια η άλλη επιλογή είναι το ψυχώ-δάχτυλο του Τραμπ να είναι πάνω στο κουμπί. Η Χίλαρι όμως είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής και οι περισσότεροι τη θεωρούν αναξιόπιστη και ανέντιμη. Εκπροσωπεί το παλιό στην πολιτική μια σίγουρα κανείς δεν πρόκειται το πρωί των εκλογών να τρέξει για να ψηφίσει τη Χίλαρι. Κι εδώ ο Τραμπ έχει το πάνω χέρι.

4. Η καταθλιπτική ψήφος. Εκείνο το πρωί οι υποστηρικτές του Σάντερς θα συρθούν απρόθυμα στις κάλπες για να ψηφίσουν τη Χίλαρι. Ο μέσος υποστηρικτής του Μπέρνι δεν θα βοηθήσει εθελοντικά την εκλογή της Χίλαρι, ενώ οι νέοι μπορεί τελικά να μείνουν σπίτι και να μην ψηφίσουν. Η Χίλαρι θα πρέπει να τους δώσει ένα λόγο για να το κάνουν κι αυτό είναι δύσκολο.

5. Το φαινόμενο Jesse Ventura. Εδώ ο Μουρ αναφέρεται στην ελευθερία που νιώθει κανείς πίσω από το παραβάν, όπου δεν έχει κάμερες, οικογένεια, μπάτσους και αφεντικά. Και επειδή πολύ είναι θυμωμένοι με το πολιτικό σύστημα πρόκειται να ψηφίσουν Τραμπ, μόνο και μόνο επειδή μπορούν. Όπως όταν στέκεσαι στην άκρη του Νιαγάρα και αναρωτιέσαι πώς θα αισθανόσουν αν έπεφτες από εκεί. Είναι όπως τη δεκαετία του '90, όταν οι πολίτες της Μινεσότα εξέλεξαν έναν επαγγελματία παλαιστή για κυβερνήτη τους; Το έκαναν μόνο και μόνο επειδή μπορούσαν. Η ψήφος των κατοίκων της Μινεσότα στον Ventura ήταν η δική τους φάρσα σε ένα άρρωστο πολιτικό σύστημα. Αυτό πρόκειται να συμβεί ξανά με τον Τραμπ...

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια