ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Ζούκερμπεργκ κάνει πίσω - Αποσύρει τις αγωγές κατά των κατοίκων της Χαβάης

Ο Ζούκερμπεργκ κάνει πίσω - Αποσύρει τις αγωγές κατά των κατοίκων της Χαβάης Facebook Twitter
4

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποφάσισε να αποσύρει τις αγωγές που θα ανάγκαζαν εκατοντάδες κατοίκους της Χαβάης να χάσουν τη γη των προγόνων τους.

Το 2014, ο δισεκατομμυριούχος CEO του Facebook έδωσε 100 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει 700 εκτάρια γης στο νησί Kauai της Χαβάης, αλλά δεν του ανήκει το 100% της έκτασης.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με την εφημερίδα Honolulu Star-Advertiser, περίπου 12 μικρότερα οικόπεδα που βρίσκονται μέσα στην έκταση του Ζούκερμπεργκ ανήκουν εδώ και πάνω από δύο αιώνες, χάρη έναν παλιό νόμο του 1850, σε οικογένειες γηγενών ή πολίτες της Χαβάης που έχουν γεννηθεί στο νησί. Αυτό τους δίνει το δικαίωμα να ζουν εκεί ή να μπαίνουν μέσα στην έκταση όποτε το θελήσουν.

Μέσω της εν λόγω νομικής διαδικασίας (σ.σ. ονομάζεται quiet title process) που είχε επιλέξει για να ακολουθήσει ο συνιδρυτής και CEO του Facebook επιδίωκε να αναγκάσει τις οικογένειες αυτές να πουλήσουν τη γη που κατέχουν σε δημόσιους πλειστηριασμούς, προφανώς για να αποκτήσει την καθολική κυριότητα της έκτασης και να απαγορεύσει την πρόσβαση.

«Προκειμένου να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο για να προχωρήσουμε, αποσύρουμε τις αγωγές και θα συνεργαστούμε την κοινότητα προς τη χάραξη μίας νέας προσέγγισης» έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στην τοπική εφημερίδα «The Garden Island».

«Εξετάζοντας εκ' νέου την υπόθεση, μετανιώνω που δεν ξόδεψα περισσότερο χρόνο για να καταλάβω πλήρως την ιστορία και τον τρόπο που εφαρμόζεται η νομική αυτή διαδικασία, πριν προχωρήσω. Τώρα που έχω καλύτερη γνώση των πραγμάτων, είναι ξεκάθαρο πως κάναμε λάθος» έγραψε ο Ζούκερμπεργκ τη Δευτέρα.

«Ο σωστός τρόπος είναι να καθίσουμε και να συζητήσουμε για το τι είναι καλύτερο να κάνουμε. Θα βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους επικεφαλής των ομάδων που έχουν σχετίζονται με την υπόθεση, όπως οι ντόπιοι Χαβανέζοι και οι οικολόγοι, προκειμένου να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση», ανέφερε ακόμη ο ισχυρός άντρας του Facebook.

Με στοιχεία από το Mashable

Πολιτισμός
4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM
I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Πολιτισμός / I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η διάσημη μουσικός και εικαστικός δηλώνει ότι έχει πάθει εμμονή με την τεχνητή νοημοσύνη, την οποία χρησιμοποιεί για να συνομιλεί και να γράφει μουσική με τον αείμνηστο σύντροφό της.
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
είναι ξεκάθαρο πως σε βάθος χρόνου ίσως το κόστος αυξανόταν γεωμετρικά συνυπολογίζοντας τα δοαφύγοντα έσοδα που πιθανότατα θα προέκυπταν από ρην αρνητική δημοσιότητα