Η Playmate που εξόργισε φωτογραφίζοντας κρυφά μια γυναίκα στα αποδυτήρια καταδικάστηκε να καθαρίζει γκράφιτι

Η Playmate που εξόργισε φωτογραφίζοντας κρυφά μια γυναίκα στα αποδυτήρια καταδικάστηκε να καθαρίζει γκράφιτι Facebook Twitter
0

Αν το όνομα Dani Mathers δεν σας λέει τίποτα, τότε ίσως ο τίτλος «Η Playmate που εξόργισε όλο το διαδίκτυο φωτογραφίζοντας και χλευάζοντας μια γυναίκα στα αποδυτήρια» σας υπενθυμίσει την ιστορία που είχε κάνει μεγάλη αίσθηση.

Η Playmate που εξόργισε φωτογραφίζοντας κρυφά μια γυναίκα στα αποδυτήρια καταδικάστηκε να καθαρίζει γκράφιτι Facebook Twitter
Η φωτογραφία που δημοσίευσε η Dani Mathers τραβήχτηκε μέσα από τη σάουνα του γυμναστηρίου. «Αν εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω αυτό που είδα, τότε ούτε εσείς μπορείτε», είχε γράφει δίπλα από την φωτογραφία, που απεικόνιζε μια 70χρονη γυναίκα να κάνει ντους.

Η Dani Mathers, που είχε στεφθεί Playmate της χρονιάς το 2015, είχε δημοσιεύσει τον περσινό Ιούλιο μια φωτογραφία στο λογαριασμό της στο Snapchat από μια γυμνή γυναίκα να κάνει μπάνιο στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου που πηγαίνει με άκρως κοροϊδευτική διάθεση. Λίγη ώρα μετά, απολύθηκε από τη δουλειά της και το γυμναστήριο στο οποίο έγινε το περιστατικό την κήρυξε ανεπιθύμητη από όλα του τα παραρτήματα. Επιπλέον την κατήγγειλε και στην αστυνομία. Η ίδια είχε βγει μετά από λίγες ώρες να ζητήσει συγγνώμη, αλλά η μεταμέλειά της δεν έγινε δεκτή.

Και μπορεί το ίντερνετ να ξέχασε την Μathers, αλλά δε συνέβη το ίδιο και με την αστυνομία του Λος Άντζελες που ερεύνησε ενδελεχώς την υπόθεση και τελικά εντόπισε την γυναίκα που έγινε αντικείμενο χλευασμού από την Playmate. Η 70χρονη αναζήτησε δικαίωση για την παραβίαση της ιδιωτικότητάς της και τελικά την κέρδισε, αφού το μοντέλο καταδικάστηκε για την υπόθεση και καλείται να περάσει τώρα έναν μήνα αφαιρώντας γκράφιτι από το Λος Άντζελες.

Η Playmate που εξόργισε φωτογραφίζοντας κρυφά μια γυναίκα στα αποδυτήρια καταδικάστηκε να καθαρίζει γκράφιτι Facebook Twitter

«Οι συνέπειες γύρω από την διαπόμπευση του σώματος μπορεί να αποβούν καταστροφικές, όχι μόνο σε κόρες και μητέρες αλλά επίσης σε γιους και πατέρες, μέλη της κοινότητας LGBTQ, σε ένα τρανς παιδί που μπορεί να παλεύει με την ταυτότητά του, σε ανάπηρα άτομα», δήλωσε σχετικά ο νόμιμος εκπρόσωπος της πόλης του Λος Άντζελες, Mike Feuer. «Το μήνυμα σήμερα είναι ξεκάθαρο: το body shaming δεν επιτρέπεται στο Λος Άντζελες», πρόσθεσε.

Όταν η υπόθεση πέρασε στην αρμοδιότητα του εισαγγελέα, φήμες ήθελαν την Mathers αντιμέτωπη μέχρι και με εξάμηνη ποινή φυλάκισης, καθώς οι αρχές τιμωρώντας το μοντέλο φέρονταν να θέλουν να δώσουν ένα παράδειγμα που θα αποθαρρύνει τέτοια φαινόμενα. Η Dani Mathers μετά την θυμωμένη υποδοχή που της επιφύλαξαν εκατοντάδες χρήστες των social media για αυτήν της την κίνηση, προσπάθησε να απολογηθεί αλλά τελικά έκανε τα πράγματα χειρότερα. Αν και διέγραψε αμέσως το ποστ, δεν παραδέχθηκε το ηθικό λάθος της, αλλά μόνος το τεχνικό. «Ήθελα απλώς να ενημερώσω ότι σήμερα δημοσίευσα στο Snapchat μια φωτογραφία κατά λάθος, δίχως να το εννοώ και πως αυτό ήταν λάθος. Έχω επιλέξει να κάνω αυτό που κάνω για να ζω, επειδή αγαπώ το γυναικείο σώμα και ξέρω ότι ο χλευασμός του είναι λάθος και εγώ δεν είμαι άνθρωπος που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε για χρήση σε προσωπική συνομιλία με μια φίλη, και καθώς είμαι νέα στο Snapchat, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι δημοσιεύτηκε και αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος», είχε γράψει τότε. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM