Απεργία την Πρωτομαγιά

O Jay Z θα πληρώσει τις εγγυήσεις για να βγουν από τη φυλακή κρατούμενοι λόγω της Γιορτής του Πατέρα

O Jay Z θα πληρώσει τις εγγυήσεις για να βγουν από τη φυλακή κρατούμενοι λόγω της Γιορτής του Πατέρα Facebook Twitter
0

Ο αριθμός των κρατουμένων στην Αμερική είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως, με τους Αφροαμερικανούς να μετρούν σχεδόν 1 εκατομμύριο ανάμεσα στους συνολικά 2.3 εκατομμύρια έγκλειστους σε φυλακές, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ατόμων (National Association for the Advancement of Colored People- NAACP).

Ο Jay Z, από καιρό έχει αρχίσει να συμμετέχει ενεργά σε οργανισμούς που μάχονται εναντίον αυτής της άδικης κατάστασης, όπως οι «Southerners on New Ground» και «Color of Change», οι οποίοι στόχο έχουν την αποφυλάκιση άπορων πατεράδων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επιστρέφουν στα σπίτια τους για την Γιορτή του Πατέρα.

«Αν είσαι από γειτονιές όπως το Μπρούκλιν, όπου μεγάλωσα εγώ, αν δεν έχεις τα χρήματα για δικηγόρο, τότε ενδέχεται να εξαφανιστείς μέσα στο σύστημα των φυλακών απλώς επειδή δεν μπορείς να πληρώσεις την εγγύηση», σχολιάζει σε άρθρο, που έγραψε ο διάσημος τραγουδιστής και δημοσιεύει το περιοδικό Time. «Όταν έγχρωμοι άνθρωποι δέχονται υπεραστυνόμευση και συλλαμβάνονται για εγκλήματα σε μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με τους υπολοίπους και μετά αναγκάζονται να πληρώσουν για την ελευθερία τους πριν καν περάσουν από δίκη, τότε επωφελούνται οι μεγάλες εταιρίες εγγυήσεων», συνεχίζει.

Ο Jay Z, που φέρεται να εγκατέλειψε ο πατέρας του όταν ήταν μόλις 11 ετών, έγινε χτες πατέρας για δεύτερη φορά μετά την γέννηση των δίδυμων παιδιών του. «Σαν πατέρας μιας οικογένειας που μεγαλώνει, είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω», σχολίασε σχετικά με την φιλανθρωπική του δράση. 

Ο διάσημος ράπερ και παραγωγός πέρασε τον τελευταίο χρόνο δουλεύοντας πάνω σε μια σειρά ντοκιμαντέρ για τον Kalief Browder, έναν νεαρό μαύρο που φυλακίστηκε από λάθος για τρία ολόκληρα χρόνια μετά την σύλληψή του σε ηλικία 16 ετών, για μια ληστεία που εξαρχής επέμενε πως δεν διέπραξε ποτέ. Η εγγύηση για τον Browder είχε οριστεί στα 3.000 δολάρια αλλά η οικογένειά του δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περάσει δύο χρόνια στην απομόνωση και 31 ακροαματικές διαδικασίες χωρίς καμία καταδίκη μέχρι την αποφυλάκισή του. Τελικά, δύο χρόνια αφού αφέθηκε ελεύθερος αυτοκτόνησε λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που του είχε προκαλέσει η κακομεταχείριση στην φυλακή. «Τα χρόνια που πέρασε στην απομόνωση τελικά προκάλεσαν μια ανεπανόρθωτη ζημιά που τον οδήγησε στον θάνατο στα 22 του», λέει ο Jay Z. 

 
Πολιτισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM