Η Τσέλσι Μάνινγκ μιλά στο νέο τεύχος της Vogue και φωτογραφίζεται από την Άνι Λίμποβιτς

Η Τσέλσι Μάνινγκ μιλά στο νέο τεύχος της Vogue και φωτογραφίζεται από την Άνι Λίμποβιτς Facebook Twitter
0

H Τσέλσι Μάνινγκ, η πρώην αναλύτρια του αμερικανικού στρατού που καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης για τη διαρροή χιλιάδων διαβαθμισμένων εγγράφων στον ιστότοπο Wikileaks, προσπαθεί πλέον να πάρει ξανά τη ζωή στα χέρια της.

Η 29χρονη transgender παραχώρησε μία συνέντευξη στη Vogue για το επετειακό 125ο τεύχος του Σεπτεμβρίου και φωτογραφήθηκε από τη βραβευμένη φωτογράφο Άνι Λίμποβιτς.

guess this is what freedom looks like ????‍♀️?‍♀️⛴️??️?️ @voguemagazine http://vogue.cm/27k62Rh ???

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chelsea E. Manning (@xychelsea87) στις

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Nathan Heller, η Μάνινγκ μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα παιδικά της χρόνια στην Οκλαχόμα, τον χωρισμό των γονιών της, την σύγχυση γύρω από τη σεξουαλική της ταυτότητα, αλλά και την απόφασή της να καταταγεί στον στρατό το 2007 σε μία προσπάθεια να ανακαλύψει τον εαυτό της.

H 29χρονη αναφέρθηκε ακόμη στην διαρροή των απόρρητων εγγράφων και αποδέχτηκε την ευθύνη για τις πράξεις της: «Νομίζω πως είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως όταν κάποιος βλέπει τις ατασθαλίες μίας κυβέρνησης - είτε αυτέ είναι παράνομες είτε ανήθικες- δεν υπάρχουν διαθέσιμοι τρόποι για να κάνεις κάτι γι' αυτό. Όλοι επιμένουν να λένε: «Έπρεπε να ακολουθήσεις την αρμόζουσα οδό. Αλλά οι αρμόζουσες οδοί δεν λειτουργούν».

Η Μάνινγκ εξομολογήθηκε στον Heller όλα όσα πέρασε στη φυλακή, το ψυχολογικό φορτίο που περιελάμβανε πολλαπλές απόπειρες αυτοκτονίας αλλά και για τα διαστήματα που βρισκόταν κλεισμένη στην απομόνωση.

Παρά τα όσα πέρασε, από την ημέρα της αποφυλάκισής της οι λογαριασμοί της στα social media αποτελούν μια πηγή χαράς και θετικότητας. Οι διαδικτυακές επιθέσεις από τρολς ή επαγγελματίες λασπολόγους δεν φαίνεται να την πτοούν, με τα tweets της να περιλαμβάνουν ουράνια τόξα, καρδούλες και χαμογελαστά emojis.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η Μάνινγκ δεν είναι το πρώτο transgender άτομο που εμφανίζεται στις σελίδες της Vogue, αφού το περιοδικό έχει φιλοξενήσει αρκετές φορές συνεντεύξεις μοντέλων και τρανς όπως η Hari Nef και η Andreja Pejic.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM