Ο Μάιλο Γιαννόπουλος λέει πως ο τυφώνας Ίρμα κατέστρεψε το σπίτι του ενώ πριν χλεύαζε το μέγεθος της καταστροφής

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος λέει πως ο τυφώνας Ίρμα κατέστρεψε το σπίτι του ενώ πριν χλεύαζε το μέγεθος της καταστροφής Facebook Twitter
0

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος ισχυρίζεται πως το σπίτι του στο Μαϊάμι καταστράφηκε από τον τυφώνα Ίρμα. O ακροδεξιός δημοσιογράφος δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει την σκεπή ενός σπιτιού στην περιοχή West Brickell, την οποία και έχει παρασύρει ο δυνατός αέρας, συνοδεύοντάς την με τη λεζάντα: «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΧΑΘΗΚΕ».

Το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα από την Φλόριντα προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές και καταστροφές σε πόλεις όπως το Μαϊάμι. Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ευρύτερη περιοχή της Καραϊβικής και οι αρχές φοβούνται πως ο δραματικός απολογισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται, όταν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις αποκατάστασης των ζημιών. 

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος, πρώην εκδότης του συντηρητικού breitbart.com, συγγραφέας και θερμός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, πριν την πρόσφατη δημοσίευση για το σπίτι του, είχε χλευάσει αρκετές φορές δημοσίως το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο τυφώνας. 

Την περασμένη εβδομάδα, κι ενώ ο τυφώνας Ίρμα σάρωνε την Καραϊβική, είχε γράψει στο Facebook: «Σε περισσότερα θετικά νέα για τον τυφώνα Ίρμα, το Necker Island του Ρίτσαρντ Μπράνσον έχει ισοπεδωθεί». Λίγο αργότερα, κι ενώ ο τυφώνας κατευθυνόταν πως την Αϊτή, έγραψε πάλι στο Facebook: «Ο Ίρμα είναι έτοιμος να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε η Χίλαρι: να αφήσει την Αϊτή σε ερείπια». 

Η τελευταία άναρτηση ήταν αναφορά στην Χίλαρι Κλίντον, που κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ είναι ερωτηθεί σχετικά με το έργο του Clinton Foundation στην Αϊτή, μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2010 στην περιοχή. Emails που ήρθαν στη δημοσιότητα στο πλαίσιο του Νόμου Περί Ελεύθερης Πληροφόρησης ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως οι ορισμένοι κάτοικοι της Αϊτής που δέχθηκαν βοήθεια μετά το σεισμό ήταν «φίλοι του Μπιλ» και πως το ίδρυμα της οικογένειας Κλίντον επέδειξε ειδική μεταχείριση εκείνη την περίοδο σε άτομα που εμπλέκονταν με το ίδρυμα. Το ζεύγος Κλίντον έχει αρνηθεί κάθε σχετική κατηγορία.

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος στις αρχές του έτους παραιτήθηκε από τη θέση του ως αρχισυντάκτης στην ιστοσελίδα Breitbart, στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για την παιδοφιλία. Η αποκάλυψη ενός ηχητικού ντοκουμέντου στο οποίο ο Γιαννόπουλος εμφανίζεται να επιδοκιμάζει τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ανδρών και αγοριών ηλικίας μόλις 13ετών, απορρίπτοντας τη σοβαρότητα της παιδοφιλίας, προκάλεσε οργή ακόμη και σε αυτούς που παραδοσιακά στήριζαν τις ακραίες θέσεις του.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM