ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η οργισμένη αντίδραση της Lupita Nyong'o για βρετανικό περιοδικό που έκανε photoshop στα μαλλιά της

Η οργισμένη αντίδραση της Lupita Nyong'o για βρετανικό περιοδικό που έκανε photoshop στα μαλλιά της Facebook Twitter
1

Την οργισμένη αντίδραση της Λουπίτα Νιόνγκο προκάλεσε το photoshop που έγινε στο εξώφυλλο της φωτογράφισής της για λογαριασμό της βρετανικής έκδοσης του περιοδικού «Grazia».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός φιλοξενήθηκε στο τεύχος Νοεμβρίου αλλά σε ανάρτησή της στους λογαριασμούς της σε Twitter και Instagram εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση των υπευθύνων του περιοδικού να ρετουσάρουν τα μαλλιά της, αφαιρώντας την αλογοουρά και ισιώνοντάς τα.

«Όπως κατέστησα σαφές πολλές φορές στο παρελθόν με κάθε ίνα της ύπαρξης μου, αποδέχομαι την κληρονομιά μου και παρά το γεγονός ότι μεγάλωσα νομίζοντας πως το ανοιχτό δέρμα και τα ίσια, μεταξένια μαλλιά ήταν τα πρότυπα ομορφιάς, σήμερα ξέρω ότι το σκούρο δέρμα και τα σγουρά μαλλιά είναι όμορφα επίσης. Η παρουσία μου στο εξώφυλλο ενός περιοδικού με ικανοποιεί καθώς αποτελεί μια ευκαιρία να δείξω σε άλλους ανθρώπους με το ίδιο δέρμα και τα ίδια μαλλιά, και ειδικά στα παιδιά μας, ότι είναι όμορφα έτσι ακριβώς όπως είναι. Είμαι απογοητευμένη που το @graziauk μου έκανε πρόταση να είμαι στο εξώφυλλο και μετά έκοψε και ίσιωσε τα μαλλιά μου για να ταιριάζουν με τη δική τους θεώρηση για το πως δείχνουν τα όμορφα μαλλιά», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η 34χρονη ηθοποιός.

As I have made clear so often in the past with every fiber of my being, I embrace my natural heritage and despite having grown up thinking light skin and straight, silky hair were the standards of beauty, I now know that my dark skin and kinky, coily hair are beautiful too. Being featured on the cover of a magazine fulfills me as it is an opportunity to show other dark, kinky-haired people, and particularly our children, that they are beautiful just the way they are. I am disappointed that @graziauk invited me to be on their cover and then edited out and smoothed my hair to fit their notion of what beautiful hair looks like. Had I been consulted, I would have explained that I cannot support or condone the omission of what is my native heritage with the intention that they appreciate that there is still a very long way to go to combat the unconscious prejudice against black women's complexion, hair style and texture. #dtmh

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lupita Nyong'o (@lupitanyongo) στις

Δεκάδες χρήστες των social media έσπευσαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους, επίσης, στην κίνηση του περιοδικού.

Πολιτισμός
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM
I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Πολιτισμός / I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η διάσημη μουσικός και εικαστικός δηλώνει ότι έχει πάθει εμμονή με την τεχνητή νοημοσύνη, την οποία χρησιμοποιεί για να συνομιλεί και να γράφει μουσική με τον αείμνηστο σύντροφό της.
NEWSROOM