Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ετοιμάζεται για δεύτερη γονική άδεια από το Facebook τον Δεκέμβριο

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ετοιμάζεται για δεύτερη γονική άδεια από το Facebook τον Δεκέμβριο Facebook Twitter
0

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ έκανε γνωστό ότι τον Δεκέμβριο θα πάρει μια νέα γονική άδεια για να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.


Το Facebook παρέχει τετράμηνη πληρωμένη γονική άδεια, τόσο στις μητέρες όσο και στους πατέρες, κάτι που θεωρείται γενναιόδωρο για τα δεδομένα των αμερικανικών επιχειρήσεων, αν και μερικές εταιρείες του τομέα τεχνολογίας είναι ακόμη πιο γενναιόδωρες προς τους εργαζόμενους νέους γονείς.


Η άδεια μπορεί να ληφθεί τμηματικά. Ο 33χρονος μεγιστάνας της τεχνολογίας είχε πάρει ξανά ένα μήνα γονική άδεια, μόλις γεννήθηκε η δεύτερη κόρη του. Νωρίτερα, είχε πάρει δίμηνη άδεια, όταν είχε γεννηθεί η πρώτη κόρη του το 2015.


Οι ΗΠΑ είναι η μόνη ανεπτυγμένη χώρα που δεν έχει κατοχυρώσει επίσημα, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, την υποχρέωση των εργοδοτών να παρέχουν γονική άδεια, αφήνοντας το ζήτημα στην ευχέρεια των πολιτειών, των τοπικών κοινοτήτων και των ίδιων των εταιρειών.

Μία στις τέσσερις νέες μητέρες, σύμφωνα με τον Guardian, επιστρέφει στη δουλειά της μέσα σε δύο εβδομάδες από τη γέννηση του παιδιού της.


Βέβαια, υπάρχει και το ερώτημα τι ακριβώς κάνει ο νέος γονιός, όταν παίρνει την άδεια του. Ο Ζoύκερμπεργκ, για παράδειγμα, αποκάλυψε, σε ανάρτησή του στο Facebook, ότι όταν πήρε την προηγούμενη μηνιαία άδειά του, δεν ασχολιόταν και πολύ με πάνες και άλλα μωρουδιακά θέματα.

Όπως είπε, «περνούσα πολλή ώρα με συνεργάτες μου πάνω στο ζήτημα της ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές». 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM