Στο φως νέα στοιχεία «ζωτικής σημασίας» για την μυστηριώδη εξαφάνιση του Richey Edwards των Manic Street Preachers

Στο φως νέα στοιχεία «ζωτικής σημασίας» για την μυστηριώδη εξαφάνιση του Richey Edwards των Manic Street Preachers Facebook Twitter
Krause, Johansen/Sony Music Archive
1

Η οικογένεια του κιθαρίστα των Manic Street Preachers, Richey Edwards, θεωρεί ότι έχει ανακαλύψει νέα στοιχεία «ζωτικής σημασίας» σχετικά με την εξαφάνισή του.

Ο Edwards εξαφανίστηκε από το ξενοδοχείο Embassy στο Λονδίνο, την 1η Φεβρουαρίου 1995, σε ηλικία 27 ετών. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε λίγο καιρό μετά κοντά στη γέφυρα Severn Bridge.

Τον πρώτο καιρό μετά την εξαφάνισή του, υπήρξαν πολλές μαρτυρίες που ισχυρίστηκαν ότι τον είχαν δει σε διάφορα σημεία στον κόσμο. Κηρύχθηκε επίσημα νεκρός το Νοέμβριο του 2008. Ο Edwards έδινε μακροχρόνια μάχη με την κατάθλιψη.

Στο φως νέα στοιχεία «ζωτικής σημασίας» για την μυστηριώδη εξαφάνιση του Richey Edwards των Manic Street Preachers Facebook Twitter
Το αυτοκίνητό του βρέθηκε λίγο καιρό μετά κοντά στη γέφυρα Severn Bridge. WALES NEWS SERVICE

Η αδερφή του κιθαρίστα ισχυρίζεται ότι νέα στοιχεία μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση της εξαφάνισής του.

«Μας είπαν ότι ο Ρίτσαρντ πέρασε τη γέφυρα στις 2:55 μ.μ.» ανέφερε στο ITV. «Και έχουμε την απόδειξη από τα διόδια που αναγράφει 2:55. Έτσι λοιπόν θεωρούσαμε ότι υπήρχε ένα "παράθυρο" οκτώ ωρών μεταξύ της ώρας που αναχώρησε από το ξενοδοχείο και της ώρας που πέρασε τη γέφυρα εκείνη την ημέρα».

«Όμως από τότε αποκαλύφθηκε, εντοπίζοντας τον άνθρωπο που ρύθμιζε τα μηχανήματα καταγραφής χρόνου της γέφυρας και κάνοντας ερωτήσεις, ότι ήταν ρολόι 24 ωρών, πάντα ήταν. Αυτό σήμαινε ότι 2:55 ήταν 2:55 π.μ»

Συνεχίζοντας αναφέρει: «Απευθυνόμασταν στον κόσμο εάν τον έχουν δει σε συγκεκριμένες ώρες εκείνη την ημέρα, όταν στην πραγματικότητα εκείνες οι ώρες δεν έχουν νόημα τώρα».

«Ελπίζουμε ότι αυτό θα δημιουργήσει μια νέα γραμμή έρευνας, διότι πρόκειται για ζωτικής σημασίας πληροφορία που αλλάζει τα πάντα και πρέπει να εξεταστεί και πάλι», αναφέρει.

«Στις 22 Δεκεμβρίου ο αδερφός μου θα γινόταν 50 χρονών» είπε και συνέχισε ότι «Δεν ξέρουμε που είναι».

Η μητροπολιτική αστυνομία λέει ότι η υπόθεση παραμένει ανοικτή και ότι τα νέα στοιχεία που παρουσιάζει η οικογένεια θα διερευνηθούν.

Η τελευταία ηχογραφημένη δουλειά του Edwards ήταν το «The Holy Bible» των Manics το 1994. Αν και αργότερα, το συγκρότημα χρησιμοποίησε τους στίχους που άφησε πίσω του για το φημισμένο «Journal For Plague Lovers 2009».

Οι Manic Street Preachers πρόσφατα αποκάλυψαν το νέο single «International Blue» από το επερχόμενο άλμπουμ τους με τίτλο «Resistance Is Futile» που θα κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου 2018.

Με πληροφορίες από NME

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM