"Διαβάζω για μένα ασχήμιες που κανείς από αυτούς που τις γράφουν δεν θα τις άντεχε να του τις πουν"

"Διαβάζω για μένα ασχήμιες που κανείς από αυτούς που τις γράφουν δεν θα τις άντεχε να του τις πουν" Facebook Twitter
29

Αφορμή για το κείμενο της Νατάσσας Μποφίλιου στάθηκε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Real Life που αναφέρει ότι η ερμηνεύτρια είναι ζευγάρι με το Μύρωνα Στρατή.

Η διάψευση του πρωτοσέλιδου που θέλει τους δύο καλλιτέχνες να έχουν σχέση ήρθε και από τον Μύρωνα Στρατή ο οποίος με ένα πολύ πιο σύντομο, αλλά καυστικό μήνυμα.

Πολιτισμός
29

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Οτι έχεις γκόμενο καποιον γράψανε ... όχι ότι είσαι δήθεν και πομπώδης ... θα μπορούσες να το αντιμετωπίσει με χιούμορ, καυτηριάζοντας έμμεσα τέτοιες πρακτικέςΗ Μποφίλιου έχει πράγματι καλή φωνή, αλλά έχει το μειονέκτημα ότι αποδίδει όλα τα τραγούδια με τον ιδιο ερμηνευτικό τρόπο, αφαιρώντας κάτι από το χαρακτήρα τους και περιρίζοντάς τα σε μοιρολατρική κλαψομουνιά.Ωστοσο, το εν λευκώ κατάφερε να το πει απογυμνωμένο από δήθεν κακομοίρικες πρακτικές, αναδεικνύοντας το υπαρξιακό δράμα που περιγράφει αυτή η τραγουδάρα.Επειδή ήθελε εποικοδομητική κριτική τα λέω ...Η υπεροψία και η υπερσιγουριά κα Μποφίλιου για το ταλέντο δεν ήταν ΠΟΤΕ χαρακτηριστικό των χαρισματικών καλλιτεχνών. Αντίθετα, πάντα πίστευαν ότι δεν εμβάθυναν αρκετά, ότι δεν ήταν αρκετά οικουμενικοί, ότι δεν έδωσαν κάτι αληθινό κι ας ειχαν παράξει κάτι που αγγίζει τις ανθρώπινες χορδές όσων δε μιλούν την ιδια γλώσσα ...
χαχαχ κ εγω αυτο σκεφτηκα,"ασχημια που κανεις δεν θα αντεχε να του την πουν" για μια φημολογουμενη σχεση?αν ημουν ο Μυρων θα προσβαλλομουν παντως (κατα τα αλλα αναγνωριζω το δικιο της)
Ενώ π.χ. όταν έλεγε για τους ψηφοφόρους της Χ.Α. (ψηφοφόρους επαναλαμβάνω) να πεθάνουν, αυτό ήταν από τα πράγματα που θα "άντεχε κανείς να του τα πουν"
Τελικά με έχουν μπερδέψει οι αναγνώστες του Lifo. Θέλουν ή δεν θέλουν να τη γλιτώσει ο θείος μου; Στο σχόλιό μου που εμμέσως πλην σαφώς καταδίκαζα την συγκεκριμένη της δήλωση έλαβα αρνητικές ψήφους με το σωρό. Όταν έγραψα ότι δεν την γλιτώνει τελικά ο θείος μου πάλι έλαβα αρνητικές ψήφους με το σωρό. Προφανώς θέλουν να τη γλιτώσει αλλά και πάλι γιατί ήταν υπερ των δηλώσεων Μποφίλιου;Ωραία, για να το κάνουμε σαφές :Όποιος θέλει να την γλιτώσει ο θείος μου και να μην πεθάνει επειδή ψήφισε Χ.Α. να ψηφίσει θετικάΌποιος θέλει να πεθάνει ο θείος μου επειδή ψήφισε Χ.Α. να ψηφίσει αρνητικά.Να ξέρω και τι να του πω.@ΠενταγιώτισσαΜάλλον τα εισαγωγικά στα "ευφυείς" και "διαλλακτικές", δεν ήταν αρκετά για να σε προφυλάξουν από την μήνι των διψασμένων για αίμα των χρυσαυγιτών
Konstas, χμμ.. κάπου στο 0-10 (σχεδόν βραζιλία-γερμανία) είχα αρχίσει να πιστεύω ότι ισχύει κάτι τέτοιο:http://en.wikipedia.org/wiki/Asch_conformity_experimentsγια να μην επαναλαμβάνομαι:http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/48827?comment=993036#993036http://www.lifo.gr/now/politics/47335?comment=988939#988939(όμως το άλφα του Κενταύρου, για τα στελέχη παραμένει)
Μποφίλιου (και λοιποί καλλιτέχνες): δεν μας ενδιαφέρει η ζωή σου. Σταματήστε να πιστεύετε ότι ο κόσμος άλλη δουλειά δεν έχει από το να ασχολείται με ποιόν ή ποιά κοιμάσαι. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον συντάκτη της κλειδαρότρυπας της Real.
Δυστυχώς όμως κάποιοι τα αγοράζουν τέτοιου είδους περιοδικά και τα διαβάζουν, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν μέσω της ζωής των άλλων ή που μόνη τους ασχολία είναι ο "σχολιασμός". Όταν ο κάθε άνθρωπος ενοχλείται όταν τον συζητούν στην γειτονιά νομίζω είναι λογικό ένας άνθρωπος που γίνεται γνωστός μέσω των ΜΜΕ για ένα συγκεκριμένο λόγο να θέλει να κρατήσει την προσωπική του ζωή, προσωπική. Εννοείται πώς υπάρχουν και πολλοί που αναζητούν αυτού του είδους την δημοσιότητα και καλούν οι ίδιοι τους φωτορεπόρτερ.
Εσύ που δεν ασχολείσαι αλλά μπαίνεις να διαβάσεις και να σχολιάσεις κιόλας, διάβασε τουλάχιστον ολόκληρο το αρχικό κείμενο που έγραψε στην προσωπική της σελίδα και όχι μέρος των αναδημοσιεύσεων. Επισημαίνει ακριβώς αυτό που λες και αναφέρεται μόλις σε δύο γραμμές στο συγκεκριμένο ψευδές δημοσίευμα στο κατά τα άλλα μακροσκελές κείμενο. Υποθέτω εσύ θα ήσουν υπεράνω αν δημοσιεύανε συνεχώς ψεύτικες ειδήσεις για σένα. Κρίνε αλλά τουλάχιστον γνώριζε τα γεγονότα.
Τελικά ρε παιδιά για εσάς ποιός δεν είναι ψωνίσμενος; Όποιος σωπαίνει ή όποιος δεν μπορεί να εκφέρει λόγο; Ποτε δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί ο καλλιτέχνης δεν μπορεί να εκφραστεί για τα όσα πιστεύει και πρέπει να είναι μόνο ο διασκεδαστής μας αποκομμένος από το περιβάλλον και την κοινωνία που ζει. Κι αν τολμήσει να εκφράσει αυτά που πιστεύει αποκαλείται ψωνισμένος. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλες Νατάσσες σε αυτή τη χώρα. Πήξαμε από σιωπή.
Και εσύ τόσο εμπαθής, ακόμα και σε ένα κείμενο στο οποίο δεν αναφέρεται τίποτα το μεμπτό. Την αγανάκτησή της εκφράζει στην προσωπική σελίδα της.
Φαέθων αυτή δεν είναι αγανάκτηση, είναι η μάνα-κουράγιο που κλαίει πάνω από το προσκεφάλι του άρρωστου παιδιού της. Η δήλωση του Στρατή είναι αγανάκτηση δοσμένη με έξυπνο τρόπο, η άλλη κλαψουρίζει δίνοντας στο θέμα πολύ μεγαλύτερη διάσταση από ότι του αξίζει.
Μα το θέμα του κειμένου δεν είναι το δημοσίευμα. Με αφορμή αυτό θέλησε να μιλήσει για την ευκολία που γράφονται χυδαιότητες προς το πρόσωπο κάποιου. Κλαψούρισμα δεν εντόπισα, μόνο καίριες παρατηρήσεις.Τέλος, το πόση σημασία πρέπει να δοθεί μπορούν να το κρίνουν μόνο οι άμεσα εμπλεκόμενοι, όχι εγώ κι εσύ.
Νατάσσα σε θαύμαζα και σε θαυμάζω για τη φωνή και τη μαγεία της τέχνης σου. Εδώ και καιρό -αλλά ειδικά από σήμερα που διάβασα την ανακοίνωση- και για τη δύναμη, την ευθύτητα και την ακεραιότητα του δημόσιου λόγου σου.