O Toμ Κρουζ ολόγυμνος σε σάβανο για τα 25 χρόνια της Σαϊεντολογίας

O Toμ Κρουζ ολόγυμνος σε σάβανο για τα 25 χρόνια της Σαϊεντολογίας Facebook Twitter
9
O Toμ Κρουζ ολόγυμνος σε σάβανο για τα 25 χρόνια της Σαϊεντολογίας Facebook Twitter

Φέτος ο Τομ Κρουζ κλείνει 25 χρόνια στους κόλπους της Σαϊεντεολογίας όντας ένας από τους διασημότερους οπαδούς της και, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, χρηματοδότες της.

Με αφορμή αυτή την επέτειο, στις 8 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο κοινό της Αμερικής ένα εξαιρετικά αλλόκοτο έκθεμα το οποίο τιμά τον ηθοποιό και τη σχέση του με τη θρησκεία αυτή. Το Σάβανο του Τομ Κρουζ που τον αποτυπώνει ολόγυμνο είναι έργο του καλλιτέχνη Daniel Edwards και θα εκτεθεί σαν μέρος μια εγκατάστασης που θα ονομάζεται "Pop-Up Church of Scientology" και φιλοξενείται σε γκαλερί στη Φλόριντα.

O Toμ Κρουζ ολόγυμνος σε σάβανο για τα 25 χρόνια της Σαϊεντολογίας Facebook Twitter

Τα αποκαλυπτήρια του έργου αυτού έχουν προκαλέσει θύελλα κουτσομπολιών που περιστρέφονται κυρίως γύρω από το σώμα και τα "προσόντα" του ηθοποιού όπως αποτυπώνονται. Ωστόσο, ακόμη παραμένει άγνωστο αν και πώς σχετίζεται ο ίδιος ο ηθοποιός πίσω από το έργο. Ο καλλιτέχνης πάντως αναφέρει πως η αποτύπωση στο σάβανο παρουσιάζει την αύρα του ηθοποιού και δείχνει με κάποιον - μάλλον ακαταλαβίστικο για τους πολλούς - τρόπο τη στενή σύνδεση του Κρουζ με τη Σαϊεντεολογία.

Η επίσημη εκκλησία πάντως δεν δείχνει και τόσο ευχαριστημένη με τη δημοσιότητα της εγκατάστασης και αποστασιοποιείται από το έργο. Εκπρόσωπός και επικεφαλής της, αναφέρει πως αυτό δεν είναι κάτι με το οποίο θέλει να συνδεθεί και αναφέρει πως δεν υπάρχει επίσημη έγκριση για ο πρότζεκτ. Εκπρόσωπος του ηθοποιού δεν έχει για την ώρα δώσει απαντήσεις ως προς το αν ο ίδιος κρύβεται πίσω από την ιδέα αυτή.

Ο Daniel Edwards πάντως δεν δείχνει να πτοείται από την δυσαρέσκεια των εκπροσώπων της θρησκείας και εκτός από το σάβανο έχει ετοιμάσει και μια σειρά ακόμη έργων που θα συνθέσουν αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζει "έναν τόπο λατρείας για τον Τομ Κρουζ και τη Σαϊεντεολογία". Στην γκαλερί θα παρουσιαστούν επίσης μεταξύ άλλων και νομίσματα με την προτομή του ηθοποιού και όπως αναφέρει το δελτίο τύπου το κλίμα θα είναι κατανυκτικό. 

O Toμ Κρουζ ολόγυμνος σε σάβανο για τα 25 χρόνια της Σαϊεντολογίας Facebook Twitter
Πολιτισμός
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM