Oμογενείς στην Αυστραλία έκαναν τον Παντελίδη καφέ και τον πουλούσαν για 7 δολάρια

Oμογενείς στην Αυστραλία έκαναν τον Παντελίδη καφέ και τον πουλούσαν για 7 δολάρια Facebook Twitter
6
Oμογενείς στην Αυστραλία έκαναν τον Παντελίδη καφέ και τον πουλούσαν για 7 δολάρια Facebook Twitter
SOOC

Το περασμένο Σαββατοκύριακο το ελληνικό στοιχείο κυριάρχησε τόσο στο Σίδνεϊ, όσο και στη Μελβούρνη με δύο μεγάλα φεστιβάλ.

Στη Μελβούρνη παρευρέθη μάλιστα και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ενώ στο φεστιβάλ πρωταγωνιστές ήταν τα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά της Ελλάδας.

 

Μέχρι εδώ όλα καλά και προβλεπόμενα για ένα φεστιβάλ, αλλά η καταγγελία που κάνει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ κος Αλέκος Μάρκελλος είναι τουλάχιστον θλιβερή και ντροπιαστική.

 

Πάνε λίγες μέρες από τότε που ο λαϊκός τραγουδιστής πέθανε σε τροχαίο, αλλά κάποιοι δε δίστασαν αν εκμεταλλευτούν τη μεγάλη δημοσιότητα της τραγωδίας αυτής.

 

Xωρίς περαιτέρω σχόλια, οι πληροφορίες και η φωτογραφία από το ποστ του ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Facebook:

 

 Δεν έχει σαραντίσει ακόμη αλλά αυτό δεν εμπόδισε κάποιους να σκυλέψουν:

Ο Παντελίδης έγινε Nutella Freddo Cappuccino σε περίπτερο του Ελληνικού Φεστιβάλ Μελβούρνης, αποδεικνύοντας πόσο η κακογουστιά, το κίτς και η βλακεία πάντα είναι υπέρτερα του σεβασμού στη μνήμη ενός ανθρώπου που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες.
Μυαλά πνιγμένα σε φραπέ, ένας πολτός όλα...
"The Panteli, Sweet and Smooth like the man he was".
Και σε τιμή σκυλάδικου, 7 δολάρια...

 

Oμογενείς στην Αυστραλία έκαναν τον Παντελίδη καφέ και τον πουλούσαν για 7 δολάρια Facebook Twitter

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός / Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη από τις 16 έως τις 19 Μαΐου

Το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών και το νέο, πρωτοποριακό Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου, αφιερώματα και πολλές ακόμα συναρπαστικές συναντήσεις στην 20ή ΔΕΒΘ.
NEWSROOM
Το περιοδικό Monocle επέλεξε τους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο.

Πολιτισμός / Το Monocle επέλεξε τους Αθηναίους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο

Στην ίδια λίστα που περιλαμβάνει 50 βραβεία για ανθρώπους και έργα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και που βοηθούν στη δημιουργία κοινοτήτων συναντάμε και ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο.
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Μένω στην Μελβουρνη καμια πενταετία τώρα. Και αυτη την καραμελα οτι οι Έλληνες του εξωτερικού είναι 2 φορές Έλληνες είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που έχω ακούσει. Μερικοί έχουν κάνει περιούσια δεν λέω αλλα το ίδιο και οι Ελληνες στην Αμερικη, Καναδα, ΑΦρικη και Νέα Ζήλανδια. Οι πλειοψηφια μεροκαματαριαδες ηταν με τα πολλα πηραν ενα σπιτι που λογω του οικονομικο μπουμ αξιζουν πολλα. Εχω δουλεψει με πολλους Έλληνες και έχω μεινει στα ενοικιαζόμενα σπίτια τους.Λοιπον οι Ελληνες κοιταζουν να πληρωσουν λιγοτερο απο την μεση τιμη. Και τα δωματια που εχω νοικιασει ουτε Αλβανοι δεν εμεναν μέσα. Και είχα πει στον εαυτο μου Ελληνες ειναι θα βοηθησουν. Τελικα ασχοληθηκα με Ασιατες στο πελατολογιο σαν πολιτκος μηχανικος. Και 3πλασια λεφτα ξεκινησα να παιρνω σαν μισθο και το σπιτι που νοικιαζω τωρα απο Ασιατη εχει καποια στανταρ.Εκει που θελω να καταληξω είναι μην μας πιανει ροματζαδα απο τους ομογενεις μιας και ειναι οπως παντου.Μερικοι αξιζουν και μερικοι δεν κανουν για τιποτα...
Για την ενημέρωσή σας $7 δεν είναι καθόλου τιμή σκυλάδικου. Είναι περίπου 4.5 ευρώ δηλαδή λιγότερο απ'ότι πληρώνεις για έναν ξερό καφέ στην Πλάκα. Και σε μια χώρα που ο βασικός μισθός είναι $25 την ώρα.
Μόνο που ξεφεύγουμε από το θέμα, γιατί το μεμπτό είναι η εκμετάλλευση του ονόματος του νεκρού από τους φραγκοφονιάδες. Και ένα δολλάριο να το πωλούσαν δεν μειώνει την απύθμενη βλακεία τους.
Τελείως εκτός τόπου και χρόνου οι ομογενείς.Έπρεπε να μιμηθούν τους ντόπιους που για να τιμήσουν τη μνήμη του Παντελίδη άρχισαν να κατηγορούν τους ελλ. δρόμους, τα γερμανικά τζιπ και τις λαμαρίνες, αντί να μάθουν κάτι βασικό για την οδική ασφάλεια.