H Emma Watson ίσως τελικά φόρεσε το πιο σημαντικό φόρεμα του Met Gala

H Emma Watson ίσως τελικά φόρεσε το πιο σημαντικό φόρεμα του Met Gala Facebook Twitter
2

 

H Emma Watson ίσως τελικά φόρεσε το πιο σημαντικό φόρεμα του Met Gala Facebook Twitter

Σε εκδηλώσεις όπως το Met Gala, όπου όλες οι διάσημες επιδίδονται σε μαραθώνιο εντυπωσιασμού με τα ρούχα τους, το να βάλει κανείς ένα φόρεμα από ανακυκλωμένα υλικά είναι σίγουρα κάτι πρωτοποριακό και μη αναμενόμενο. Η Emma Watson περπάτησε στο κόκκινο χαλί το βράδυ της Δευτέρας με ένα εντυπωσιακό μαύρο και λευκό φόρεμα και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από σχεδόν όλες τις κριτικούς μόδας.

Όμως το φόρεμα ήταν φτιαγμένο από πλαστικά μπουκάλια και αυτό ήταν ουσιαστικά η πιο σωστή ερμηνεία του φετινού θέματος του Μet Gala "Manus x Machina: Μόδα στην εποχή της τεχνολογίας".

Η τουαλέτα της ηθοποιού δημιουργήθηκε σε συνεργασία του σχεδιαστή Calvin Klein, και της Eco-Age, μιας εταιρεία που βοηθά τις επιχειρήσεις να εισάγουν βιώσιμες λύσεις.

H Emma Watson ίσως τελικά φόρεσε το πιο σημαντικό φόρεμα του Met Gala Facebook Twitter

Το κυρίως σώμα του φορέματος έγινε χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά υφάσματα, όλα με νήματα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Ακόμη και οι πιο μικρές λεπτομέρειες, όπως τα φερμουάρ, ήταν κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά και οι επενδύσεις έγιναν από βιολογικής καλλιέργειας βαμβάκι και μετάξι.

Η Watson έγραψε στο Facebook ότι δεσμεύεται πως το φόρεμα της θα συνεχίσει τον οικολογικό κύκλο του και μετά από νέα ανακύκλωση θα υπάρξει εκ νέου χρήση στο μέλλον.

H Emma Watson ίσως τελικά φόρεσε το πιο σημαντικό φόρεμα του Met Gala Facebook Twitter

"Το να είσαι σε θέση να μετατρέψεις τα απόβλητα και να τα κάνεις φόρεμα για το  MetGala αποδεικνύει τη δύναμη και τη δημιουργικότητα, που προκύπτει όταν η τεχνολογία, και η μόδα συνεργάζονται."

Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM