ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Πότε φεύγει η αφρικανική σκόνη: «Ποια σκόνη; Με μελτέμι 8 μποφόρ;» αναρωτιέται ο Θοδωρής Κολυδάς

Πότε φεύγει η αφρικανική σκόνη: Δεν προβλέπονται αξιόλογα ποσά, υποστηρίζει ο Κολυδάς Facebook Twitter
0

Δεν προβλέπονται αξιόλογα ποσά αφρικανικής σκόνης τις επόμενες ημέρες, υποστηρίζει ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Ο Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) διαψεύδει κατηγορηματικά με το ερώτημα «ποια σκόνη» ότι τις επόμενες ώρες και ημέρες θα έχουμε υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στη χώρα.

«ΠΟΙΑ ΣΚΟΝΗ; Μου ζητήθηκε να μιλήσω για την σκόνη που "έρχεται". Όμως ούτε ο αξιόπιστος Copernicus , αλλά ούτε και ο έγκυρος Skiron μας δίνουν κάποια αξιόλογα ποσά σκόνης, ώστε να προβούμε σε ανακοινώσεις». Ο κ. Κολυδάς συμπληρώνει μάλιστα, ότι κατά το «επίμαχο» χρονικό διάστημα, θα πνέουν στη χώρα πολύ ισχυροί άνεμοι: «Και όλα αυτά με μελτέμι αύριο στα 8 μποφόρ», γράφει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κολυδάς κλείνει την ανάρτησή του λέγοντας: «Το θέμα της σκόνης κατά την προσωπική μου άποψη προκαλεί περισσότερο  ανησυχία παρά ενημέρωση των πολιτών».

Νωρίτερα το meteo.gr / Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε δημοσιεύσει χάρτη με τις περιοχές που αναμένεται να καταγραφούν υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα τις επόμενες ώρες:

Πότε φεύγει η αφρικανική σκόνη: Δεν προβλέπονται αξιόλογα ποσά, υποστηρίζει ο Κολυδάς Facebook Twitter
Περιβάλλον
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Τα πλοία εκτρέπουν την πορεία τους και εκπέμπουν διοξείδιο άνθρακα όσο 9 εκατ. αυτοκίνητα

Περιβάλλον / Ερυθρά Θάλασσα: Τα πλοία εκτρέπουν την πορεία τους και εκπέμπουν διοξείδιο άνθρακα όσο 9 εκατ. αυτοκίνητα

Αντί να περάσουν από τη διώρυγα του Σουέζ της Αιγύπτου, εκατοντάδες πλοία από τα μέσα Δεκεμβρίου πλέουν γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας της Νότιας Αφρικής
NEWSROOM
Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM