Τσαβούσογλου: Κακομαθημένο παιδί ο Κοτζιάς - Ας μην δοκιμάζει την υπομονή μας η Ελλάδα

Τσαβούσογλου: Κακομαθημένο παιδί ο Κοτζιάς - Ας μην δοκιμάζει την υπομονή μας η Ελλάδα Facebook Twitter
3

Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων για τα Ίμια και την απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Μελβούτ Τσαβούσογλου προχώρησε σήμερα σε νέες δηλώσεις χαρακτηρίζοντας «κακομαθημένο παιδί» τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, και καλώντας την Ελλάδα να μη δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας.

Ειδικότερα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να επιτρέπει σε ένα «κακομαθημένο παιδί» να ρίχνει σκιά στις σχέσεις των δύο λαών, χαρακτηρίζοντας «προκλητικές» τις δηλώσεις του Ν. Κοτζιά.

«Δεν υπάρχει ανάγκη να κάνουμε επίδειξη δύναμης. Οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός όταν έρθει η στιγμή. Ας το πουν αυτό στο κακομαθημένο παιδί», τόνισε και κατέληξε: «ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας».

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Τσαβούσογλου είχε απαντήσει σε προηγούμενη δήλωση του Νίκου Κοτζιά σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια, τονίζοντας πως «αν το καθήκον του τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει». Απαντώντας με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τόνιζε, μεταξύ άλλων, πως «όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί».

Σημειώνεται πως τις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου σχολίασε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «άμα θέλουνε, ας πατήσουν (στα Ίμια). Να δω πως θα φύγουν μετά...».

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ