Ερωτηματικά προκαλεί η υπόθεση δημοσιοποίησης διαλόγων Καμμένου με ισοβίτη

Ερωτηματικά προκαλεί η υπόθεση δημοσιοποίησης διαλόγων Καμμένου με ισοβίτη Facebook Twitter
Menelaos Myrillas/ SOOC
2

Σε μείζον πολιτικό θέμα εξελίσσονται οι φερόμενες συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον καταδικασθέντα για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» Μάκη Γιαννουσάκη που έδωσε στη δημοσιότητα το site «Unfollow».

Όπως ακούγεται στις εν λόγω ηχογραφημένες συνομιλίες, οι οποίες αναρτήθηκαν από άγνωστο χρήστη στο διαδίκτυο και είναι δημόσια προσβάσιμες, στόχος των επαφών των δύο πλευρών ήταν να ενοχοποιηθεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για την υπόθεση του «Noor-1».

Με βάση πάντα τα στοιχεία αυτά, στην απόπειρα εμφανίζεται να έχει κεντρικό ρόλο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ ανακριτικός λειτουργός, αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, από κοινού με δικαστικούς λειτουργούς, εμφανίζονται να προσπαθούν να αποσπάσουν από τον καταδικασθέντα σε ισόβια για την πολύκροτη υπόθεση, ψευδή κατάθεση που θα εμπλέκει άμεσα τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μάλιστα, στην κατοχή του «Unfollow» έχει περιέλθει η αναφορά εισερχομένων κλήσεων που έκανε η αρμόδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για τον αριθμό που χρησιμοποιεί ο Μ. Γιαννουσάκης, από την οποία φαίνεται πως το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου 2017, ο αριθμός τηλεφώνου που χρησιμοποιείται από τον Πάνο Καμμένο εμφανίζεται να πραγματοποιεί τρεις κλήσεις προς τον Μ. Γιαννουσάκη (στις 21.03, στις 21.33 και στις 21.36), ενώ κλήση υπάρχει και την επόμενη μέρα στις 20.13.

Εξηγήσεις ζητούν ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη

Εξηγήσεις αναφορικά με την επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με ισοβίτη κρατούμενο σχετικά με δικαστική υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος που βρίσκεται σε εξέλιξη και τη διαμεσολάβησή του προς την Εισαγγελία και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ζητούν από τον Σταύρο Κοντονή, οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Οι δύο βουλευτές με επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης καταλογίζουν στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας «απαράδεκτη» και «αντιθεσμική» παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, καλώντας τον να λάβει μέτρα για την προστασία του κύρους της Δικαιοσύνης.

Η θέση Κοντονή

 

«Δεν είναι παράνομο αν ένας υπουργός λάβει μία πληροφορία τέτοιου επιπέδου να ενημερώσει τον υπουργό», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει  σε ποια πληροφορία αναφέρεται, και κυρίως στον τρόπο κτήσης της, και αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίδιος είχε λάβει γνώση, ενώ υποστήριξε πως ο ίδιος, και όχι ο Πάνος Καμμένος, ενημέρωσε την εισαγγελία για να πράξει τα δέοντα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι τυχόν παραβίαση του Κανονισμού των Φυλακών θα ελεγχθεί, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «ήσσονος σημασίας» το θέμα, και εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στη διακίνηση των 2,1 τόνων ηρωίνης, αφήνοντας αιχμές περί επιχείρησης αποπροσανατολισμού από ορισμένα ΜΜΕ.

 «Η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε και έδωσε την εντολή στην αρμόδια εισαγγελία για να πράξει τα δέοντα. Έχει ζητηθεί και δικαστική συνδρομή από ξένο κράτος. Την αλήθεια θα την μάθουμε. Εύχομαι να μην εμπλέκεται Έλληνας πολίτης σε αυτή την αθλιότητα που θα σκορπούσε το θάνατο σε νέους και νέες και την απόγνωση σε χιλιάδες οικογένειες. Αυτή την υπόθεση με όλες τις δυνάμεις της η ελληνική κυβέρνηση θα την ψάξει και θα βρει την αλήθεια παρέχοντας συνδρομή σε ότι ζητήσει η δικαιοσύνη», σημείωσε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η έρευνα της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη πράττουν τα δέοντα για να λάμψει η αλήθεια, τονίζοντας ότι «δεν κάμπτονται» από παρεμβάσεις.

«Δεν μπορεί να γίνει δικανική ή κοινοβουλευτική συζήτηση του θέματος – γιατί έχει προκύψει από μία είδηση που αφορά σε παρανόμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα – βάσει νόμου δυνατότητα θεσμικής αξιοποίησης παράνομων κτηθέντων μέσων υπάρχει μόνο με 3 όρους (...) Επομένως δεν νομίζω μπορούμε να συζητήσουμε το θέμα» αρκέστηκε να σχολιάσει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Οι μεν δίνουν τους δε. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει, τι θα ακούσουμε και τι θα δούμε όταν αρχίσουν τα δικαστήρια για το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα, το κλείσιμο των τραπεζών κλπ.