ΣΥΡΙΖΑ και Κοντονής εναντίον Δικαιοσύνης για την Ηριάννα

ΣΥΡΙΖΑ και Κοντονής εναντίον Δικαιοσύνης για την Ηριάννα Facebook Twitter
Menelaos Myrillas/ SOOC
3

Ως «δυσάρεστη έκπληξη» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου να απορρίψει κατά πλειοψηφία την αίτηση αναστολής της ποινής της Ηριάννας Β.Λ. Κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση για άλλο θέμα στη Βουλή, άφησε επίσης να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς πως δεν έχει ίσα μέτρα και σταθμά για όλους, αναφέροντας ότι ενώ αποφυλακίζονται κατάδικοι για εμπόριο ναρκωτικών δεν αποφυλακίστηκε η 29χρονη. 

«Αποτέλεσε για εμάς μια δυσάρεστη έκπληξη. (ενν. η απόφαση του δικαστηρίου). Και αυτό γιατί η στάση της αιτούσας, καθ' όλο το χρόνο της υποδικίας, ήταν απολύτως υποδειγματική. Η ίδια, σεβόμενη το δικαιϊκό μας σύστημα, αξιοποίησε τα δικονομικά εργαλεία για την άρση των περιοριστικών όρων. Οι πολίτες ζητάνε και απαιτούν από την Δικαιοσύνη ίσα μέτρα και σταθμά για όλους. Είναι τουλάχιστον περίεργο ορισμένοι καταδικασμένοι σε πολλά χρόνια φυλάκισης για εμπόριο ναρκωτικών να μπορούν να έχουν το ευεργέτημα της ανασχολής ως την εκδίκαση της έφεσης, και να μην το έχει η συγκεκριμένη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

Ο Στ. Κοντονής αναφέρθηκε επίσης στα επεισόδια που ακολούθησαν την έκδοση της απόφασης, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτες και καταδικαστέες» τις εν λόγω ενέργειες. «Οι ενέργειες αυτές είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες, και επειδή δυσφημούν τον αγώνα της κοπέλας για να αποδείξει τη βασιμότητα των ισχυρισμών της, αλλά και διότι και οι δικαστές είναι άνθρωποι. Και οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Προβλέπεται υποβολή νέας αίτησης και εξέτασή της από το ίδιο δικαστήριο, πιθανώς με νέα σύνθεση», πρόσθεσε. 

Δείτε το βίντεο:

Ανακοίνωση για τη δικαστική απόφαση για την Ηριάννα εξέδωσε το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι βέβαια, η Δικαιοσύνη δεν είναι πάντα “τυφλή”. Ενίοτε βλέπει και πράττει αναλόγως. Βλέπει, πλειοψηφικά τουλάχιστον, με τη δική της μεροληπτική κοινωνική και ταξική ματιά. Βλέπει και εκδικείται, στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Και λέει τούτο: Οι Ηριάννες θα μείνουν στη φυλακή, την ίδια ώρα που θα βγαίνουν οι Μιχαλολιάκοι, κόντρα σε όσους επιθυμούν, παλεύουν, ονειρεύονται μια κοινωνία πιο ανθρώπινη, πιο ανεκτική και πιο δίκαιη», τονίζεται αρχικά. «Όχι, η κατά πλειοψηφία απόφαση δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Η Δικαιοσύνη απέδειξε ότι ξέρει να διατηρεί την ανεξαρτησία της από την κοινή λογική, το δίκιο, απ’ όλο αυτόν τον κόσμο που έλεγε ότι στις 17 Ιουλίου θα πάρουμε την Ηριάννα πίσω. Όχι, η Δικαιοσύνη δεν είναι ουδέτερη και αν καμιά φορά οι άνθρωποί της βγουν από τον κύκλο του συντηρητισμού και αποδώσουν το δίκιο, όπως έγινε στην περίπτωση του Τάσου Θεοφίλου, σπεύδουν κάποιοι άλλοι θεματοφύλακες ενός σάπιου συστήματος να διορθώσουν το “λάθος”.

Η Ηριάννα, όπως και ο Περικλής, παραμένουν δυστυχώς στη φυλακή. Μια μάχη χάθηκε. Μία, γιατί έρχονται και άλλες. Χάσαμε μια Παρασκευή, έρχονται άλλες, θα τις κερδίσουμε...», καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, μέσα σε κλίμα έντασης το Εφετείο με πλειοψηφία τριών ψήφων έναντι δύο απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας Β. Λ. προκαλώντας αντιδράσεις εντός της αίθουσας και επεισόδια έξω από το κτίριο.



Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM