Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης με Δικαιοσύνη και αντιπολίτευση για την Ηριάννα

Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης με Δικαιοσύνη και αντιπολίτευση για την Ηριάννα Facebook Twitter
4

Σε έντονους τόνους εξελίσσεται η σύγκρουση της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη, μετά και την χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να απορρίψει την αίτηση της Ηριάννας για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.

Σε κυβερνητικό επίπεδο, συνεχίζονται οι σκληρές ανακοινώσεις και τα αιχμηρά σχόλια από υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Δικαιοσύνης, ενώ σε πολιτικό επίπεδο η αντιπολίτευση εξέφρασε αντιδράσεις για την εν λόγω στάση της κυβέρνησης.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή του ανακοίνωση επισημαίνει ότι «Η χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών συνιστά μια απόφαση που προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Πρόκειται για μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης».

Όπως σημειώνεται: «Τη στιγμή που κυκλοφορούν ελεύθεροι, άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί για εξαιρετικά σοβαρά κακουργήματα, το Πενταμελές Εφετείο επέλεξε να μην προχωρήσει στην αναστολή εκτέλεσης των ποινών της Ηριάννας και του Περικλή. Το πολύμορφο κίνημα συμπαράστασης, με ανθρώπους από τον χώρο των γραμμάτων, του πολιτισμού και του αθλητισμού, διανοούμενους και πολιτικέςοργανώσεις, που αναπτύχθηκε, συμβάλλει ώστε η δυσαρμονία που προέκυψε από τη συγκεκριμένη απόφαση να μπορέσει να αποκατασταθεί».

Πολάκης: «Η εξουσία που φυλακίζει τη νιότη»

Με νέα ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, εγκωμίασε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, και προχώρησε σε νέα επίθεση κατά της Δικαιοσύνης.

Χαρακτηριστικό επίσης της κόντρας μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης είναι ότι σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για δυσάρεστη έκπληξη αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου, ενώ χαρακτήρισε υποδειγματική την στάση της 29χρονης, σε όλη τη διάρκεια της κράτησής της.

Είχε προηγηθεί και παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Εργασίας στην οποία ασκούσε κριτική για την απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε σήμερα και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος. «Φυσικά και υπάρχει πολιτικό διακύβευμα όταν θέλουμε να κάνουμε θεσμικές αλλαγές» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Όταν υπάρχουν ιδεολογικά - πολιτικά ζητήματα, είναι φυσικό αυτά να μεταφέρονται και στη Δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο 24/7 υποτήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας πόλεμος της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη.«Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που εγείρουν το θέμα αναντιστοιχίας των δικαστικών αποφάσεων με το δημόσιο αίσθημα».

Για επίθεση όχι κατά της Δικαιοσύνης, αλλά κατά της Δημοκρατίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, με κυβερνητικές επικρίσεις για δικαστικές αποφάσεις, ενώ ο αντιπρόεδρος της Νδ, Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε και τα σημερινά επεισόδια στην Αθήνα μετά την δικαστική απόφαση.

«Υπάρχει ζήτημα με το θέμα των παρεμβάσεων και προσπάθεια να δηλητηριάσουν το μυαλό του κάθε πολίτη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνει και σύμφωνα με τα λεγόμενά του χθες μας αποκαλύπτει ότι υπάρχει ζήτημα» σχολίασε από πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

Ανακοίνωση για το θέμα της Ηριάννας εξέδωσε και το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι βέβαια, η Δικαιοσύνη δεν είναι πάντα "τυφλή". Ενίοτε βλέπει και πράττει αναλόγως. Βλέπει, πλειοψηφικά τουλάχιστον, με τη δική της μεροληπτική κοινωνική και ταξική ματιά. Βλέπει και εκδικείται, στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση».

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Από ποτέ γίναμε όλοι νομικοί για να στηλιτεύουμε τις δικαστικές αποφάσεις; Μήπως γνωρίζουμε καλύτερα το νόμο, ή τη δικογραφία της υπόθεσης και είμαστε πιο έμπειροι από τους δικαστές που αποφάσισαν την καταδίκη της κοπέλας; Φυσικά και όχι. Γιατί όλος αυτός ο ντόρος λοιπόν;Εξάλλου, ο σεβασμός στη διάκριση των εξουσιών αποτελεί την πεμπτουσία του πολιτειακού μας συστήματος, αλλά και όλων των ευνομούμενων δημοκρατιών. Γι' αυτό πρέπει να δεχτούμε την απόφαση της δικαιοσύνης, παρόλη "αναντιστοιχία με το δημόσιο αίσθημα".Και ποιο δημόσιο αίσθημα δηλαδή; Εγώ το μόνο που βλέπω είναι κάτι αναρχικούς να καταστρέφουν περιουσίες συμπολιτών τους που καμμία σχέση δεν έχουν με την υπόθεση, και μια "αριστερή" κυβέρνηση που έχει θυσιάσει κάθε αριστερή της πολιτικη στον βωμό της εξουσίας να θέλει να εξισορροπήσει με δήθεν αριστερές τοποθετήσεις, προς γλύψιμο της εκλογικής της βάσης.
Όταν μιλάνε για "ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για εξαιρετικά σοβαρά κακουργήματα" εννοούν αυτούς που αποφυλακίστηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου;
Ευτυχώς, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν που γέμιζαν όλα τα sites με βλακώδη άρθρα για τον κάθε αναρχικό και τρομοκράτη που ήθελε να σπουδάσει και δεν τον αφήνανε, που ήθελε να πάει σπίτι του γιατί τον κρατούσαν παράνομα και μετά γινόταν λούης, που πήγαινε σινεμά και του την έπεφταν οι μπάτσοι ενώ έστηνε ενέδρες, που έκανε απεργίες πείνας και το καθεστώς τον ήθελε νεκρό και δεν ξέρω τι, σήμερα η ανοησία και τον παράλογο αυτό αμόκ έχει περιοριστεί στα κυβερνητικά μέσα προπαγάνδας. Δεν βρίσκονται πλέον ούτε πολλοί χρήσιμοι ηλίθιοι να ξαναπαίξουν "το πολίτευμα", ούτε και υπάρχει η αντοχή να υποστηρίξουν τον κάθε καταδικασμένο για τρομοκρατία, την ώρα που η κυβέρνηση αμφισβητεί τους θεσμούς της δημοκρατίας. Καλό θα ήταν να διαβάζαμε πιο πολλά άρθρα για τη θεσμική εκτροπή που επιχειρείται από τα περιτρίμματα που μας κυβερνούν, αλλά one step at a time, τι να κάνουμε. Στο μεταξύ τα φασισταριά βγήκαν πάλι έξω να καταστρέψουν, όλα καλά, η κυβέρνηση στο πλευρό τους, τον ΕΝΦΙΑ να πληρώσετε και τους φόρους σας γιατί από τις 1000 κατασχέσεις τη μέρα σας βλέπω στις 2 και 3 χιλιάδες. .___