Σταθάκης: Ολίγον πυροτέχνημα το τελεσίγραφο της Eldorado

Σταθάκης: Ολίγον πυροτέχνημα το τελεσίγραφο της Eldorado Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Άνευ ουσίας και ολίγον πυροτέχνημα χαρακτήρισε το τελεσίγραφο της Eldorado ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι. Ανέφερε ότι η αδειοδότηση του έργου στην Ολυμπιάδα έχει ολοκληρωθεί και ό,τι απομένει θα έχει διευθετηθεί τις επόμενες 10 ημέρες.

Όπως είπε, στις Σκουριές έχει αδειοδοτηθεί το 60% και έχει συμφωνηθεί να παραπεμφθεί σε διαιτησία τις επόμενες ημέρες από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Αδειοδότηση δεν έχει υπάρξει για την μεταλλουργική μονάδα αλλά γι αυτό δεν ευθύνεται η εταιρεία, ανέφερε.

«Δεν μπορούν αυτά να συμβαίνουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Αυτή η ιστορία είναι 22 χρόνια», ανέφερε ο κ. Σταθάκης και υπογράμμισε «φανταστείτε σε μία ευρωπαϊκή χώρα να βγει αύριο μία εταιρεία, πχ στην Γερμανία και να πει ότι "η κυρία Μέρκελ δεν με συνάντησε και μου έδωσε την άδεια"».

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ακόμη πως δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης αν ακυρωθεί η επένδυση. Είναι δεδομένη η ευρωπαϊκή νομοθεσία και ανάλογο παράδειγμα υπάρχει στην Ρουμανία, ανέφερε, και πρόσθεσε πως η Eldorado δεν έθεσε τέτοιο θέμα.

Διευκρίνισε ότι αυτήν την εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαιτησία με την Ελληνικός Χρυσός για το μέλλον της επένδυσης στη Χαλκιδική. 

Ανακοίνωσε επίσης ότι ξεμπλοκάρει και η επένδυση της Κοινοπραξίας Total-Edison-ΕΛΠΕ για έρευνες υδρογονανθράκων στο "οικόπεδο" 2 του Ιονίου, δυτικά της Κέρκυρας, καθώς ολοκληρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο έλεγχος της σύμβασης, που είχε μονογραφηθεί τον περασμένο Μάρτιο.


Ο κ. Σταθάκης έκανε λόγο για σημαντική επένδυση και πρόσθεσε: «Εμείς θέλουμε την επίλυση όλων των θεμάτων στη διαιτησία η οποία ξεκινάει αυτή την εβδομάδα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η επένδυση θα προχωρήσει εφόσον πληροί πλήρως τους περιβαλλοντικούς όρους και εφόσον διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει μεταλλουργία στην Ελλάδα», υπενθυμίζοντας ότι η εκκρεμότητα υπάρχει εδώ και 22 χρόνια.


Σημείωσε ότι το υπουργείο δεν πολιτικολογεί αλλά συνεχίζει να λειτουργεί θεσμικά και να αντιμετωπίζει την επένδυση με θεσμικό τρόπο. «Και η εταιρεία φαντάζομαι στο τέλος της ημέρας θα συνεχίσει να λειτουργεί θεσμικά», κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM