Κατρούγκαλος: Δεν ισχύουν τα περί απόσυρσης του Κατάρ από τις επενδύσεις στην Ελλάδα

Κατρούγκαλος: Δεν ισχύουν τα περί απόσυρσης του Κατάρ από τις επενδύσεις στην Ελλάδα Facebook Twitter
1

Διαψεύδει κατηγορηματικά την «είδηση περί απόσυρσης δήθεν του Κατάρ από κάθε επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα», με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Πορτογαλία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, και κάνει λόγο για ένα «ακόμη κατασκευασμένο επεισόδιο», διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως «όσοι διακινούν τα σενάρια αυτά υπονομεύουν ευθέως το εθνικό συμφέρον».

Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαιώνει πως "οι οικονομικές σχέσεις εμπιστοσύνης της Ελλάδας με το Κατάρ" βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων χρόνων και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει απόφαση του Κατάρ να αποσύρει το οικονομικό ενδιαφέρον του ιδίου και των επιχειρήσεων του από τη χώρα μας, και προσθέτει: «Όσα δηλώνει η εταιρία Al Rayyan -αν πράγματι τα δηλώνει, γιατί παρόμοια επιστολή δεν έχει περιέλθει στην ελληνική κυβέρνηση- αφορούν αποκλειστικά την ίδια και σε καμία περίπτωση δεν αντανακλούν την πραγματικότητα των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Κατάρ».

Νωρίτερα σήμερα δόθηκε στην δημοσιότητα επιστολή της εταιρίας Al Rayyan στην οποία αναφέρονταν ότι «τα σχέδια για την Ελλάδα ναυάγησαν , με το ζόρι δεν γίνονται επενδύσεις».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ