Τσακαλώτος: Θα ήμουν καλύτερος υπουργός Οικονομικών, αν είχα σπουδάσει ψυχολογία και όχι οικονομικά

Τσακαλώτος: Θα ήμουν καλύτερος υπουργός Οικονομικών, αν είχα σπουδάσει ψυχολογία και όχι οικονομικά Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

«Θα ήμουν καλύτερος υπουργός Οικονομικών αν είχα σπουδάσει ψυχολογία και όχι οικονομικά, γιατί μεγάλο μέρος της δουλειάς μου είναι να κάνω "μασάζ" στο "εγώ" σε διάφορους», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως από τις αρχές της δεκαετίας του '90 ήλθε στην Ελλάδα με τη σύζυγό του (η οποία όπως είπε τα τελευταία είκοσι χρόνια βγάζει περισσότερα χρήματα από τον ίδιο), ο σεξισμός έχει αυξηθεί στην ελληνική τηλεόραση και κοινωνία, γεγονός που απέδωσε στο γεγονός ότι σημαντικά τμήματα του κέντρου και της αριστεράς δήλωσαν ότι στα οικονομικά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τη δεξιά.

Αναφερόμενος στην σεξουαλική παρενόχληση, είπε ότι το τελευταίο διάστημα ήλθε στην επικαιρότητα λόγω του Χόλυγουντ , όμως οι εργαζόμενες γυναίκες στα εργοστάσια και τα καταστήματα υφίστανται πολύ μεγαλύτερες παρενοχλήσεις.


Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν είναι φαν της ανταγωνιστικότητας αλλά της παραγωγικότητας: «Είναι άλλο να θέλει κάποιος να πάει καλύτερα από πέρυσι και άλλο να θέλει να πάει καλύτερα από εσένα. Το δεύτερο επιτυγχάνεται και με αθέμιτες μεθόδους», είπε ο υπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Αντιγόνης Λυμπεράκη, Γυναίκες στην οικονομία από τη σειρά "Μικρές Εισαγωγές".

Τέλος, απέδωσε τη διαφορά των αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών στο γεγονός ότι οι δουλειές που απευθύνονται σε γυναίκες είναι χαμηλότερες εξειδίκευσης, ενώ απέρριψε την ύπαρξη οποιασδήποτε βιολογικής διαφοράς μεταξύ των δύο φύλων. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM