Επιβεβαιώνει ο Αβραμόπουλος τους βελγικούς ελέγχους στους επιβάτες από Ελλάδα

Επιβεβαιώνει ο Αβραμόπουλος τους βελγικούς ελέγχους στους επιβάτες από Ελλάδα Facebook Twitter
sooc
0

«Οι βελγικές αρχές πραγματοποιούν σποραδικούς αστυνομικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών», ανέφερε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιβεβαιώνοντας έτσι τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αυστηρούς ελέγχους και σε άλλα αεροδρομία της Ευρώπης πλην της Γερμανίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες καταγγελίες ευρωβουλευτών και άλλων Ελλήνων ταξιδιωτών στο Βέλγιο, ο Δ. Αβραμόπουλος απάντησε τα εξής:

«Οι βελγικές αρχές μάς ενημέρωσαν επίσημα ότι πραγματοποιούν σποραδικούς αστυνομικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στη βάση εκτιμήσεων κινδύνου. Οι έλεγχοι αυτοί δεν αφορούν μόνο τις πτήσεις από την Ελλάδα και δεν πραγματοποιούνται εκτός του χώρου Σένγκεν».

Συνεχίζοντας, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι το μέτρο αυτό δεν είναι καινούριο και πως δεν πρόκειται για κάτι που προέκυψε τώρα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «οι αστυνομικοί έλεγχοι προβλέπονται από τον Κώδικα Συνόρων Σένγκεν» και πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει σε επαφή με τις βελγικές αρχές.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM