Αυτές είναι οι προσλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτές είναι οι προσλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
1

Πολλά ακούγονται και λέγονται εντός και εκτός Βουλής για τις προσλήψεις ημετέρων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αριθμοί δείχνουν πόσο έχουν αυξηθεί οι νέες δομές, οι νέες προσλήψεις και οι νέες θέσει που δημιουργήθηκαν στο Δημόσιο.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα Καθημερινή σε ένα γράφημα είναι αποκαλυπτικά για την εικόνα σήμερα και δείχνουν αύξηση στον αριθμό μέσα σε ένα χρόνο.

1193 είναι οι νέες δομές που έχουν δημιουργηθεί από το 2015,  9329 οι οργανικές θέσεις ενώ πάνω από 21.000 είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τη διετία 2015- 2017.

Αυτές είναι οι προσλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας κάνει λόγο για «παράθυρα» μονιμοποίησης στους συμβασιούχους αλλά και προσλήψεις διά της πλαγίας με προεκλογικό άρωμα και ταυτόχρονη επιβάρυνση του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας ως μέσον τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τις διατάξεις που θεσπίστηκαν με στόχο την αποπολιτικοποίηση του Δημοσίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά 8.166 μόνιμες θέσεις προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων. Η προκήρυξη προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στις ίδιες θέσεις, με αποτέλεσμα να προκρίνει τους συμβασιούχους που εργάζονται ήδη στους δήμους ή αυτούς που εργάζονταν και έληξε η σύμβασή τους.

«Πέπλο προστασίας» στους συμβασιούχους παρέχει παράλληλα πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, με την οποία καταργούνται επί της ουσίας οι δικλίδες ασφαλείας που έθετε το «διάταγμα Παυλόπουλου» έναντι των «μονιμοποιήσεων διά της πλαγίας».

Σύμφωνα με την τροπολογία, η οποία αφορά τους συμβασιούχους που προσελήφθησαν από το 2016 και εντεύθεν, καταργούνται η τρίμηνη παύση μεταξύ συμβάσεων ορισμένου χρόνου καθώς και το ανώτατο όριο των 24 μηνών, ως συνολική διάρκεια απασχόλησης συμβασιούχων.

Επίσης, προβλέπεται ότι ο χρόνος εργασίας για τις συμβάσεις που έχουν χαρακτηριστεί με απόφαση του ΣτΕ ως γνήσιες συμβάσεις έργου ή μίσθωσης έργου ή παροχής υπηρεσιών δεν προσμετρείται στο ανώτατο χρονικό διάστημα των 24 μηνών.

Η συγκεκριμένη τροπολογία «καλύπτει» κατ' αρχάς τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των νοσοκομείων, αλλά ισχύει για όλες τις προκηρύξεις διαγωνισμών για συμβάσεις ορισμένου χρόνου που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Μάλιστα, η ισχύς της άρχεται αναδρομικά από 1.11.2016, προκειμένου να συμπεριληφθούν σε αυτή οι προσληφθέντες κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι οποίοι σήμερα «πλησιάζουν» το ανώτατο όριο των 24 μηνών.

Η αύξηση των συμβασιούχων προκύπτει και αριθμητικά βάσει των στοιχείων της «Απογραφής» (apografi.gov.gr). Τον Δεκέμβριο του 2016, οι συμβασιούχοι εκτός ΝΠΙΔ ήταν 68.972, ενώ τον Δεκέμβριο του 2017 ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 10% και έφτασε τις 75.810. Η αύξηση αυτή, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015, αγγίζει το 20%.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαρουφάκης: Αν ο Νετανιάχου τελικά κατηγορηθεί από το ΔΠΔ, και πατήσει γερμανικό έδαφος, θα πρέπει να τον συλλάβουν

Πολιτική / Βαρουφάκης: Αν ο Νετανιάχου τελικά κατηγορηθεί από το ΔΠΔ και πατήσει στη Γερμανία θα πρέπει να τον συλλάβουν

«Θα απαγορεύσουν τότε οι Γερμανοί ιθύνοντες στους εαυτούς τους την είσοδο στη Γερμανία με την αιτιολογία του αντισημιτισμού;», γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
«Το πνεύμα του λαϊκού και επαναστατικού προέδρου του Ιράν εντάχθηκε στο ουράνιο βασίλειο»: Τα ΜΜΕ του Ιράν για τον θάνατο του Ραϊσί

Διεθνή / «Το πνεύμα του λαϊκού και επαναστατικού προέδρου του Ιράν εντάχθηκε στο ουράνιο βασίλειο»: Τα ΜΜΕ του Ιράν για τον θάνατο του Ραϊσί

Η επιβεβαίωση του θανάτου του προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, αντιμετωπίζεται με προσοχή ώστε να αποφευχθούν αντικαθεστωτικές αντιδράσεις
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
αν δεν εχετεε γιατρους δασκαλους και νοσοκομους μη γκρινιαζετε, ουτε σας φταινε τα μνημονια. Το επιλεξατε.Καποιος μπορει να αναρωτηθει γιατι διοριζουν paper pushers, καθαριστες και γενικα ειδικοτητες χαμηλης εξειδικευσης;;; Για το πολυ απλο λογο οτι αν διορισουν δασκαλους νοσοκομους και γιατρους, δηλ ανθρωπους με υψηλα προσοντα, αυτο θα γινει μεσω ΑΣΕΠ και οχι συμβασεων που θα γινουν αοριστου, θα γινει αξιοκρατικα και χωρις υποχρεωση του διοριζομενου.Αντιθετα θεσεις χαμηλης εξειδικευσης και προσοντων ειναι ιδανικες για το διορισμο βυσματων - με αιωνια ευγνωμοσυνη (και ψηφους) σε αυτους που μας εφεραν εδω. (βιτρινα αλλαξαν το αριστεροδεξιο μαγαζι διορισμων απο πισω ειναι σχεδον το ιδιο)