Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερό προβάδισμα 10% για τη Νέα Δημοκρατία - «Κανένας» για πρωθυπουργός

Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερό προβάδισμα 10% για τη Νέα Δημοκρατία - «Κανένας» για πρωθυπουργός Facebook Twitter
SOOC
3

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 10% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 31,5% των ψηφοφόρων ενώ το ΣΥΡΙΖΑ προτιμά το 21,5% (μετά από αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων). 

Τα δύο κόμματα φαίνεται να διατηρούν αμετάβλητα τα ποσοστά τους από την αντίστοιχη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται στις προτιμήσεις το Κίνημα Αλλαγής που κέρδισε μισή μονάδα ανεβαίνοντας στο 9% ενώ στάσιμη στο 8% βρίσκεται η Χρυσή Αυγή.

Πέμπτο ακολουθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα, με 6,5%, καταφέρνοντας επίσης να ανεβάσει το ποσοστό του κατά 0,5%.

Εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων να αποσπούν από 2%.

Τα στοιχεία της Pulse καταγράφουν σημαντική διαρροή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συσπείρωση της Κουμουνδούρου μόλις στο 47%, ενώ η ΝΔ απολαμβάνει κομματική συνοχή της τάξης του 82%.

Ενδεικτικό είναι πως το 11% των πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, δηλώνει πρόθυμο να ψηφίσει τη ΝΔ.

Ακόμα μεγαλύτερη βέβαια είναι η διαρροή του κυβερνώντος κόμματος προς τα λευκά, τα άκυρα και τους αναποφάσιστους, όπου φαίνεται να σκεδάζεται το ένα πέμπτο των ψηφοφόρων του.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ διατηρεί σταθερό προβάδισμα 32 μονάδων, με το 55% να βλέπει νίκη της Πειραιώς.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και το γεγονός πως στην ερώτηση «Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη;» η δημοφιλέστερη απάντηση με 40% είναι ο «Κανένας».

Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% και ο Αλέξης Τσίπρας με 23%.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πιστεύω αυτό το 23% τον βρίσκει απλά καταλληλότερο από τον Κυριάκο, όχι καταλληλότερο γενικά.. έτσι και ισχύει το δεύτερο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα!