Συναινετική πρόταση για την υπέρβαση της κρίσης, από τον πρωθυπουργό

Συναινετική πρόταση για την υπέρβαση της κρίσης, από τον πρωθυπουργό Facebook Twitter
Φωτ.:Nick Paleologos / SOOC
7

Συναινετική πρόταση για την υπέρβαση της κρίσης κατέθεσε ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του, που περιλαμβάνουν συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και ορισμό εκλογών έως το τέλος του χρόνου.

"Ο Ελληνικός λαός δεν θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές. Και έχει δίκιο. Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι επιβάλλει το Σύνταγμα και το συμφέρον της Χώρας, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή. Πρέπει να μη γίνουν εκλογές. Πρέπει να τερματισθεί η πολιτική αβεβαιότητα. Πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα στην επόμενη μέρα.


Δεν μπορούμε να τελειώσουμε μια περίοδο αβεβαιότητας και να μπούμε αμέσως σε μιαν άλλη. Τα προβλήματα της Χώρας δεν μπορούν να βαλτώνουν σε μια μόνιμη προεκλογική περίοδο. Ούτε και μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, που πάντα διαψεύδεται, αφού όμως στο μεταξύ έχει δηλητηριάσει τη Δημοκρατία μας. Κατηγοριών, στις οποίες δυστυχώς πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος.

Θυμίζω ότι ο κύριος Τσίπρας, ήδη από την πρόταση εμπιστοσύνης στη Βουλή, δυο μήνες πριν, είχε πει το απίστευτο, ότι δηλαδή, όποιος βουλευτής τολμήσει να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι και εξαγορασμένος! Ενώ προχθές, συνεργαζόμενοι μαζί του βουλευτές, τόλμησαν να πουν το ίδιο για εκείνους τους πέντε συναδέλφους που στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν σύμφωνα με τη συνείδησή τους τον Σταύρο Δήμα! Όμως οι βουλευτές δεν υποκύπτουν σε τέτοια εκστρατεία σπίλωσης. Ο φόβος και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν! Και αυτό είναι το στοίχημα της Δημοκρατίας σήμερα!

Τους καλώ λοιπόν όλους, να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους, την ψυχή τους, τη φωνή του εθνικού συμφέροντος αλλά και της κοινής λογικής.


Τους καλώ σε συναίνεση για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτό άλλωστε προβλέπει η συνταγματική επιταγή.


Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της χώρας να διαπραγματευθούμε στη συνέχεια την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του Μνημονίου, και την νέα συμφωνία θωράκισης της Ελλάδας.

Ακόμα προσδοκώ τη στήριξη όλων των βουλευτών για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη Συνταγματική αναθεώρηση, ώστε πολύ σύντομα η Ελλάδα να έχει το νέο Σύνταγμα που χρειάζεται. Να μη μπει σε περιπέτειες και να μην αναβάλει τη Συνταγματική αλλαγή για πολλά ακόμα χρόνια.

Επίσης, μετά την προεδρική εκλογή, μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα, με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας, ώστε η επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους. Είναι λοιπόν Εθνική υποχρέωση, αλλά το λέει και η κοινή λογική, πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας. Και μετά, θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για Εθνικές εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015.

Γιατί κάτω από συνθήκες προεκλογικής πόλωσης, μόνον αφελείς θα πίστευαν ότι μπορεί κανείς να διαπραγματεύεται για την οικονομία μας ή να αλλάζει το Σύνταγμά μας. Αυτό λέει η φωνή της ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό Λαό.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
O κ.πρωθυπουργος στο "διαγγελμα" του αναφερει,μεταξυ πολλων αλλων,και τα ακολουθα :"Ο φόβος και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν!.......Τους καλώ λοιπόν όλους, να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους, την ψυχή τους, τη φωνή του εθνικού συμφέροντος.......Τους καλω σε συναινεση για την εκλογη του Σταυρου Δημα"."Επίσης, μετά την προεδρική εκλογή, μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα, με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας".Ο συνδυασμος του πρωτου "τμηματος" με το δευτερο αποτελει,πιθανον,την πλεον ξεκαθαρη "υποσχεση/δεσμευση" προς οσους βουλευτες πρεπει να "πεισθουν" την οποια θα μπορουσε ενας πρωθυπουργος να διατυπωσει δημοσια.
Πολλα θαυμαστικά Αντώνη και πολλές φανφάρες... Έχεις μπλέξει τις προεκλογικές ομιλίες στο μπαλκόνι με τα πρωθυπουργικά διαγγέλματα. Δυστυχώς για τα δεύτερα είσαι πολύ λίγος. Σε μια φυσιολογική πολιτική ζωή θα είχες φύγει προ πολλού από το προσκήνιο ελα όμως που απέναντί σου έχεις χειρότερους.
Είπε αυτός που έριξε την διευρυμενη κυβερνηση Παπαδήμου, άρον άρον, για να γίνει πρωθυπουργός με οποιοδήποτε κόστος και να μοιράσει θέσεις στους χουντικούς φίλους του. Τώρα θέλει κι άλλο...άντε με καμιά δημαρ για ξεκάρφωμα.
Που την είδατε τη συναινετική πρόταση όταν Ο Σαμαράς ξεκινώντας το διάγγελμά του (σαν μαθητής δημοτικού που απαγγέλλει ποίημα την 25η Μαρτίου - χρειάζονται πιο πολλές πρόβες Αντώνη) κατονομάζει τον Σύριζα ως ενορχηστρωτή του σκανδάλου Χαικάλη;
Δεν πρόκειται για πρόταση για συναίνεση αλλά για πρόταση για διάσωση της κυβέρνησης του.Αρον άρον ψηφισε τη δίμηνη παράταση του μνημονιου , νομοθετεί άπειρες τροπολογιες και εν ολίγοις δεν διατυπώνει ουτε καν σκέψη για αλλαγή πολιτικής. Την ωρα που φουντώνει η σκανδαλολογία για πάρε δώσε για την εκλογη του ΠτΔ αυτός τάζει, επισήμως πλεον, υπουργικές καρέκλες σε οσους ψηφίσουν 'συναινετικά'!Ο κύκλος εκλεισε .... Ωρα για τον επομενο!