Τσίπρας: Είμαστε κυρίαρχη χώρα, θα βάλουμε τέλος στην τρόικα

Τσίπρας: Είμαστε κυρίαρχη χώρα, θα βάλουμε τέλος στην τρόικα Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
4

Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα βάλει τέλος στην τρόικα και τις αδιέξοδες πολιτικές της, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας ενώπιον της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, «μας δεσμεύουν οι κανόνες της ΕΕ, διαφωνούμε μαζί τους, αλλά θα τους σεβαστούμε. Θα σεβαστούμε τον κανόνα για ισοσκελισμένμους προϋπολογισμούς. Αλλά η λιτότητα δεν αποτελεί κανόνα της ΕΕ».

«Είμαστε κυρίαρχη χώρα, έχουμε δημοκρατία, έχουμε μια συμφωνία με το λαό μας και θα την τιμήσουμε», επισήμανε προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν απειλεί καμία ισορροπία στην Ευρώπη. Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει προτάσεις, τις οποίες κατέθεσε στους εταιρούς της, και περιμένει τις δικές τους προτάσεις. «Περιμένουμε και τις προτάσεις της Γερμανίας. Δυσυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο» είπε.

Aνέφερε ότι «η ελληνικη δημοκρατία δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών μέσω μέιλ. Έχει δική της φωνή τη δική της διαπραγματευτική ισχύ». «Χρειάστηκε μόλις μια βδομάδα, για να συζητήσει η Ευρώπη για την ανάπτυξη και όχι για τη λιτότητα» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «η πατρίδα μας έγινε σημείο αναφοράς, για να μπει ένα τέλος στο οικονομικό παράλογο». Τόνισε πως «απαιτούμε, όμως, και από τους εταίρους μας να σεβαστούν τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα και κυρίως την απόφαση του λαού μας να σταματήσει η συνέχεια του λάθους στην Ελλάδα».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε πίσω»

«Να σεβαστούν την έννοια της δημοκρατίας, όσοι κάνουν επικίνδυνες δηλώσεις και λένε ότι οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως το μήνυμα αυτό «έχει ιδιαίτερη σημασία σε μια Ευρώπη της εκκόλαψης του ναζισμού και του αυγού του φιδιού» ενώ πρόσθεσε ότι η ελληνική δημοκρατία δεν έχει στόχο να εκβιάσει κανέναν και δεν απειλεί κανέναν, αλλά και δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται.

Κάλεσε επίσης όσους κάνουν τέτοιες δηλώσεις «να σταματήσουν εδώ να υποτιμούν και να προσβάλουν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και των ευρωπαίων πολιτών». «Οι έλληνες γύρισαν σελίδα, έχουν βρει το δρόμο τους και δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουν πίσω στα πέτρινα χρόνια», είπε κάνοντας λόγο για μια γενναία επιλογή που είναι σημαντική και για τους λαούς της Ευρώπης.

«Ο φόβος τελείωσε στην πατρίδα μας όπως και η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί. Έχουμε δύσκολη δουλειά μπροστά μας γιατί έχουμε να φτιάξουμε μια χώρα από την αρχή» τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι θα φέρει άμεσα τα νομοσχέδια για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Οι μόνοι που πρέπει να αισθάνονται ότι απειλούνται από την απόφαση της Ελλάδας να ζητήσει μία λογική στην αποπληρωμή του χρέους, την καταδίκη όσων εκείνων την έφεραν σε αυτή τη δεινή θέση και την ανάπτυξη στην Ελλάδα μέσω νέων επενδύσεων, είναι όσοι έχουν αποκτήσει δισεκατομμύρια ευρώ από την εφαρμογή των μέτρων που στηρίζει η τρόικα και σιγοντάρει η Γερμανία.Στους τελευταίους προτείνω να διαβάσουν το παραμύθι της χήνας με τα χρυσά αυγά. Πιστεύω ότι θα τους βοηθήσει να καταλάβουν.