Γλέζος: Όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, το ίδιο θα γίνει και τώρα

Γλέζος: Όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, το ίδιο θα γίνει και τώρα Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
11

«Ταυτοποιήθηκε με την Iστορία», είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ο Μανώλης Γλέζος, αναφερόμενος στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Μιλώντας στο MEGA, είπε πως του θύμισε το γράμμα του Ζαχαριάδη το 1940 και μάλιστα «κάτω από άλλες συνθήκες».

«Αυτοί θα τηρήσουν όλη τη δυνατότητα που έχουν, θα παρουσιάσουν μερικούς με χαμόγελα, μερικούς με μια λύση συμβιβαστική, μερικούς με σκληρή γραμμή. Είναι κατανεμημένοι οι ρόλοι που έχουν παίξει ως τώρα και που θα συνεχίζουν να τους παίζουν. Εμείς, σε όσους έρθουν με χαμόγελα θα θυμηθούμε την ελληνική παροιμία φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας», δήλωσε για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Πρόσθεσε ότι το θέμα για την Ελλάδα είναι να σταθεί με βάση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της χώρας και εκτίμησε ότι η έκβαση των συζητήσεων με την Ευρώπη θα εξαρτηθεί από το εάν η Ελλάδα επιμείνει στις θέσεις της.

«Θεωρώ ότι όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, όπως τότε, μόνο ο ελληνικός λαός με το έπος του 1940-41 κατέρριψε το μύθο του αήττητου άξονα θα γίνει το ίδιο αρκεί να αντισταθούμε σε όλων των ειδών τις περιπτώσεις», κατέληξε.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: «Σηκώνω το χέρι» λέει ο Μητσοτάκης - «Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο που τα σκεπάζει όλα»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Η ακρίβεια είναι ο "ελέφαντας στο δωμάτιο" που τα σκεπάζει όλα» λέει ο Μητσοτάκης

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, τον Έντι Ράμα, τα ελληνοτουρκικά, τις αντιδράσεις της εκκλησίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών μετά τις ευρωεκλογές
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Και μια άλλη σημαντική διαφορά του αληθινού σύμπαντος σε σχέση με το σύμπαν του Γλέζου[*], είναι ότι το 40 ο φασισμός έλεγε "δώστε" κι εμείς "δε δίνουμε", όχι το αντίστροφο. [*] ο οποίος έκανε 1 αντιστασιακή πράξη το '40 και πορευέται 70 χρόνια(!) και ναι μεν ήταν σημαντική η πράξη όμως μαζί του πλην όμως τον πήχυ τον βάζει κάτι χιλιόμετρα ψηλότερα ο Σάντας που έκανε το ίδιο πράγμα αλλά δεν το εξαργύρωσε ούτε λεπτό, κι έκανε και 3-4 χρόνια *αληθινός* αντάρτης στα βουνά στη συνέχεια μάλλον επειδή τον ενδιέφερε να αντισταθεί και όχι να γίνει πολιτικάντης.
Τι συναισθηματικές παρομοιώσεις! Η πλειοψηφία των ελλήνων θέλει να μείνουμε στην Ευρώπη... Ούτε τα μούτρα να της σπάσουμε, ούτε τα μούτρα να μας σπάσει. πολιτική ίσον πραγματισμός, όχι δημαγωγίες
εχμ, γνωρίζει οτι το '40 χάσαμε, έτσι; Γιατί όπως το παρουσιάζει φαίνεται να χάσαμε στο τσακ το Βερολίνο.Το παραπάνω χωρίς να υποτιμώ των αγώνα του '40. Ο παππούς μου εκτελέσθηκε μαζί με άλλους 250 κατοίκους του χωριού ως αντίποινα "για δράση ανταρτών".
με όλο το σεβασμό στον εθνικό μας ήρωα, η κατάσταση δεν είναι καθόλου η ίδια αυτή τη φορά. τότε ήμασταν μια χώρα που αμυνόταν για να διατηρήσει την ελευθερία της απέναντι σε λαούς που εισέβαλαν στα εδάφη μας. τώρα είμαστε μια χώρα που χρωστάει και της μιχαλούς και πιστεύει ότι λόγω της μεγαλοσύνης της δικαιούται να αρμέγει άλλες χώρες για να συνεχίζει να παρτάρει. έτσι γιατί είμαστε ωραίοι. άλλωστε οι απόψεις του κ. Γλέζου είναι γνωστές. ας δεσμεύσουν λοιπόν τις καταθέσεις των ιδιωτικών υπαλλήλων για να συνεχίζουν να προσλαμβάνουν στο δημόσιο. μόνο έτσι θα καταλάβει ο Έλληνας.
Οσο και αν εκτιμω τον Γλεζο θεωρω πως αυτη η ταυτιση των δανειστων μας με τους φασιστες του 40 ειναι ατυχης. Αυτο το χρεος το δημιουργησαμε μονοι μας, απο δικα μας λαθη και παραληψεις. Το να ζηταμε απο τους Ευρωπαιους να μας διαγραψουν το χρεος στα προτυπα της Γερμανιας μετα απο 2 πολεμους ειναι απλα αστειο.
Σπάσαμε τα μούτρα των Ιταλών και μετά μας κατέλαβαν χωρίς σχεδόν καμιά προσπάθεια οι Γερμανοί. Άλλοι σπάσανε πραγματικά τα μούτρα στο φασισμό (βλ. Άγγλοι, ΗΠΑ). Εμείς απλώς συμβάλαμε με την Εθνική Αντίσταση. Και σε αυτή λοιπόν την ιστορική περίοδο η Ελλάδα είχε απόλυτη ανάγκη από τους συμμάχους της προκειμένου να απελευθερωθεί.