Χουντής: Αν μας πουν “όχι” θα πάμε σε Ρωσία και Κίνα

Χουντής: Αν μας πουν “όχι” θα πάμε σε Ρωσία και Κίνα Facebook Twitter
4

Ότι υπήρξαν προτάσεις, “προσφορές”, όπως είπε συγκεκριμένα προς την Ελλάδα από Ρωσία και Κίνα, για οικονομική βοήθεια, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Χουντής.

Μιλώντας στον Real Fm ο κ. Χουντής είπε ότι η Ελλάδα ξεκίνησε επαφές και επισκέψεις στη Ρωσία για να ζητηθεί οικονομική βοήθεια και επενδύσεις, κάτι το οποίο δεν απαγορεύεται, όπως τόνισε.

«Δεν είναι plan B. Σε κάθε περίπτωση εμείς επιζητούμε μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Οπως γνωρίζετε υπήρξαν προτάσεις, προσφορές θα έλεγα, τόσο από την πλευρά της Ρωσίας, πρόσφατη, αμέσως μετά την εκλογή, για οικονομική βοήθεια, όσο και από την πλευρά της Κίνας, όσον αφορά το θέμα της βοήθειας, των επενδυτικών δυνατοτήτων» είπε ο υπουργός ενώ στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι στο παρελθόν η Ρωσία είχε αρνηθεί βοήθεια στην Κύπρο ενώ εμάς μάς έστειλε στο ΔΝΤ, απάντησε:

«Και αυτό το ξέρω και γι’ αυτό είπα προσφορά από την πλευρά τους. Εμείς δεν την έχουμε ζητήσει, αυτή την προσφορά. Σε κάθε περίπτωση όμως θα κάνουμε και επί τόπου επισκέψεις, θα κάνουμε και επαφή. Υπάρχει στο τραπέζι των συζητήσεων, έχει τεθεί και από την πλευρά της Ρωσίας και όχι μόνο για οικονομική βοήθεια».

Σημείωσε επίσης ότι: “Σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύεται να υπάρξει οικονομική βοήθεια ή οικονομική συνεργασία και με χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλωστε, όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τέτοιες μορφές συνεργασίας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όχι μόνο με τη Ρωσία ή την Κίνα αλλά και με άλλες χώρες. Επομένως δεν απαγορεύεται αυτό.

Εμείς το πρώτο πλάνο που έχουμε είναι να βρούμε λύση με τους Ευρωπαίους εταίρους διότι ξέρουμε τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που συγκροτεί η παρουσία μας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.

Εκεί πιστεύω ότι πρέπει να εξαντλήσουμε και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να πετύχουμε μία λύση, ενώ ταυτόχρονα δεν αποκλείουμε και άλλου τύπου συνεργασίες, αυτό έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να γίνει».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
“Σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύεται να υπάρξει οικονομική βοήθεια ή οικονομική συνεργασία και με χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλωστε, όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τέτοιες μορφές συνεργασίας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όχι μόνο με τη Ρωσία ή την Κίνα αλλά και με άλλες χώρες. Επομένως δεν απαγορεύεται αυτό."Κοίτα να δεις που ξαφνικά θα μας απαγορευτεί η οποιαδήποτε συμφωνία ή χρηματοδότηση εκτός τρόικας...