Φλαμπουράρης: Λόγω ψυχολογικών παραμέτρων η αντίδραση Σόιμπλε

Φλαμπουράρης: Λόγω ψυχολογικών παραμέτρων η αντίδραση Σόιμπλε Facebook Twitter
8

Σε ψυχολογικές παραμέτρους λόγω του ότι η ισορροπία δεν είναι πια υπέρ της Γερμανίας στην Ευρώπη απέδωσε την αντίδραση Σόιμπλε κατά Βαρουφάκη και την αμφιλεγόμενη φράση "ανόητα αφελής", ο υπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε στον Σκάι ότι ο Γερμανός υπουργός βλέπει ότι στα Eurogroup η ισορροπία δεν είναι 18-1 υπέρ της Γερμανίας αλλά έχουν αρχίσει και άλλες χώρες και διαφοροποιούνται από την σκληρή γραμμή της.

Μίλησε και για τις γερμανικές αποζημιώσεις λέγοντας ότι η διεκδίκηση τους δεν ταυτίζεται χρονικά με τη διαπραγμάτευση  ενώ σημείωσε ότι η συμφωνία πρέπει να είναι πολιτική και τεχνικοοικονομική ταυτόχρονα.

Παράλληλα, εκτίμησε πως δεν πρόκειται να γίνει δημοψήφισμα.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Βασικά τα έχει κάνει όντως πάνω του απλά το μυαλό 5χρονου που διαθέτει δεν τον αφήνει να το συνειδητοποιήσει. Διότι αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ και τα πράγματα δεν πάνε τόσο ονειρικά όσο το φαντάζεται ο ίδιος (η οικονομία είναι κάτι που δεν προβλέπεται, βλέπε Lehman Brothers) και ακολουθήσουν κι άλλες χώρες το δρόμο της εξόδου λόγω ασφυκτικών πιέσεων από τις αγορές τότε εκείνος θα χρεωθεί την καταστροφή του ευρώ, και πίστεψέ με, δε θέλει καθόλου να χάσει τη θεσούλα του. Στοχεύει για ακόμα πιο ψηλά ο κ. Σόιμπλε.
Αν η Ελλάδα βγει κατά λάθος απ'το ευρώ από ανικανότητα και ανοησία της συγκυβέρνησης (γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είναι ανόητοι, θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ--άσχετα αν παριστάνουν τους μάγκες) σου εγγώμαι trollolo πως το μέλλον του Σόιμπλε θα είναι το λιγότερο που θα σε απασχολήσει, μπροστά στο δικό σου ζοφερό μέλλον.
Κι εσύ Κασσάνδρα; Επειδή καμμιά χώρα δεν έχει βγει ποτέ από νομισματική ένωση καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι. Ίσως να ήταν καλύτερα μακροπρόθεσμα πάντα μιλάω με το δικό μας νόμισμα. Σίγουρα στην αρχή θα ήταν δύσκολα, αλλα τώρα δηλαδή είναι εύκολα κατά τη γνώμη σου; Μην υπερβάλλουμε λοιπόν για κάτι που δε μπορούμε να ξέρουμε. Επίσης, όπως είπα, δε ξέρεις τι θα γίνει αν φύγει η Ελλάδα ή οποιαδήποτε χώρα από το ευρώ. Ίσως να καταστραφεί, ίσως και όχι, απλά και η Γερμανία θα χάσει πολλά αν φύγει από το ευρώ και τέτοια πολιτικά λάθη δε συγχωρούνται. Να μείνει στο δρόμο ο Σόιπμπλε σίγουρα όχι, εγώ μίλησα για πολιτική ήττα όχι για οικονομική -προσωπικά- του Σόιμπλε, φαντάζομαι θα έχει κάποιες οικονομίες στην άκρη για τα δύσκολα.
Μπορεί να ισχυροποιηθεί το ευρώ αν φύγει η χώρα μας, ειδικά αν προηγηθεί προπαγάνδα, πως είμαστε ο πιο αδύναμος κρίκος--το έχεις σκεφτεί αυτό; Εμείς πάντως θα χάσουμε σίγουρα πάρα πολλά στην αρχή, θα υπάρξει πραγματική "ανθρωπιστική καταστροφή", είναι κοινή λογική (αφού τώρα ζοριζόμαστε, παρά την οικονομική βοήθεια που δεχόμαστε)--και η τελική έκβαση είναι εντελώς άγνωστη. Για κάποιο λόγο νομίζετε πως έξοδος από ευρώ = σεισάχθεια. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Θα παραμείνει το χρέος ως έχει (δεν θα μπορούμε να εκβιάσουμε για κούρεμα, αφού θα έχουμε βγει απ΄το ευρώ), θα είμαστε χρεοκοπημένοι και επίσημα, και θα έχουμε και αδύναμο νόμισμα (όπως ήταν η δραχμή ανέκαθεν, ακόμα και πριν να χρεοκοπήσουμε). Τι να σου πω trollolo, τα συμπεράσματα δικά σου.
Μα εννοείται ότι μπορεί να ισχυροποιηθεί, γι' αυτό το λόγο φυσικά γίνεται και όλο αυτό σχετικά με την Ελλάδα, δε θα διαφωνήσω καθόλου σε αυτό. Ωστόσο, η οικονομία είναι κάτι πολύ απρόβλεπτο όπως ξαναείπα και μπορεί να εκπλαγούν και οι ίδιοι με τις συνέπειες αν αυτές είναι αρνητικές. Γι'αυτό λοιπόν υοστηρίζω ότι δε θα έπρεπε να παίζεις με τις τύχες ολόκληρων λαών. Αλλά ακόμα κι αν ισχυροποιούνταν το ευρώ, θεωρείς λογικό και προπαντός ηθικό να καταστρέψεις έναν ολόκληρο λαό απλά για ένα πιο ισχυρό νόμισμα; Αν είναι έτσι, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσω τις απόψεις και τις αρχές μου.
Φυσικά συμφωνούμε στο ότι δεν έχει κανείς δικαίωμα να καταστρέφει ολόκληρες χώρες για να φτιάξει ένα ισχυρό νόμισμα. Γι αυτό και πιστεύω πως θα τα βρούμε με τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους--ελπίζω μόνο να μην αυτοκαταστραφούμε από δικές μας υπερβολές.Άσχετο με αυτό: ρίξε μια ματιά αν θέλεις στο σχόλιο που έκανα κάτω απ'το δικό σου αναφορικά με την προχθεσινή ομιλία του Ζουράρη. Νομίζω πως έχει πλάκα--ο κύριος καθηγητής φαίνεται πως την πάτησε.