Reuters: «Εντελώς απομονωμένος» o Βαρουφάκης

Reuters: «Εντελώς απομονωμένος» o Βαρουφάκης Facebook Twitter
31

«Καθώς έφευγαν τα λεωφορεία που μετέφεραν τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών για ένα επίσημο δείπνο στην πρωτεύουσα της Λετονίας το βράδυ της Παρασκευής, ένας από την ομάδα έμεινε πίσω στο ξενοδοχείο και περιπλανήθηκε μόνος στο σούρουπο», γράφει σήμερα το Reuters, τονίζοντας ότι ο «επαναστάτης υπουργός» Γιάνης Βαρουφάκης ήταν απομονωμένος από τους συναδέλφους του.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι είχε άλλα σχέδια για δείπνο, μετά τις έντονες διαβουλεύσεις κατά την πρώτη ημέρα συναντήσεων στη Ρίγα «που υπογράμμισαν την απομόνωσή του καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την εθνική χρεοκοπία». «Ενώ άλλοι υπουργοί δέχονταν από τις συνοδείες τους τρόφιμα και ζεστά ρούχα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη Ρίγα, ο Βαρουφάκης βρισκόταν μόνος του σχεδόν κάθε στιγμή, αποφεύγοντας τους βοηθούς και το προσωπικό ασφαλείας», σημειώνει το άρθρο.

«Είναι εντελώς απομονωμένος» δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί. «Δεν ήρθε ούτε στο δείπνο να εκπροσωπήσει τη χώρα του», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το άρθρο, οι δημοσιογράφοι του Reuters παρατήρησαν πως κατά τη διάρκεια του πρωινού, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γ. Βαρουφάκης και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, απέφυγαν την οπτική επαφή.

Reuters: «Εντελώς απομονωμένος» o Βαρουφάκης Facebook Twitter

«Η σκλήρυνση της στάσης απέναντι στον Βαρουφάκη κινδυνεύει να διευρύνει το χάσμα που καλείται να γεφυρώσει η Ελλάδα με τους πιστωτές της, αν η Αθήνα θέλει να αποφύγει τη χρεοκοπία», σχολιάζει το πρακτορείο.

Ως μία ένδειξη της ψυχρότητας, το Reuters αναφέρει το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόταν στον Γ. Βαρουφάκη ως «ο Έλληνας συνάδελφος» όταν μιλούσε σε δημοσιογράφους, παρά το γεγονός ότι στις συναντήσεις τους τον αποκαλεί με το μικρό του όνομα.

Τέλος, επικαλούμενο άτομα που βρίσκονταν στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων, το Reuters σημειώνει πως «πολλοί υπουργοί γούρλωναν ή έκλειναν τα μάτια τους, ή έβαζαν τα χέρια τους στα αυτιά τους κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων του Γ. Βαρουφάκη». Όπως φέρεται να δήλωσε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, «στους υπουργούς του Eurogroup δεν αρέσει το γεγονός ότι (ο Γ. Βαρουφάκης) δίνει μια μικρή διάλεξη κάθε φορά που τους μιλάει. Και για το λόγο αυτό, ο Ντάισελμπλουμ τον διέκοψε χθες, λέγοντας "Γιάνη, δεν μας λες αυτό που θέλουμε να ακούσουμε"».

31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

19 σχόλια
Οπως γινεται παντα οταν η αληθεια βρισκεται "καπου στην μεση"οι Ελληνες σπευουμε να "οχυρωθουμε"σε μια απο τις δυο ακρες.Και να ηταν δυσκολο να διακρινουμε την πραγματικοτητα,να πως "τι να κανουμε".Ειναι,ομως,προφανες,οτι ΚΑΙ η νεοφιλελευθερη ευρωπαικη πολιτικη ηγεσια θελει να επιβαλλει τις καταστρεπτικες θεσεις της με σκληρο τροπο,αδιαφορωντας για τις επιπτωσεις τους επι ενος,η και περισσοτερων, λαων,ΚΑΙ η ερασιτεχνοεπιθετικη προσεγγιση της ελληνικης κυβερνησης ηταν εσφαλμενη και διευκολυνε τα ακραια στοιχεια της ευρωπης παρεχοντας τους οσα "επικοινωνιακα" αλλοθι τους χρειαζονταν.Ειμαστε ενας λαος ιδιαιτερα ευεπιφορος στην προσεγγιση "μαυρο-ασπρο".Οπου,οπως στις παλιες ταινιες γουεστερν,οπου οι ινδιανοι ηταν παντα οι αγριοι,οι "κακοι",και το ιππικο οι πολιτισμενοι,οι "καλοι".Στην πραγματικοτητα τιποτα απο τα δυο δεν ισχυε.Η καθε πλευρα υπηρετουσε απλα τα "βαθεια"συμφεροντα της.Οι μεν επιδιωκοντας την επεκταση των λευκων σε νεα εδαφη,οι δε προσπαθωντας να υπερασπισθουν αυτα που ηδη κατειχαν.Και τι εγινε στο τελος ; Μα,αυτο που γινεται παντοτε.Και οι δυο πλευρες διεπραξαν σφαγες,και οι δυο πλευρες ειχαν σοβαρες απωλειες-κυριως αθωων-,και στο τελος επικρατησαν οι ισχυροτεροι.Το τι ηταν δικαιο και ορθο δεν επαιξε κανεναν ρολο.Οπως δεν παιζει ποτε ρολο στην γεωπολιτικη.Και ειναι αυτος ακριβως ο ο ρολος της προπαγανδας των ΜΜΕ.Να πειθει τους πληθυσμους των ισχυρων οτι"το δικιο και ο Θεος ειναι με το μερος τους".Εαν καποιος δυσκολευεται να κατανοησει τι ποιοτητας "βουτυρο"στο ψωμι της νεοφιλελευθερης πολιτικης ηγεσιας της Ευρωπης αλειψε η ελληνικη κυβερνηση μεσω των "επαναστατικων"προσεγγισεων σκααι με την "διαπραγματευση"των διαφορων Βαρουφακηδων και σια,τοτε μπορει να ειναι ενα εξαιρετος οικογενειαρχης και εντιμος ανθρωπος,αλλα δεν εχει την παραμικρη σχεση με την πρακτικη πλευρα της πολιτικης και της ζωης.Εαν,παλι,καποιος αλλος πιστευει οτι "σωστα πραττουν οι Ευρωπαιοι και μας "λυωνουν"για να μας βαλουν σε ταξη, διοτι δεν υπηρχε αλλη λυση"και οτι"θα αλλαζαν ριζικα θεσεις εαν δεν υπηρχαν οι προκλησεις του Συριζα",τοτε η μιντιακη προπαγανδα η οποια επενδυθηκε πανω του "τα εβγαλε τα λεφτα της".Τα ειχε πει σωστα η κακομοιρα η γκαμηλα.Η οποια,οταν την ρωτησε ο καμηλιερης της αν προτιμαει να κουβαλαει τα φορτια της σε ανηφορικους η σε κατηφορικου δρομους,αυτη του απαντησε :"Γιατι αφεντικο ; Χαθηκαν τα ισιωματα ;".Αλλα ποιος ακουει τωρα τις "γκαμηλες"....
Το ειρωνικο υφος του Reueters δεν ενοχλει κανενα σας?Το οτι διαφοροποιηθηκε δηλαδη ο Βαρουφακης,κανει ολα τα ''καλα'' παιδια της Ευρωπης να νοιωθουν πολυ ασφαλη που δεν χαλανε την πιατσα και δεν βρισκονται στην δικη μας δυσαρεστη θεση...Ποτε θα σταματησουμε να νοιωθουμε και να φερομαστε σαν τον φτωχο συγγενη?Λες και δεν εχουμε πληρωσει ηδη το γα...νο χρεος τοσες φορες.
Το κακο δεν ειναι οτι αυτη η ομαδα ερασιτεχνων ειχαν σαν σχεδιο το "δεν υπαρχει περιπτωση να μας πουνε οχι" αλλα οτι τα προβατακια που τους ψηφισαν το πιστευαν. Και ακομα τρισχειροτερα οτι ενω ακομα και τωρα που εχουν πει οχι στις υποθεσεις εργασιας ( γιατι δεν εχουν παει κανενα προγραμμα με αριθμους) οταν τους λες οτι ο γυαλος δεν ειναι στραβος βαφτιστηκες δοσιλογος Γερμανοτσολιας κλπ. Περαστικα σας. Ευτυχως που ειμαι ΔΥ. Αλιμονο σε οσουν ψαχνουν δουλεια.
Ο Βαρουφακης είναι ο μόνος που διαφέρει από το τσούρμο επιπολαιων και ανευθυνων χαρτογιακαδων που έχουν εθιστεί πλέον να επιβάλλουν την άποψη τους εκβιαζοντας και λειτουργώντας ως γκέτο. Καλά έκανε. Εξάλλου όπως φαίνεται φιλικές προθέσεις δεν υπάρχουν και δε θα υπάρξουν στο μέλλον, γιατί νιώθουν ότι απειλούνται. Η απειλή της κατάρρευσης μίας ένωσης, χωρίς όραμα, με τις αγορές ρυθμιστές των πάντων.
Nταξ...υπερεβαλα! Οι πληροφοριες λενε πως το χθεσινο θλιμμενο σουρουπο,ο πληγωμενος Βαρουφακης...σνιφ.. βαδιζε και παραμιλουσε στην ομορφη Ριγα (το πε και ο κ. Σοιμπλε!} κρατουσε ενα μπουκαλι μαστιχα Χιου..χικ...και μοιρολογουσε..." ΑΠΟΝΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙ...δεν θελω να σας δωσω λιμανια και νησια,εσεις αν εχετε πλουτοι εγω εχω καρδια...θελετε να πεθανω;;;" Και αν ξαναπνιγεις..."ο νονος,ο νονος" που λενε στα παιδακια
Μου φαινεται τελείως χαζο τ σχολιο περιπλανιοταν μονος του ...μπορει ν ηθελε να απολαυσει τη ριγα μονος του η να ηθελε ν αποφυγει το βαρετο δειπνο κ γω το κανω οταν ταξιδευω με τη δουλεια κ συναφελφους...ορεξη ειχε ν βλεπει κ οταν τρωει τν νταισελμπλουμ
Όσοι είναι έξω απ'το χωρό, πολλά τραγούδια λένε. Αν και διατηρώ επιφυλάξεις για την στρατηγική που εφαρμόζει, μου κάνει ελλεεινή εντύπωση αυτή η συστηματική επίθεση από μμε και "συναδέλφους" του εναντίον του. Οπότε, αυθορμήτως τάσσομαι δίπλα του. Βάστα Γιάνη.
«πολλοί υπουργοί γούρλωναν ή έκλειναν τα μάτια τους, ή έβαζαν τα χέρια τους στα αυτιά τους κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων του Γ. Βαρουφάκη»Αν οντως ισχυει αυτο τοτε την εχουμε πατησει, πως θα μπορεσει να κανει οτιδηποτε ο Βαρουφακης, αν δεν θελουν να τον ακουσουν οι εταιροι του; Εχει κουρασει με το στυλ του, την απροθυμια να δωσει συγκεκριμενα στοιχεια και τις θεωρητικες διαλεξεις και χαμενη θα βγει τελικα η χωρα.
'Έχει κουράσει με το στύλ του' ίσως και να χεις δίκαιο αλλά το να κλείνεις τα αφτιά σου όταν μιλάει ο συνάδελφός σου σε επίσημη συνάντηση είναι τουλάχιστον αγενές.
Εμένα πάντως όλο αυτό μου θυμίζει συμπεριφορά παιδιών 5 χρονών και όχι ώριμους ανθρώπους σε σοβαρές θεσεις.Περίμενα παντως εκεί που λέει οτι οταν μιλαει ο Βαρουφακης κάποιοι κλείνουν τα αυτιά τους, να έχει και συνέχεια λέγοντας ότι κάνουν "Λαλαλαλαλα" γιανα μην τον ακούνε.
...To Reuters σημειώνει πω"πολλοί υπουργοί....έκλειναν τα μάτια,έβαζαν τα χέρια στα αυτιά τους κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων του κ. Βαρουφακη.Ενας υπουργός έβγαλε 2 βελόνες και μαλλί και άρχισε να πλέκει.Ένας άλλος άπλωσε το κουπόνι του στοιχήματος στο τραπέζι και τσεκάριζε.Ένας τρίτος έβγαλε ένα τεράστιο κακάδι από τη μύτη του και το χάζευε στο δάχτυλο του"... Καθόλου δεν υπερβάλουν.
το Γαλατικό χωριό ήταν στην Ευρώπη και μιας και πιάσαμε το θέμα, ο Αστερίξ και η χύτρα γίναμε, τόσες περιπέτειες για να επιστραφούν λεφτά που είναι ήδη κλεμμένα.
@Ανηθικος αυτουργοςναι ναι πες το ποίημα ακόμα μια φορά, μαζί τα φάγαμε κτλ κτλ κτλΤα 30 δισεκατομμυριάκια στιςς τράπεζες το 2007 μήπως εννοείς? Στη γενιά του πολυτεχνείου που την γνωρίζεις μόνο ως τσιτάτο, είναι αυτοί που σήμερα τους έχουν πετσοκόψει τις συνταξεις για τις οποίες τους κρατούνταν εισφορές 30-35 χρόνια. Άμα γουστάρεις δώσε εσύ τα λεφτά σου για την αποπληρωμή για να μην έχεις πρόβλημα με την χριστιανική ηθικήη σου με την οποία αντιμετωπίζεις το ΄΄χρέος΄΄
Ποια χριστιανική ηθική και κουραφέξαλα μου λες σύντροφε?Η καταθέσεις της γενιάς του πολυτεχνείου εγγυήθηκαν απο το κράτος (και τους φορολογούμενους) προκείμενου να χαριστούν τα στεγαστικά και καταναλωτικά τους δάνεια.Το κράτος έμπαινε μέσα κάθε χρόνο από 25 έως 35 δις ευρώ προκείμενου τα παιδιά ενός ανώτερου θεού να ζουν πρώτα σαν εργαζόμενοι και στη συνέχεια σαν συνταξιούχοι Σουηδικής πολυεθνικής έχοντας όμως εργαστεί και παράξει στη ζωή τους μόνο σαν σφραγιδοφόροι κρατικής υπηρεσίας της τέως ΕΣΣΔ!Κάποια στιγμή η φούσκα θα έσκαγε και ο λογαριασμός θα ερχόταν, enjoy!
«Είναι εντελώς απομονωμένος» δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί. «Δεν ήρθε ούτε στο δείπνο να εκπροσωπήσει τη χώρα του».Νικάμε, τι δεν καταλαβαίνεις;
Καλέ μου #trollolo,Αν κατάλαβα καλά, ο Βαρουφάκης δεν πήγε στο δείπνο, γιατί "είχε άλλα σχέδια", όπως είπε. Μήπως, λοιπόν, αυτός είναι 5χρονος;Με όλα αυτά τα "καμώματα" ο Βαρουφάκης εξασφάλισε διεθνή αναγνωρισιμότητα και αύριο, όταν εμείς όλοι θα υφιστάμεθα τις συνέπειες αυτών των "καμωμάτων", αυτός θα δίνει διαλέξεις και θα εισπράττει χιλιάδες δολάρια. Δηλαδή ό,τι κάνει σήμερα και ο ΓΑΠ.