"Είστε κομμουνιστές"-"Κυρία μου το Τείχος του Βερολίνου έπεσε, το μάθατε";

"Είστε κομμουνιστές"-"Κυρία μου το Τείχος του Βερολίνου έπεσε, το μάθατε"; Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
37

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 24, ανάμεσα στην ευρωβουλευτή του κόμματος του Μέρκελ Ίνγκε Γκρέσλε και στον Στέλιο Κούλογλου, σε συζήτηση με θέμα την κατάσταση στην Ελλάδα. Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής, στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (της Μέρκελ) και πρόεδρος της επιτροπής προϋπολογισμού της Ευρωβουλής, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι κομμουνιστικό κόμμα και ότι θέλει να βγάλει την Ελλάδα εκτός ευρώ για να μην πληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας. «Έχετε μάθει ότι έπεσε το τείχος του Βερολίνου;» απάντησε ο Στέλιος Κούλογλου στο άκουσμα της φράσης της γερμανίδας ευρωβουλευτή ενώ στο τραπέζι μπήκαν και τα θέματα της ΕΡΤ και των δημοσίων υπαλλήλων σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.


37

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
"Οι λαοί των άλλων χωρών, δεν χαρίζουν λεφτά, δανείζουν και τα παίρνουν πίσω, όπως έκαναν (και κάνουν σε άλλες χώρες) οι αγορές, δηλαδή οι τράπεζες"Γιατι αποκρύπτεις το επιτόκιο με το οποιο θα σε δάνειζαν οι αγορες και δεν αναφέρεις το επιτόκιο που σε δανείζουν οι άλλες χώρες;Γιατι κανεις εκτος απο τους κακους ευρωπαίους δεν δινει στην Ελλάδα, ούτε η μαμα ρωσία, ουτε το Ιραν (!!) ούτε οι BRICS;Αν ερχοταν κάποιος και μου πρότεινε να μου αποπληρώσει το στεγαστικό μου και να χρωσταω σε αυτον με ενα μικρό κλάσμα του επιτοκίου θα έλεγα ένα τεράστιο ευχαριστω.Αλλα θα μου πεις εγω δεν τα πάω καλα με την αχαριστία που οπως φαινεται ειναι εθνικο σπορ."Αναρωτιέμαι γιατί να πληρώνουν τόσο υψηλό τέλος οι Γερμανοί, αφού εμείς με "την πιο δαπανηρή και μεγάλη κρατική τηλεόραση" κατά πολλούς, την βγάζουμε με 3 ευρώ."Δεν ενημερώνεσαι απ τους υπουργούς καλό μου και ξεφτιλίζεσαι. Ρωτα τον υπουργο γιατι είπε οτι θα αυξηθει το χαράτσι. Θες να σου βρω τη δήλωση του ή ξέρεις να γκουγκλάρεις;Τωρα που πλέον κάποιος μπορεί να εφαρμόσει ολα αυτα τα ουτοπικά που λες, περίμενε λιγακι πριν αρχίσεις να εκτοξεύεις κατηγορίες στον ένα και τον άλλο. Η φορολογία δεν μειώθηκε, ΕΝΦΙΑ πάλι θα πληρώσουμε και ήδη η υπουργάρα σου εξετάζει σχέδια για αύξηση ΦΠΑ. Γιατι άλλο τα ομορφα λογάκια οταν είσαι αντιπολίτευση, άλλο η πραγματικότητα.Και μη χαθεις, να μπαίνεις να μας τα λες για την καλή κυβέρνηση που ολα τα κάνει σωστα αλλα δεν βρήκε δουλειά κανένας άνεργος.
Άλλο ένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι το ζήτημα δεν είναι μια αντιπαλότητα μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας, αλλά είναι περισσότερο διαφορά οικονομικής λογικής (αντι - λιτότητα, λιτότητα), αλλά και ιδεολογικό. Αλίμονο, αν όλοι οι Ευρωπαίοι είχαν την ίδια άποψη με τις κυβερνήσεις τους. Τι να ακούς τον Άδωνη, τι την Γερμανίδα (άλλωστε στο ίδιο ευρωπαϊκό κόμμα ανήκουν), εκτός από το γεγονός ότι η Γερμανίδα δεν τσιρίζει και δεν ταράζει το μέσα σου. Μέχρι και το είστε κομμουνισταί έφερε ως "επιχείρημα". Πράγματι, έπρεπε να τους βγάλει σε παράθυρο. ΥΓ: Δεν είναι επιχείρημα ότι ο Κούλογλου δεν μιλάει καλά Αγγλικά, για την ακρίβεια απλά δεν έχει προφορά - και η Γερμανίδα μιλάει σαν ρομπότ δεν τρέχει τπτ - τα μιλάει εντελώς σαν να μιλάει ελληνικά, με τον ελληνικό τρόπο. Εκεί ειδικά που λέει "It's a loan, loan, loan, not free money" (ή κάτι τέτοιο, βαριέμαι να το ξαναδώ) το λέει σαν να λέει "είναι δάνειο κυρά μου, τι δεν καταλαβαίνεις". Όπως και το άλλο με λίγο "κατινέ" υφάκι: "Για ρωτήστε την πότε παίρνουν στη Γερμανία σύνταξη".
Αυτο που δεν καταλαβαινετε οι αριστεροι ειναι οτι δεν υπαρχει λεφτοδεντρο. Πρεπει πρωτα να παραγεις κατι για να το μοιρασεις. Δεν μπορεις να μοιρασεις με αντι λιτοτητα αυτα που δεν εχεις.ποιος δεν θελει να εχει ατελειωτα τα παντα; Νομιζεις ειναι μαζοχες αυτοι που μιλανε για μεταρρυθμισεις και περικοπες; Το θεμα ειναι να βγαινουν τα νουμερα και να μην τρως περισσοτερα απ οσα παραγεις, ειδικα στην Ελλαδα μεσα απο ενα αδηφαγο δημοσιο που δεν παραγει ΤΙΠΟΤΑ, εκτος απο ΒΟΛΕΜΑ.Και το αστειο ειναι οτι το παιζετε και ως οι καλοι της υποθεσης! Δεν εισαι καλος λοιπον, οταν χρεωνεις τις επομενες γενειες με ατελειωτα χρεη, γιατι εσυ δεν μπορεσες να κανεις κουμαντο σωστο και δινεις στους αριστερους συνδικαλιστες της ΔΕΗ και τις καθε ΔΕΗ 3000 συνταξη στα 50. Μιλαμε σοβαρα τωρα;Κλασσικο θρασσος και απο τον κ. Κουλογλου, που αν ειναι καποιος που δεν εχει καταλαβει την αποτυχια του κομμουνισμου και επιμενει στις συνταγες αυτες ειναι αυτος!
"Αυτο που δεν καταλαβαινετε οι αριστεροι..." Οι αριστεροί, οι δεξιοί... μάλιστα... Αυτό που δεν καταλαβαίνετε κι εσείς οι .. δεξιοί (τότε;)είναι ότι δεν μπορείτε να έχετε σε όλα δίκιο (όπως και οι αριστεροί) και ότι δεν είστε πάντα οι λογικοί της υπόθεσης, όπως πιστεύετε. Όχι, δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα όπως και οι οικονομολόγοι και οι πολιτικοί που είναι ενάντια στη λιτότητα δεν έχουν αναφορές πάντα στον κομμουνισμό. Το να είσαι ενάντια στην αυστηρή λιτότητα και σε ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει δεν σημαίνει ότι είσαι με το βόλεμα και τα συνδικαλιστικά προνόμια. Αν θες τράβα να τσακωθείς με άλλα κομματόσκυλα. Το σχόλιο μου ήταν γενικότερο. Τα voucher, τα τοπσα και τα πεντάμηνα από το ΕΣΠΑ και άλλα παρόμοια, στα οποία, εν τέλει, όλες οι κυβερνήσεις καταλήγουν - σε όλη την Ε.Ε. - είναι η επιτομή της ελεύθερης αγοράς. Άσε μας άνθρωπε μου.
Το μεγαλο προβλημα της ευρωζωνης ειναι γερμανια που νομιζει οτι το αφεντικο ολων. Και πραγματικα αναρωτιεμαι τοσα λεφτα τι τα κανει που τα μαζευει γιατι απο οσο ξερω και οι μισθοι στη Γερμανια δν ειναι και ποιος ξερει τι? Μαζι τς θα τα παρουν σοιμπλε και μερκελ?
Μαζι τους δεν θα τα πάρουν αλλα αφήνουν παρακαταθήκη για τα παιδιά τους.Εσυ αφήνεις χρέη.Αλλα εχεις και την αποψάρα οτι αυτοί που προνοούν ειναι τα κορόιδα και εσυ ο εξυπνάκιας. Στο τέλος τα παιδιά σου θα αφήσουν στα εγγόνια σου το 564 μνημόνιο.
Καλα.. σε καποιον μπορει να μην αρεσει ο Κουλογλου ή το κομμα που αντιπροσωπευει...αλλα να ταυτιζεται με την συγκεκριμενη πολιτικο!!! Δεν λεω τιποτα!Εγω παντως για μια φαση μπερδευτηκα...νομιζα πως παρακολουθουσα ελληνικη εκπομπη!
Ε καλα, που να τον ξερουν τον Κουλογλου; Νομιζεις θα καθονταν να δουν αυτοι μια ταινια που καταγγελει το συστημα που υποστηριζουν; Για τον "Οικονομικο δολοφονο" μιλαω.
εννοώ την αντίληψη που έχουν για τον Σύριζα κτλ. Ευρωπαϊκές δυνάμεις και κέντρα κτλ κτλ επιδιώκουν την εσωτερική αποσταθεροποίηση στη βάση της αντίληψης τους περί ''ριζοσπαστικότητας'' του σύριζα όταν ο ίδιος ο σύριζα είχε και τ προδιάθεση από πριν αλλά και την θέληση να εξελιχθεί (όπως και εξελίσσεται) σε ένα κεντροαριστερό κόμμα
Μάθε Αγγλικά πρώτα ρε Κούλογλου και μετά πήγαινε σε ξένο κανάλι να δώσεις συνέντευξη. Ούτε τις προτάσεις τις κυβέρνησης δεν ήξερες. Τραγικός.
Καλά, δεν βρέθηκε ένας στην ζωή της κ. Γκρέσλε να της εξηγήσει ότι:1) Υπάρχει κομμουνιστικό κόμμα στην Ελλάδα και είναι μάλλον η πιο δυναμική αντιπολίτευση στους Συριζανελ.2) Το πρόβλημα δεν είναι ότι για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη πρέπει να κάνει "αλλαγές", τις οποίες έκαναν Πορτογαλία και Ισπανία, το πρόβλημα είναι ότι πέραν κάποιων λογικών αλλαγών, όπως και στην Ισπανία και την Πορτογαλία, η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αναβρασμός έχει χτυπήσει κόκκινο, ενώ οι "αλλαγές" της "τελευταίας φάσης" όπως αναφέρεται το τελικό στάδιο του “προγράμματος”, σημαίνει σχεδόν εξαφάνιση των συντάξεων, πλειστηριασμούς, νέα κοινωνική έκρηξη, πολύ πιο έντονη από όση έχουμε ήδη ζήσει.Καμπανάκι βαράνε όλοι οι οργανισμοί που καταγράφουν φτώχεια και παιδική φτώχεια, όχι μόνο για την Ελλάδα...3) Οι λαοί των άλλων χωρών, δεν χαρίζουν λεφτά, δανείζουν και τα παίρνουν πίσω, όπως έκαναν (και κάνουν σε άλλες χώρες) οι αγορές, δηλαδή οι τράπεζες.Το ότι πλήρωσαν οι λαοί το χρέος που θα έμενε στις (και Γερμανικές) τράπεζες, δεν το αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το 2010 το κόμμα στο οποίο εκείνη ανήκει.Προς το παρόν πάντως, ο Ελληνικός λαός πληρώνει την διάσωση αυτή των τραπεζών, με 337% φορολογία, την ίδια ώρα που τράπεζες και κάποιες χώρες (όπως η Γερμανία) έχουν κέρδος από όλο αυτό.4) Η κρατική τηλεόραση, όπως στις πιο πολλές χώρες (εκτός από Ισπανία, Λετονία, Λουξεμβούργο κ.α.) είναι ένα ειδικό καθεστώς, στο οποίο τα έξοδα του "βγαίνουν" από το μηνιαίο ανταποδοτικό τέλος, το οποίο στην Ελλάδα είναι 3 ευρώ (και προ κρίσης 4,5) και στην Γερμανία είναι 17 (+ 5,52 για το ραδιόφωνο).Αναρωτιέμαι γιατί να πληρώνουν τόσο υψηλό τέλος οι Γερμανοί, αφού εμείς με "την πιο δαπανηρή και μεγάλη κρατική τηλεόραση" κατά πολλούς, την βγάζουμε με 3 ευρώ.θα είμαστε και εδώ μάγκες μάλλον.Στην ερώτηση του κ. Κούλογλου, αν έχουν οποιοδήποτε νόημα οι εκλογές σε μια χώρα, η απάντηση έχει ήδη δοθεί από τα γεγονότα.Η έννοια της Δημοκρατίας πεθαίνει στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί μια χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία υπόσχεται έτσι και αλλιώς να μην αντιμετωπιστεί πλήρως για τα επόμενα 50-100 χρόνια.Άλλωστε και η ίδια μας λέει εδώ, ότι έδωσαν στην Ελλάδα χρήματα (λες και τα χάρισαν και δεν τα ζητάνε πίσω), με προϋπόθεση να ακολουθηθεί μια Πολιτική που (τελικά) το ΔΝΤ, η Μέρκελ και πάρα πολλοί οικονομολόγοι έχουν παραδεχθεί πλέον πως "δεν βγαίνει" και πως θα χρειάζεται συνεχώς νέα δάνεια (σσ: δηλαδή βοήθεια από τους άλλους λαούς).Προσβλητική και ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ η Γερμανίδα βουλευτής, έχει μείνει στην προπαγάνδα (όπως αποδείχθηκε) του 2009, δυστυχώς όμως μέχρι και στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι με την ίδια οπτική, σαν να ζουν σε άλλη χώρα, ήπειρο ή χρόνο.Φαντάζομαι μέχρι να ολοκληρώσω το σχόλιο μου μπορεί να βρω και κανέναν κάπου εδώ.
Θα συμφωνούσα σε όλα εκτός από το "Υπάρχει κομμουνιστικό κόμμα στην Ελλάδα και είναι μάλλον η πιο δυναμική αντιπολίτευση στους Συριζανελ."Απλά το ΚΚΕ (κατά δήλωση του) "δεν συζητάει" ... Κατά τα άλλα "επαναστατική γυμναστική" και οποιαδήποτε ουσία χαμένη.
Δεν διαφωνώ, ειδικά προ εκλογών και τα τελευταία χρόνια, το ΚΚΕ ήταν μια απογοήτευση.Ακόμα και έτσι, από τους διάφορους του παλιού δικομματισμού (βουλευτές, δημοσιογράφους, πρώην βουλευτές ή all of the above) πιο ουσιαστική κριτική κάνουν... και ας μην λένε και τίποτα που να βγάζει νόημα.
Όχι θα ζήσουμε την Μίλτον Φρίντμαν εποχή που στηρίζουν ΣαμαροΒενιζέλοι. Όλα για ξεπούλημα ? Εσύ τα πουλάς όλα ?Αλήθεια με τη λογική που στηρίζεις πόσο σου κόστισε να μετακινήσεις το χέρι σου και να πατήσεις το enter?
Αυτό το λέει ποιος; ο Στέφανος Μάνος; Γιατί θα ήθελα να μου δείξεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο ένα παράδειγμα νεοφιλελεύθερων χωρίς υπέρογκους φόρους. Και δεν είναι μόνο η φορολογία. Μεσαία φορολογία με μείωση ή στασιμότητα μισθών και απελευθέρωση απολύσεων(βλέπε Γερμανία), ή κατασχέσεις πρώτων κατοικιών (βλέπε Ιβηρική χερσόνησο) τι διαφορά έχει ακριβώς;
@-ΝΧ- Δεξιός δεν ισούται με φιλελεύθερος. Είναι ριζικά διαφορετική προσέγγιση. Η Ισπανία έχει δεξιά κυβέρνηση και η Γερμανία έναν συνασπισμό με κύριο μέλος τους Χριστιανοδημοκράτες.
Δον, Σου θυμίζω πως ακόμη και ο πατριάρχης του φιλελευθερισμού στην Ελλάδα, Σ. Μάνος , το πρώτο που έκανε όταν ανέλαβε επι Μητσοτάκη ήταν η τρελή αύξηση των φόρων στα καύσιμα (της τάξης του 40%)
@Δον ΙδιώτηςΜάλλον μπερδεμένα τα έχεις στο μυαλό σου. Μπορεί οι φόροι να μην είναι από το κράτος άλλα σίγουρα αυτοί που θα πάρουν την περιουσία του κράτους για ψίχουλα θα βάλουν χαράτσια (ναι ναι όχι φόροι) όπως ΑΠΕ, Διόδια, Φόροι αεροδρομίου, Μη καταβολή ΦΠΑ..... που στο τέλος για να αναπληρώσει το κράτος τα έσοδά του θα αναγκαστεί να βάλει και φόρους από πάνω ΚΑΠΕΛΟ. Ζήσε και εσύ το παραμύθι σου... Πάρε τον Σαντσο Πάντζα και άντε να ψάξτε για την Δουλτσινέα. Εμείς ζούμε στην Ελλάδα και με τις αγορές.
@-ΝΧ- Απελευθέρωση απολύσεων σημαίνει ότι αν μια επιχείρηση δεν βγαίνει, αντί να κλείσει και να χάσουν τη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι σ' αυτήν διώχνει κάποιους και συνεχίζει να λειτουργεί. Γιατί είναι κακό αυτό; Κανείς φιλελεύθερος δεν θα υποστήριζε συντάξεις σε 50ρηδες την ώρα που η νεολαία φεύγει σαν μετανάστες. Ούτε ένα υπέρογκο δημόσιο με προνομιούχους εργαζόμενους να συντηρείται εις βάρος μια ολόκληρης κοινωνίας με 1,5 εκατομ. ανέργους. Όπως και νάχει αυτή η συζήτηση δεν γίνεται εδώ, αλλά απελευθερώσου απ' τις εμμονές σου περί "νεοφιλελευθερισμού" και δες τι ακριβώς υποστηρίζεις
Νεοφιλελευθερισμός = ελευθερη οικονομία (που η Ελλάδα ΔΕΝ έχει - στο economic freedom index βρίσκεται ποιό κάτω απο πολλές χώρες πρώην Σοβιετικής Ένωσης). Όλα τα άλλα είναι προπαγάνδα της Αριστεράς και του left.gr
http://media.giphy.com/media/5xtDarmwsuR9sDRObyU/giphy.gif THANK YOU ! αυτο ακριβως. τι λεει ο ανθρωπος?? και τον ειχα για σοβαρο. Ο λαικισμος και τα απολιθωμενα ιδεολογηματα ειναι βαθια μεσα στην αφρικανικη χωρα της ευρωπης.