Λαφαζάνης: Το δημοψήφισμα ήταν πείραμα για να πιέσουμε

Λαφαζάνης: Το δημοψήφισμα ήταν πείραμα για να πιέσουμε Facebook Twitter
SOOC
19

Πείραμα ώστε να πιεστούν οι δανειστές, χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο Παραπολιτικά 90,1, και στο Νίκο Ευαγγελάτο. Σε δημοσίευμα του Newsit, ο κ. Λαφαζάνης φέρεται να είπε τη φράση «Κάνουμε ένα πείραμα να πιέσουμε με το δημοψήφισμα».

«Είναι το καλύτερο δυνατόν που έχουμε να κάνουμε. Κάνουμε μια προσπάθεια…Αυτή την στιγμή βρεθήκαμε σε ένα σκληρό δίλημμα ή να υπογράψουμε αυτό που μας λένε οι πιστωτές ή να κάνουμε δημοψήφισμα, είπε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ ο οποίος δεν έδωσε απάντηση στο ερώτημα για το τι θα συμβεί αν το δημοψήφισμα δεν έχει παλλαϊκή υποστήριξη.


«Κάνουμε ένα πείραμα να πιέσουμε με το δημοψήφισμα», είπε και στο ερώτημα αν το δημοψήφισμα δεν έχει παλλαϊκή στήριξη δεν απάντησε.

 «Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό να πάμε να προσυπογράψουμε μια συμφωνία που ξέρουμε ότι θα ήταν θανατική καταδίκη για τον τόπο. Τι να την κάναμε αυτή την συμφωνία; Ως εδώ φτάσαμε γιατί οι συνταγές που εφαρμόζονταν ήταν λάθος. Αν εφαρμόζαμε μια συμφωνία σαν και αυτή που μας προτείνουν οι πιστωτές θα ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Θα είχαμε μικρότερες δαπάνες και μεγαλύτερους φόρους», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Σημείωσε επίσης ότι «το "ναι" δεν θα βγει από την κάλπη και δεν θα υποχρεωθεί η χώρα να προχωρήσει σε μια συμφωνία που είναι λαιμητόμος. Ένα δημοψήφισμα μόνο ένα αποτέλεσμα έχει…», είπε.

Ο υπουργός κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι στηρίζει τους δανειστές. «Μας λένε ότι επειδή είμαστε στο ευρώ πρέπει να αποδεχθούμε όλα τα μέτρα που μας προτείνουν. Ταυτίζουν το ευρω με μια απαράδεκτη συμφωνία», τόνισε.

19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ