Φοιτητές εκνεύρισαν τον Σόιμπλε κάνοντας του ερωτήσεις για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Φοιτητές εκνεύρισαν τον Σόιμπλε κάνοντας του ερωτήσεις για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα Facebook Twitter
21

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και φοιτητών στο Παρίσι κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο πανεπιστήμιό τους αναφορικά με την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης από τη Γερμανία.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Handelsblatt, ο Σόιμπλε συζήτησε χθες  βράδυ για το μέλλον της Ευρώπης με τους φοιτητές του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι (Science Po), με βασικά θέματα την κρίση στην Ελλάδα και το προσφυγικό. Ωστόσο η συζήτηση άρχισε να γίνεται πιο έντονη όταν η πρώτη ερώτηση ήταν «Τι έχετε να πείτε για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, που οφείλονται στην πολιτική λιτότητας για την οποία ευθύνεστε εσείς;». Ο φοιτητής που έκανε την παραπάνω ερώτηση στον Γερμανό υπουργό έλαβε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων, αλλά αμέσως φάνηκε η πρώτη δυσαρέσκεια του Σόιμπλε.


Στη συνεχεία μια Γερμανίδα φοιτήτρια ρώτησε τον Σόιμπλε αν συνδέεται το εμπόριο όπλων της Γερμανίας με την προσφυγική κρίση.


Αν και ο Γερμανός υπουργός δεν προσπάθησε να υπεκφύγει δεν φάνηκε να γίνεται αρεστός από τους φοιτητές. Ίσως να τους προκάλεσαν τα λεγόμενα του Σόιμπλε σχετικά με τα υψηλά ελλείμματα της Ελλάδας πριν από το ξέσπασμα της κρίσης και το γεγονός ότι «κανείς ιδιώτης δεν θέλει να επενδύσει» στη χώρα χωρίς όρους.


Η αντίδραση του Γερμανού υπουργού ήταν έντονη όταν μια φοιτήτρια τον ρώτησε: «Σίγουρα έχετε δίκιο να αναφέρεστε στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, όμως δεν ακολουθήσατε μια τιμωρητική ρητορική και ένα παιχνίδι κατηγοριών;».


Αρχικά ο Σόιμπλε διατήρησε την ψυχραιμία του και απάντησε: «Δεν θα βρείτε ούτε μία φράση με την οποία η καγκελάριος ή εγώ κατηγορήσαμε τους Έλληνες». Αντίθετα πρόσθεσε ότι καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, όμως τίποτε μέχρι τώρα δεν είχε αποτέλεσμα.


«Ο Βαρουφάκης μου είχε πει: Βόλφγκανγκ είμαστε το μόνο κόμμα που δεν είναι διεφθαρμένο, τουλάχιστον όχι ακόμη».


Όμως αργότερα ο Σόιμπλε ξέσπασε και συνέστησε στη φοιτήτρια «ασχοληθείτε καλύτερα με τη χώρα σας». Το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο αποφάσισε πριν από χρόνια ότι «δεν πρέπει να στέλνουμε τους πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα, διότι εκεί δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις όροι για την ανθρώπινη μεταχείριση των μεταναστών».


Και κατέληξε φωνάζοντάς της «ντροπή σας!».


Πιο ήρεμη ήταν η στάση του Γερμανού υπουργού όταν η συζήτηση στράφηκε στην προσφυγική κρίση και του τέθηκε το ερώτημα πόσους πρόσφυγες μπορεί να δεχθεί η Ευρώπη. «Η Ευρώπη συνολικά μπορεί να αποφασίσει. Για παράδειγμα εμείς είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε ένα εκατομμύριο και μετά να τους μοιράσουμε σε διάφορες χώρες».


Η προσφυγική κρίση δείχνει ότι «χρειαζόμαστε επειγόντως μια κοινή πολιτική, οι μεμονωμένες χώρες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν (την κρίση)», τόνισε ο Σόιμπλε.


Πάντως υπογράμμισε ότι κανείς δεν επιθυμεί να κλείσουν τα σύνορα ώστε «κανείς να μην μπορεί να περάσει». Όμως κάθε κοινότητα, και η ευρωπαϊκή, χρειάζεται «έναν κάποιο έλεγχο σχετικά με το πόσοι άνθρωποι έρχονται».


Ο Σόιμπλε παραδέχθηκε μάλιστα ότι γίνονται και λάθη και επεσήμανε ότι δεν είναι σωστό οι προσπάθειες για μια κοινή πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης να «ξεκινούν με το μοίρασμα των προσφύγων».


Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη, αλλά «θα πρέπει να ξεκινήσουμε με την κοινή διαχείριση των εξωτερικών μας συνόρων», επεσήμανε.


Η κατάσταση στη Γερμανία είναι «εύθραυστη και νευρική», εξήγησε ο Γερμανός υπουργός, καθώς: «Κάθε ημέρα φτάνουν περίπου 10.000 νέοι πρόσφυγες, δηλαδή σε διάστημα μίας εβδομάδας (δεχόμαστε) όσους πρόσφυγες δέχεται η Γαλλία σε έναν χρόνο».


Ο Σόιμπλε έκλεισε τη συζήτηση στο Science Po λέγοντας ότι κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία, ακόμη και η προσφυγική. «Το να σώσουμε έναν άνθρωπο που διακινδυνεύει τη ζωή του στη θάλασσα, αυτή είναι μια ευρωπαϊκή αξία».

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
και μέσα σε όλα τ'άλλα εγώ χαίρομαι που φοιτητές,νέα παιδιά τολμούν να κάνουν εύστοχες και δύσκολες ερωτήσεις σε έναν πολιτικό της χώρας τους, που δε θα τολμούσαν να κάνουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι.μπράβο τους
Ευτυχώς που υπάρχουν και αγγλόφωνοι ξένοι να γράφουν την βιογραφία για τον κύριοhttps://en.wikipedia.org/wiki/Wolfgang_Schäubleγιατί την ελληνική την πετσοκόψανε πάλι οι ελληνόφωνοι υπάλληλοι της Στάζι.https://el.wikipedia.org/wiki/Βόλφγκανγκ_Σόιμπλε
Μάλιστα, για την αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα φταίει ο Σόιμπλε και η λιτότητα. Αυτός που πρότεινε για να αποφύγουμε την ΑΤΑΚΤΗ χρεοκοπία που θα είχε προκαλέσει εμφύλιο στο ελλαδιστάν και το απέδειξαν αυτό οι κυβερνώντες με τη ρητορική τους προ του δημοψηφισματος για προδότες, δοσίλογους, τελειωμένους κλπ. Μα ο Σόιμπλε πρότεινε λιτότητα για 3 χρόνια με 1 μνημόνιο, οχι για 10 χρόνια με 3 μνημόνια! Αλλά τι κάθομαι και γράφω, προφανώς την ερώτηση έκανε μαθήτρια της σχολής Χατζηνικολάου..
Δικιο εχεις που απελπιζεσαι. Παρα πολλοι τσακωμενοι με την λογικη θα ψηφισουν ΟΧΙ στο σχολιο σου οπως πιθανως καναν στο δημοψηφισμα-παρωδια λιγο πριν ψηφισουν σαν αλλοι Παραγοντες του Εδεσσαϊκού το ΝΑΙ καπου δυομησι μηνες μετα. Ξεσπαθωστε και σε μενα ελευθερα που εχετε αποψη για τις αυτοκτονιες χωρις να εχετε αναρρωτηθει ποσοι Ελληνες αυτοκτονησαν σε χρονια παχιων αγελαδων και ποσοι εζ μεσω κρισης. Και μην ξεχαστε να κατηγορειτε τους ψεκασμενους που μιλαν χωρις στοιχεια. Εη υποψιν εαν δεν καταλαβαινετε τι λεω βαλτε μου μια ταμπελα και συνέχιστε. Δυστυχως για σας δεν ειμαι με ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ,ΧΑ,ΑΝΕΛ,ΠΟΤΑΜΙ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ, ΔΗΞΑΝ, ΛΑΟΣ και δεν ξερω γω τι αλλο...Αλλα ας παραθεσω τα νουμερα για προβληματισμοΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗΖ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ 2000 : 382 αυτοκτονιες2001 : 3342002 : 3232003 : 3752004 : 3532005 : 4002006 : 4022007 : 328 2008 : 373 2009 : 3912010 : 3772011 : 4772012 : 5082013 : 335 ΣΕ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ: τετραετια 2010-2013:1694 αυτοκτονιες ή 423,5 ατομα/ετος τετραετια 2003-2006:1530 αυτοκτονιες ή 382,5 Μεσο Ορο ατομα/ετος ΣΕ ΕΠΤΑΕΤΙΕΣ2000-2006 : 2569 ατομα ή 367 Μεσο Ορο ατομα ανα έτος2007-2013 : 2789 ατομα ή 398 Μεσο Ορο ατομα ανα έτος
Επίσης η ΕΛΣΤΑΤ δεν έβγαζε χρόνια τα "Greek statistics" για να μπει η Ελλάδα στο ευρώ; Σε συνεργασία με την διαπλεκόμενη Eurostat βεβαίως. Πιστεύετε πως στο συγκεκριμένο θέμα θα είχε κάποια σκοπιμότητα να δείξει πάλι αλλοιωμένα στοιχεία; Μπορούμε να την θεωρήσουμε αξιόπιστη;
Προς Καλλιμαχος: αhttp://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/A1605/PressReleases/A1605_SPO09_DT_AN_00_2012_01_F_GR.pdfαπο το site της Ελστατ. Τωρα οσο για το οτι η ελστατ μαγειρευε τα νουμερα μπορεις να τα συγκρινεις με αυτα της Ελληνικης Αστυνομιας και του φορεα Κλιμακα που ασχολειται με αυτοχειρες και την προληψη τους. Εαν πουμε οτι τα νουμερα ειναι ψευτικα σημαινει οτι δεν ξερουμε τα αληθινα κ μενουμε στις εντυπωσεις πχ φωναζει ο Χιος οτι οι αυτοκτονιες χτυπανε κοκκινο γενικα κι αοριστα. Ειτε τα νουμερα των φορεων κ της αστυνομιας ειναι πλαστα ΑΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΣΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ειτε τα εμπιστευομαστε και αποδεχομαστε οτι κατα μεσο ορο εντος κρισης οι αυτοκτονιες ανεβηκαν 10%. Κι ετσι και γιουβετσι δεν γινεται.Στο κατω κατω τα στοιχεια που παραθετω τοσα χρονια κανεις δεν τα χρησιμοποιεί οποτε προς τι το μαγειρεμα;Προσοχη μην αφηνετε να σας μπερδευουν οι λαικιστες που εντεχνα συγκρινουν αυτοκτονιες προ κρισης με τθς ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ (περιστατικα) εν μεσω κρισης. Ειναι σα να συγκρίνει κανεις μηλα με πορτοκάλια. Εγω αν κανω σε τρια χρονια τεσσερεις αποπειρες θα καταγραψω 4 περιστατικα αλλα 0 αυτοκτονιεςΘερμη Παρακληση προς Αρη Δημοκιδη: Ας αρθρογραψει ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ για τις αυτοκτονιες. Ειναι αδιανοητη η παραπληροφηρηση. Πας καλη ωρα να ακολουθησεις το θεμα με ορθολογισμο και αυτοματα σου επιτίθενται...
Είναι γεγονός πως πολλές αυτοκτονίες συνδέονται με την αδυναμία ανθρώπων να πληρώσουν χρέη ή να βρουν δουλειά ή απλά να ζήσουν. Αναφέρομαι σε συγκεκριμένες ειδήσεις περιστατικών που βγήκαν στη δημοσιότητα. Αυτά τα περιστατικά αυξήθηκαν μετά το 2010.Στο λινκ βλέπω πως το έτος 2012 είχε 508 έναντι 477 το 2011 και 377 το 2010 τα δυο προηγούμενα. 1,4 αυτοκτονίες τη μέρα αντί 1 τη μέρα είναι μεγάλη άυξηση. Και πάλι όμως θα ήθελα να έχουμε καλύτερη πληροφόρηση, ότι μπορούμε μαθαίνουμε.
Στις ειδησεις δεν βγαινει ακρη ειδικα οταν δεν χρησιμοπουν στοιχεια. Ειναι θεμα που πουλαει και το ξεζουμιζουν με πιασαρικους τιτλους αλλα απο ουσια μηδεν . Οντως το 2012 ειχαμε ρεκορ αυτοκτονιων πριν χειροτερεψουν εντελως τα πράγματα (εκτος αν κανεις πιστευει οτι το 2014 τα πραγματα ηταν πιο αισιοδοξα απο το '12) και ειχαμε κοσμο να το εκμεταλλευεται για ψηφαλακια ή τηλεθεαση και κλικς. Και να σου παραπληροφορηση αχταρμαδες νουμερα και το νουμερο 6000 αυτοκτονιες (που τοσες συνολο την τελευταια 25ετια). Ποιος δημοσιογραφος θα παει κοντρα στο λαικισμο που περιτρανα αποδεικνυουν ακομα κι εδω που διαολε η lifo δεν ειναι Ελευθερη Ωρα και να ερθει κοντρα με τον κοσμακη;Η απορια παραμενει: ΟΚ η αύξηση αυτοκτονιων συνδεεται με την κριση. Ας μου εξηγησει καποιος γιατι μετα την περιοδο των ολυμπιακων με νικες σε euro,eurovision,eurobasket,ολυμπιακους και με τοσο χρημα συην κοινωνία απο εργα,τουρισμο,εσπα,μαγαζια που ανοιγαν συνεχεια ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ; Συγκεκριμενα την διετια 2001-2002 ειχαμε 657 αυτοκτονιες συνολο ενω την διετια 2005-2006 ειχαμε 802 αυτοκτονιες συνολο.Οποιος ειναι τοσο σιγουρος στην ερμηνεια για συτοκτονιες σε κριση γιατι δεν μας δινει απαντηση για εκει;Εγω που δεν ειμαι ξερολας καφενες πιστευω οτι η ερμηνεια στα νουμερα αυτοχειρων δεν ειναι τρεις το λαδι τρεις το ξυδι. Γενικα οι αυτοκτονιες αυξανονται στις δυτικες κοινωνιες ακομα κι εκει που η ανεργια πεφτει και ειναι ενα πολυπλοκο ζητημα. Απο ερωτικες απογοητευσεις ως χρεη αλλα κυριως ψυχολογικα ζητηματα. Οποτε μην κανετε την χαρη στον καθε δημοσιογραφισκο να αναπαραγετε το κακο ρεπορταζ του και κυριως την κακιστη γνωμη του σε τοσο συνθετα θεματα και ψαξτε πηγες και γνωμες ειδικων. Οχι ο δημοσιογραφος δεν μπορει να ειναι απο σεισμολογος ως αυτοκτονολογος. Ή μαλλον μπορει οσο δεν τον αγνοειτε.Και οχι δεν υπαρχει καπνος οπου υπαρχει φωτια. Τουλαχιστον οχι παντα. Παρα πολλες φορες αναπαραγουμε ΜΠΟΥΡΔΕΣ απο στομα σε στομα (6000 αυτοκτονιες επι κρισης, 600δις σωρρα, επιστολη κισινγκερ για χτυπημα σε Ελληνες, για μια ψηφος θα μιλουσαν ολοι ελληνικα, Κυριακος γιος Ντορας, Οι ηρωες πολεμαν σαν ελληνες κι οχι οι Ελληνες σαν ηρωες απο Τσωρτσιλ και ενα σωρο αλλες σαχλαμαρες.
Όχι βέβαια Καλλίμαχε, όποτε μας βολεύει, η ΕΛΣΤΑΤ είναι μια πολύ αξιόπιστη πηγή, όταν όμως δε συμφωνεί με αυτά που θέλουμε να στηρίξουμε τότε είναι πουλημένοι, απατεώνες, κτλ. Δεν το έχεις καταλάβει ακόμα;
Όχι βέβαια Καλλίμαχε, όποτε μας βολεύει, η ΕΛΣΤΑΤ είναι μια πολύ αξιόπιστη πηγή, όταν όμως δε συμφωνεί με αυτά που θέλουμε να στηρίξουμε τότε είναι πουλημένοι, απατεώνες, κτλ. Δεν το έχεις καταλάβει ακόμα; Πηγή: www.lifo.grΒρε τρολολο πρωτου κανεις νηπιακου επιπεδου ειρωνια δεν διαβάζεις πρωτα τι γραφεται; Ειτε εμπιστευομαστε επισημες στατιστικες και παραδεχομαστε οτι απλα υπηρχε μια ποσοστιαια αυξηση επιπεδου 10% την επταετια της κρισης απο την προηγουμενη της αφθονιας ειτε λεμε ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ. Και κατα συνεπεια δεν μπορουμε να μιλαμε για αύξηση ή μειωση. Και τα δυο ταυτοχρονα δεν γινεται. Τωρα βεβαια κακως χανω τον χρονο μου. Ακομα περιμενουμε να ξεμπροστιασεις τον Σοιμπλε που οπως εσυ λες στο google βρισκεις αρνητικες δηλωαεις για τους Ελληνες...
Αχ κύριε Σόιμπλε όταν επιτέλους κάποιος κάνει τις σωστές ερωτήσεις,πόσο μάλλον όταν αυτός ο κάποιος δεν είναι καν δημοσιογράφος αλλά φοιτητής που βλέπει τον κόσμο απο τη σκοπιά του νέου ενήλικα, και δεν μπορείτε να υπεκφύγετε όταν η απάντηση είναι προφανής , εκνευρίζεστε και φωνάζετε;;;κρίμα... ντροπή σε σας
«Δεν θα βρείτε ούτε μία φράση με την οποία η καγκελάριος ή εγώ κατηγορήσαμε τους Έλληνες»Αλήθεια; Διότι εγώ μπορώ να βρω πολλές. Ένα google search να κάνει μόνο..."Στη συνεχεία μια Γερμανίδα φοιτήτρια ρώτησε τον Σόιμπλε αν συνδέεται το εμπόριο όπλων της Γερμανίας με την προσφυγική κρίση."Α μπα καλέ, μην το λες αυτό. Οι Γερμανοί είναι πάντα οι καλύτεροι! Δε φταίνε για τίποτα!«ασχοληθείτε καλύτερα με τη χώρα σας»Φαντάζομαι μόνο οι Γερμανοί έχουν το προνόμιο αυτό. Εμείς πρέπει να κοιτάμε τα συμφέροντα των άλλων χωρών πάντα."Η κατάσταση στη Γερμανία είναι «εύθραυστη και νευρική», εξήγησε ο Γερμανός υπουργός, καθώς: «Κάθε ημέρα φτάνουν περίπου 10.000 νέοι πρόσφυγες, δηλαδή σε διάστημα μίας εβδομάδας (δεχόμαστε) όσους πρόσφυγες δέχεται η Γαλλία σε έναν χρόνο»."Οπότε ας φανταστεί την κατάσταση στην Ελλάδα που ξέχασε να αναφέρει πόσους δεχόμαστε καθημερινά. Αλλά μάλλον δε μας θεωρεί χώρα άξια αναφοράς ο ηγέτης. Τουλάχιστον εδώ, δεν είδα κανέναν να έκαψε κανένα κέντρο υποδοχής μεταναστών, ούτε να έκανε καμμία διαδήλωση κατά των προσφύγων. Αλλά εμείς βγαίνουμε κακοί και ρατσιστές μόνο.
Προφανως δεν ειμαι γερμανος αλλα βλεποντας ποσο κλειστομυαλοι ειναι οι ανθρωποι στην κουλτουρα την οποια ζω μου θιγει προβληματισμος οτι ισως παθαινουμε οτι μας αξιζει!συγνωμη κιολας που θα σε πειραξει εσενα και τους ομοιους σου αυτο που θα πω αλλα, ΜΠΟΡΕΙ να ειναι λαμογιο και χιλια δυο ανηθικα σαν ανθρωπος. Ομως, προκειμενου να τον αποδειξης λαθος χρειαζεσαι ορθολογισμο τον οποιο βλεπω οτι οι περισσοτεροι δεν τον διακατεχεται, αρα καλα σας κανει και μας κοροιδευει εμας τους ελληνες (αν οντως το κανει)Γιατι πολυ απλα οι υποθεσεις ειναι αυτες που μας οπισθοδρομουν, ΑΣΕ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Εγω με μια απλη αναζητηση που εκανα δεν βρηκα πουθενα να προσβαλει αμεσα τον ελληνικο λαο ως συνολο ισα ισα αντιθετος "Λυπάμαι τους Έλληνες, ψήφισαν ανεύθυνη κυβέρνηση""Α μπα καλέ, μην το λες αυτό. Οι Γερμανοί είναι πάντα οι καλύτεροι! Δε φταίνε για τίποτα!"ποιος ο σκοπος να το γραψεις αυτο; ελπιζω τουλαχιστον να ξεβρασες τον θυμο σου για τις τυχον αποτυχιες σου που αντιμετωπιζεις"Φαντάζομαι μόνο οι Γερμανοί έχουν το προνόμιο αυτό. Εμείς πρέπει να κοιτάμε τα συμφέροντα των άλλων χωρών πάντα."χμμ; σκεπτικισμος του 1900.. μιλαμε εν ετως 2015 παγκοσμιοποιημενη ΓΗ το λαθος του σοιμπλερ ηταν πως οταν ασχολεισαι με τις αλλες χωρες ασχολεισαι ετσι και με την δικια σου.... αλλα εσυ το πηγες το λαθος ενα βημα παραπερα προς το χειροτερο.. μαλλον απο τους κλασσικους κλειστομυαλους που αντι να κερδισει κατι απο τον συνομιλητη του και να επεξεργαστει ανοιχτομυαλα τα δεδομενα απλα προσπαθει να τον μειωσει"Οπότε ας φανταστεί την κατάσταση στην Ελλάδα που ξέχασε να αναφέρει πόσους δεχόμαστε καθημερινά."Να.. παλι η ιδια ειρωνια και συγκριση με την ελλαδα.. παλι με επιβεβαιωνεις και παλι πηγες το λαθος του σοιμπλε ενα βημα παραπερα προς το χειροτερο!δεν δεχομαστε οσους η γερμανια.. αλλα το θεμα δεν ειναι να μετρησεις ποιος δεχεται τους περισσοτερους .. αλλα γιατι δεν γινετε κατι ως προς την αντιμετωπιση του πριν "χτυπησει" κι αλλη κριση λογο αυτουκαι να γιατι δεν θα βγουμε ποτε απο την κριση.. γιατι δεν ειστε ικανοι να ειστε σωφρων απλα θελετε να μειωσετε τον αλλον και να ξεθυμανετε
Τι; εκανες search και δεν βρηκες αρα εχει δικιο ο Σοιμπλε κι οχι αυτος που πεταξε την μπαρουφα οτι με ενα googke search βρηκε τοσα αλλα δεν βαζει λινκ να τα δουμε κι εμεις;ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣΗ μπαρουφα του βεβαια επιβραβευεται γιατι στην Ελλαδα ο λαικισμος πουλαει καλυτερα κι απο τον Σανοπωλη εξω απο σταβλους. Δεν χρειαζεται αποδειξεις για τις δηλωσεις που υπαρχουν στο google αλλα δεν βαζουνε καποια συγκεκριμενη γιατι "ειναι απο το χωριο δεν την ξερεις"Συμφωνα με την κλιμακα που ειναι ο φορεας των αυτοκτονιων οντως υπαρχει μια αυξηση στα χρονια της κρισης αλλα καμια σχεση με το σανο που σας ταιζε η κουμουνδουρου, οι πατριδοκαπηλοι, οι ψεκασμενοι, οι μαχαιροβγαλτες, ο κουρης ,ο χιος και λοιποι. Δειτε τα ρημαδια τα νουμερα. Συμπληρωστε τα αποσιωπητικα οπως καταλαβαινετε:Το 2005 ειχαμε 400 αυτοκτονιες γιατι........ ενω το 2010 ειχαμε 377 γιατι.........Ολα τα αλλα ειναι αλλα λογια ν αγαπιομαστε
Βλέπω skeletor (ή πλέον Όνομα Εμφάνισης ΠΛ) επέστρεψες δριμύτερος. Πρόλαβες με το που επέστρεψες να απαντήσεις σε καμμιά δεκαριά σχόλιά μου. Εντάξει, σου πέρασε; Το έβγαλες το άχτι σου; Δεν υπάρχει περίπτωση να μπω στη διαδικασία συζήτησης με ένα άτομο του επιπέδου σου, λυπάμαι πολύ.
ποιος skeletor..ο λογαριασμος αυτος υπαρχει 1 χρονο, τοσο δυσκολο σου ειναι να το τσεκαρεις; απλα δεν θα ειμαι ο μονος που εκνευριζεται απο τους δηθεν "εξυπνους"/"διαφορετικους" που απλα ζουνε ωστε να εκφρασουν τον λαικισμο/τον τροπο σκεψης της μαζας αντι στην πραγματικοτητα να σκεφτουν διαφορετικα...στην φοτο προφιλ μαλλον εσυ πρεπει να εισαι τελικα..