Μητσοτάκης εναντίον Τσίπρα: Eσείς είστε η διαπλοκή - Θέλετε να κάνετε τον Παππά κυρίαρχο των καναλιών

Μητσοτάκης εναντίον Τσίπρα: Eσείς είστε η διαπλοκή - Θέλετε να κάνετε τον Παππά κυρίαρχο των καναλιών Facebook Twitter
Η ΝΔ και όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις θα αγωνιστούν να αποτρέψουν αυτό το θεσμικό "GREXIT
0

"Κύριε πρωθυπουργέ επιδοθήκατε σε άσκηση αποπροσανατολισμού απόψε. Δεν έχετε αντιληφθεί τη γίνεται στην οικονομία, τον αναβρασμό που υπάρχει και την εικόνα που δίνει η χώρα στο εξωτερικό. Η πολιτική αβεβαιότητα επανέρχεται με ευθύνη δική σας. Το σύνταγμα παραβιάζεται κατάφωρα και λέτε συστηματικά ψέματα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Και σήμερα διχάζετε πάλι" είπε στην αρχή της ομιλίας του απόψε ο κος Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ολομέλεια, σχολιάζοντας όσα είχαν προηγηθεί δια στόματος πρωθυπουργού. Η ΝΔ και όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις θα αγωνιστούν να αποτρέψουν αυτό το θεσμικό "GREXIT.

 

"Σήμερα κύριε Τσίπρα μπορείτε να πάτε από τη Βουλή στο Μαξίμου, αλλά δεν μπορείτε να βγείτε στην κοινωνία."πρόσθεσε ο κος Μητσοτάκης και μετά του υπενθύμισε όσα έλεγε στα τρακτέρ. Σταματήστε να βλέπετε εχθρούς και να κυρίως να βλέπετε του πολίτες ως εχθρούς."τόνισε και πρόσθεσε πως η ελεύθερη ενημέρωση και ο πλουραλισμός απειλούνται. Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κυνηγά τη διαπλοκή ενώ αυτή είναι η νέα διαπλοκή και ανέφερε μία σειρά από παραδείγματα: «Είστε εσείς η διαπλοκή, είστε πιο παλιό και από το παλιό. Επιδιώξατε να χειραγωγήσετε ανεξάρτητες αρχές, παρακάμψατε κάθε έννοια αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση, επισπεύσατε κρίσεις στην ΕΛΑΣ, νομοθετείτε μόνο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τώρα καταργείτε το ΕΣΡ»

Η στάση μας για τα κανάλια είναι ξεκάθαρη. Η ΝΔ  θα υπερασπΊζεται την ελευθερία έκφρασης γνώμης. Κανείς δε διαφώνησε σε αυτό και στη διαφάνεια και ότι ισχύει παντού πρέπει να ισχύει και στα μέσα αλλά υπό τον έλεγχο της ανεξάρτητης αρχής.Εσείς όμως το πάτε άλλου. Θέλετε να κάνετε τον Παππά τον απόλυτο κυρίαρχο των ΜΜΕ αφού προηγουμένως έχετε αχρηστεύει το ΕΣΡ" είπε ο κος Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης για τους νόμους της αγοράς, σχολίασε με ειρωνεία πως αν είναι έτσι μπορεί να οριστεί και ανώτατος αριθμός κινηματογράφων, σούπερ μάρκετ ή κομμωτηρίων. Τόνισε επίσης πως όλο αυτό που γίνεται με τα κανάλια θα προκαλέσει αντιδράσεις για το θεσμικό κομμάτι και από την Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα υποστήριξε ότι η τροπολογία δεν θα αντέξει, στα Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ θα ενεργοποιήσει «θεσμικά ανακλαστικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

"Από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης, η εκάστοτε εξουσία έψαχνε τρόπους καταστολής της ελευθεροτυπίας", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως σε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα της Γαλλίας επιτρεπόταν μία έκδοση, ωστόσο στο Παρίσι τέσσερις. "Είδατε κάτι συμπτώσεις που δημιουργεί η ιστορία;" κατέληξε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ