Αφιέρωμα του TIME στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Θέλει να κάνει την Ελλάδα το comeback story της δεκαετίας» 

Αφιέρωμα του TIME στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Θέλει να κάνει την Ελλάδα το comeback story της δεκαετίας»  Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 12 Μαρτίου / Φωτογραφία: Yiorgos Kaplanidis / TIME
0

Ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη φιλοξενεί το περιοδικό TIME στο πιο πρόφατο τεύχος του, που κυκλοφόρησε στις 25 Απριλίου και σήμερα δημοσιεύεται Online.

Το αφιέρωμα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής δραστηριότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη, της προσωπικής του ζωής, αλλά και των πολιτικών του στόχων. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον νόμο για τον γάμο ομοφύλων που «πέρασε» πρόσφατα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τις αντιδράσεις, αλλά και στο πώς ο πρωθυπουργός θέλει να κάνει την Ελλάδα το comeback story της δεκαετίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον τίτλο του αφιερώματος. Το κείμενο διανθίζεται επίσης με λεπτομέρειες για τις συνήθειες του πρωθυπουργού, το πώς του αρέσει να αυτοσαρκάζεται, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στο πώς χρησιμοποιεί το TikTok για να επικοινωνήσει με τους νεότερους, κυρίως, ψηφοφόρους του και Έλληνες πολίτες.

Με το TikTok και την «εξομολόγηση» του πρωθυπουργού για το ύψος του και το πώς φαίνεται τόσο ψηλός όταν μιλάει στον κόσμο, ξεκινά άλλωστε και το κείμενο του TIME, που παρατηρεί πως «ο λογαριασμός του στο TikTok δείχνει επιτυχημένα την πιο ήπια πλευρά του». Η συνέντευξη στο TIME παραχωρήθηκε τον Μάρτιο «στο γραφείο του με την ξύλινη επένδυση και στο ροζ και λευκό κτήριο του Μεγάρου Μαξίμου στην Αθήνα, το οποίο λειτουργεί ως το νεοκλασικός γραφείο κάθε Έλληνα ηγέτη από το 1982. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται τα τελευταία 20 χρόνια στην πολιτική, προσπαθώντας να κλείσει το χάσμα ανάμεσα σε αυτό που οι άνθρωποι πίστευαν γι' αυτόν—ως κάποιον που ‘φορούσε γραβάτα’ και είναι ‘σωστός’ — και της πιο ανάλαφρης πλευράς του, κάτι που ‘το TikTok γεφύρωσε πλήρως’».

Η Ελλάδα, η πρώτη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης που αναγνωρίζει τον γάμο ομοφύλων

«Δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο Μητσοτάκης εκπλήσσει τον κόσμο», παρατηρεί το ΤΙΜΕ και μιλά για την νομιμοποίηση των γάμων ομοφύλων, «καθιστώντας την Ελλάδα την πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα και ουσιαστικά τη μόνη χώρα στο ανατολικό μισό της Ευρώπης που το έχει κάνει. Έκανε αυτό το βήμα παρά την οργή της πανίσχυρης Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την έλλειψη υποστήριξης από το ένα τρίτο του κεντροδεξιού κόμματός του, της Νέας Δημοκρατίας», παρατηρεί ο δημοσιογράφος Άνταμ Ράσμι και σημειώνει πως ο πρωθυπουργός του μιλούσε «ταλαιπωρώντας το κομπολόι του ή τις χάντρες ανησυχίας του, καθώς μια ελαιογραφία της Παναγίας φαίνεται από πάνω του».

«Κατ’ αρχήν, είχε έρθει η ώρα να κάνουμε το σωστό», ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού για τον γάμο ομοφύλων, ενώ το TIME τον χαρακτηρίζει «κοινωνικά φιλελεύθερο»: «Πρόοδος αλλά δημοσιονομική υπευθυνότητα, λέει. Σκληρός στη μετανάστευση. Έντονα φιλοδυτικός και φιλοΝΑΤΟϊκός», αναφέρει το περιοδικό και συνεχίζει επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «ο Μητσοτάκης μπορεί να καυχιέται ότι κέρδισε την επανεκλογή του με μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων από την πρώτη φορά» και μάλιστα έχει «τρόπαια στο γραφείο του που αναφέρονται στις εκλογικές του νίκες το 2019 και το 2023 ως μια καθημερινή υπενθύμιση». Ο ίδιος πιστεύει πως έχει βρει τη «χρυσή τομή» και ονομάζει τη στρατηγική του «νέα τριγωνοποίηση»: «Είναι ένα όραμα, που φαίνεται να προτείνει ο Μητσοτάκης και το οποίο τον ξεχωρίζει από τους παγκόσμιους ηγέτες τόσο στα αριστερά όσο και στα δεξιά. Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα, αναφέρει το περιοδικό που κάνει λόγο για «μια σειρά τραγωδιών και σφαλμάτων». «Κύριος στόχος του Μητσοτάκη τώρα είναι να ευθυγραμμίσει το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Για μια χώρα που είναι η δεύτερη πιο φτωχή στην Ε.Ε., μετά τη μετακομμουνιστική Βουλγαρία, αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση», επισημαίνει το TIME, ενώ το σχόλιο του πρωθυπουργού είναι πως «υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε».

Αφιέρωμα του TIME στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Θέλει να κάνει την Ελλάδα το comeback story της δεκαετίας»  Facebook Twitter
Φωτογραφία: Yiorgos Kaplanidis / TIME

Από την Ελλάδα της κρίσης, στο comeback story της δεκαετίας

Στη συνέχεια, το αφιέρωμα στον πρωθυπουργό μιλά για την οικογένειά του και το πώς «ήταν περιτριγυρισμένος από την πολιτική από τα πρώτα του χρόνια». «Πρέπει να δουλέψω διπλάσια για να πείσω τον κόσμο ότι δεν είμαι εδώ λόγω του ονόματός μου», λέει ο ίδιος στο TIME, το οποίο πάντως παρατηρεί, φιλοξενώντας και δήλωση του Kevin Featherstone, καθηγητή στο London School of Economics and Political Science που ειδικεύεται στη σύγχρονη Ελλάδα, πως «υπάρχει σεβασμός για αυτόν τον τύπο που έχει σπουδάσει στο Χάρβαρντ. Ικανός, κάνει πράγματα. Αλλά φαίνεται δύστροπος, ελαφρώς νευρικός όταν μιλά με απλούς ανθρώπους». Ίσως γι' αυτό έχουν απήχηση τα TikToks του - και γιατί οι βοηθοί του Μητσοτάκη θέλουν να τονίσουν ότι δεν είναι τόσο διαφορετικός, τελικά: Αγαπημένο του συγκρότημα είναι οι Guns N' Roses και το "Paradise City" ήταν ο ήχος κλήσης του κινητού του όταν ανέλαβε για πρώτη φορά τα καθήκοντά του, λέει το TIME.

Αφιέρωμα του TIME στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Θέλει να κάνει την Ελλάδα το comeback story της δεκαετίας»  Facebook Twitter
Φωτογραφία: Yiorgos Kaplanidis / TIME

«Αλλά είναι τελικά η αύρα του επαγγελματισμού που αφήνει εκατομμύρια Έλληνες να αισθάνονται ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος για τη δουλειά—ιδιαίτερα στον απόηχο της κρίσης, στα 10 χρόνια από το 2009 έως το 2018. Μετά την παγκόσμια ύφεση του 2007, το 2009, ένα έθνος που είχε τεράστιο χρέος είδε τους κύριους πιστωτές του -την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- να πιέζουν για μέτρα λιτότητας που προκάλεσαν την συρρίκνωση της οικονομίας κατά ένα εκπληκτικό 25%. Τα εισοδήματα και οι συντάξεις επλήγησαν περισσότερο, με την ανεργία να σκαρφαλώνει πάνω από το 25% και να φτάνει σχεδόν το 60% στους νέους. Καμία άλλη ανεπτυγμένη χώρα δεν έχει βιώσει παρόμοια οικονομική καταστροφή στη σύγχρονη εποχή», επισημαίνει το ΤΙΜΕ και συνεχίζει:

«Όταν ο Μητσοτάκης ανέλαβε για πρώτη φορά τα καθήκοντά του το 2019, τα πράγματα είχαν ήδη αρχίσει να αλλάζουν. Ο αριστερός προκάτοχός του Αλέξης Τσίπρας πιστώνεται ότι οδήγησε την Ελλάδα έξω από την εποχή της διάσωσης ένα χρόνο νωρίτερα. Αλλά η προσέγγιση του Μητσοτάκη έχει κερδίσει επαίνους από τότε. Η αύξηση του ΑΕΠ είναι πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Η ανεργία πλησιάζει ξανά σε μονοψήφια επίπεδα. Τα επίπεδα του χρέους προς το ΑΕΠ είναι υψηλά, αλλά μειώνονται με ρυθμούς μεταξύ των ταχύτερων στον κόσμο. Η χώρα έχει ανακτήσει το καθεστώς της επενδυτικής βαθμίδας. Και το ελληνικό χρηματιστήριο εκτινάσσεται στα ύψη. Ο Economist κατέταξε μάλιστα την Ελλάδα ως την κορυφαία οικονομική απόδοση στον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια και την ονόμασε ‘χώρα της χρονιάς’ το 2023».

Ο Μητσοτάκης έχει επίσης φέρει σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα, συνεχίζει το αφιέρωμα στον πρωθυπουργό, μιλώντας για το πώς διόρισε τον νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη να προεδρεύσει της επιτροπής σχεδίου ανάπτυξης και την οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ που πέτυχε ο πρωθυπουργός και η οποία αφορά σε 36 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις και δάνεια έως το 2026, πέραν των 800 δισεκατομμυρίων ευρώ της περιόδου της πανδημίας COVID-19. «Το ποσό ισοδυναμεί με περισσότερο από το 15% του συνόλου της ελληνικής οικονομίας και περιλαμβάνει πάνω από 100 επενδυτικές ροές και 75 μεταρρυθμίσεις, με περίπου το 60% να προσανατολίζεται στην πράσινη μετάβαση και την ψηφιοποίηση. Η Ελλάδα μπορεί πλέον να καυχηθεί ότι περισσότερο από το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα πάντα, από την πληρωμή λογαριασμών μέχρι την ανανέωση της άδειας οδήγησης, μπορούν πλέον να γίνονται διαδικτυακά, αντί να παρατάσσονται σε διαβόητα γραφειοκρατικά γραφεία της κυβέρνησης. «Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πρώτης του θητείας ήταν αυτό που έγινε στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης», λέει ο Γιάννης Παλαιολόγος, δημοσιογράφος και συγγραφέας του 13ου Άθλου του Ηρακλή, σχετικά με την ελληνική οικονομική κρίση. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν επίσης εκτοξευθεί, φθάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2022, λέει το TIME.

Η ελληνική κοινωνία, οι τραγωδίες και τα σκάνδαλα που πλήττουν τον Μητσοτάκη

To TIME συνόδευσε τον πρωθυπουργό και στην επίσκεψή του στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά, όπου οι εργαζόμενοι τον υποδέχθηκαν με διαδήλωση και το περιοδικό επισημαίνει πως τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι πολύ μεγάλα; «Κοιτάξτε, κληρονομήσαμε ένα βαθιά, βαθιά προβληματικό Εθνικό Σύστημα Υγείας που είχε 10 χρόνια υποχρηματοδότησης και περικοπών», λέει ο Μητσοτάκης. «Τα νοσοκομεία είναι τα πιο δύσκολα… Αλλά γενικά, θα έλεγα ότι η διάθεση έχει βελτιωθεί σε σχέση με αυτό που ήταν ίσως πριν από τρία, τέσσερα χρόνια».

Αφιέρωμα του TIME στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Θέλει να κάνει την Ελλάδα το comeback story της δεκαετίας»  Facebook Twitter

«Μετά, υπάρχουν τραγωδίες και σκάνδαλα» επισημαίνει το TIME: «Το ένα είναι το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, τον Φεβρουάριο του 2023 που σκότωσε 57 ανθρώπους, οι περισσότεροι φοιτητές. ‘Ήταν ένας συνδυασμός ανθρώπινων λαθών. Τραγικά ανθρώπινα λάθη. Και ίσως συστημικές αποτυχίες’, λέει ο Μητσοτάκης. Το ατύχημα, το οποίο αποκάλυψε ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας, προκάλεσε την παραίτηση του υπουργού Μεταφορών της χώρας και τη διεξαγωγή έρευνας. Ωστόσο, συγγενείς των θυμάτων και των επιζώντων είπαν ότι πιστεύουν ελάχιστα στην έρευνα. Περίπου 34 υπάλληλοι και στελέχη των σιδηροδρόμων αντιμετωπίζουν πιθανές κατηγορίες, ενώ η δίκη δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το καλοκαίρι. Μια άλλη τραγωδία είναι το ναυάγιο της Πύλου τον Ιούνιο 2023, όταν μια υπερφορτωμένη τράτα που μετέφερε περίπου 750 μετανάστες βυθίστηκε στα ανοιχτά της Ελλάδας, σκοτώνοντας περισσότερους από 600 ανθρώπους. Οι ελληνικές αρχές λένε ότι το πλοίο αρνήθηκε τη βοήθεια. Όμως, πολλαπλές έρευνες από ΜΜΕ και ομάδες δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Παρατηρητηρίων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Διεθνούς Αμνηστίας, υποδηλώνουν το αντίθετο. Η Adriana Tidona, ερευνήτρια μετανάστευσης στη Διεθνή Αμνηστεία, λέει ότι η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν η Ελλάδα ‘αποδεχόταν την ευθύνη και είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα’. Ο Μητσοτάκης εξοργίζεται με αυτή την κριτική. ‘Το να δείχνεις το δάχτυλο στο λιμενικό και όχι στους λαθρέμπορους μου φαίνεται πολύ άδικο’, λέει».

Το TIME συνεχίζει και με το «Ελληνικό Watergate», όπως ονομάζει το σκάνδαλο των υποκλοπών για το οποίο μίλησε στο περιοδικό και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, «το πρώτο επιβεβαιωμένο θύμα του σκανδάλου», όπως λέει το περιοδικό. Ο δημοσιογράφος αφηγείται πώς το 2020 έμαθε από πηγή του πως είναι υπό παρακολούθηση, ενώ το σκάνδαλο των υποκλοπών «έσκασε» το καλοκαίρι του 2022, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε επίσης να παρακολουθείται. «Τουλάχιστον 92 άτομα έχουν γίνει στόχος. Ο Μητσοτάκης απέλυσε τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ο ανιψιός του Πρωθυπουργού, ο οποίος ήταν επιτελάρχης και επέβλεπε την υπηρεσία, παραιτήθηκε. Απαγόρευσε επίσης την πώληση αντίστοιχου λογισμικού. ‘Ανέλαβα την ευθύνη. Έκανα αλλαγές. Άλλαξα το νόμο. Προστέθηκαν επιπλέον φίλτρα όσον αφορά τις νόμιμες υποκλοπές», λέει ο Μητσοτάκης. Ωστόσο, οι ανησυχίες παραμένουν, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναφέρει το σκάνδαλο σε ψήφισμα του Φεβρουαρίου που επισημαίνει ‘σοβαρές απειλές’ για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα», επισημαίνει το περιοδικό.

Το αφιέρωμα του ΤΙΜΕ στον Κυριάκο Μητσοτάκη ολοκληρώνεται με την εξωτερική πολιτική, καθώς η συνάντηση με τον δημοσιογράφο του περιοδικού έγινε παραμονές του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Αίγυπτο για την υπογραφή του Συμφώνου με την ΕΕ. «Ο φρενήρης ρυθμός του στην ψήφιση νομοσχεδίων έχει κερδίσει επαίνους από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον. Μετά την Αίγυπτο, είναι προγραμματισμένο ένα ταξίδι στην Άγκυρα, μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα, όπου υποσχέθηκε μια ‘νέα εποχή’ φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Η υποστήριξη του Μητσοτάκη στην Ουκρανία είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη ειδικά για την Ελλάδα, μια χώρα που μοιράζεται βαθείς ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσία. ‘Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του Ρώσου λαού. Αλλά δεν θα επέτρεπα ποτέ στην Ελλάδα να γίνει γεωπολιτικός παρίας, μη στηρίζοντας την Ουκρανία σε στιγμές ανάγκης’, λέει στο ΤΙΜΕ ο Μητσοτάκης». Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην επίθεση πυραύλου στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μητσοτάκη, για την οποία ο ίδιος λέει: «Ήμασταν σε ένα μέρος όπου δεν μπορούσαμε να βρούμε καταφύγιο. Ήταν μια συγκλονιστική υπενθύμιση ότι διεξάγεται πόλεμος και επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων καθημερινά».

Μπορούμε να πετύχουμε, λέει ο Μητσοτάκης στο TIME

Και το πολυσέλιδο αφιέρωμα του TIME στον Κυριάκο Μητσοτάκη κλείνει ως εξής: «Όμως, ακόμη και όταν ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί τον ρόλο της Ελλάδας στην παγκόσμια σκηνή, πρέπει πρώτα και κύρια να απαντήσει στους ψηφοφόρους στο εσωτερικό. Και παρά τη μακροοικονομική ανάκαμψη, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να είναι σημαντικά μικρότερη από ό,τι πριν από την Κρίση. Είναι γεγονός που παραδέχεται πρόθυμα ο Μητσοτάκης. Ωστόσο, επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει μια ιστορία αξιοσημείωτων οικονομικών κερδών που ελπίζει να επαναλάβει. ‘Ο κόσμος ξεχνά, μεταξύ των δεκαετιών του ’50 και του ’70, η ελληνική οικονομία ήταν η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον ΟΟΣΑ, μετά την Ιαπωνία’, λέει. Είναι ένας δύσκολος δρόμος μπροστά, αλλά ο Μητσοτάκης είναι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Άλλωστε, λέει με ένα αχνό χαμόγελο, ‘δεν είναι ότι δεν το έχουμε ξανακάνει’».

Με πληροφορίες από ΤΙΜΕ

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο διευθυντής των «Financial Times» στη LiFO: «Οι επιστροφές είναι δύσκολες στην πολιτική, ιδίως για τους πρώην πρωθυπουργούς»

Οπτική Γωνία / Ο διευθυντής των «Financial Times» στη LiFO: «Οι επιστροφές είναι δύσκολες στην πολιτική, ιδίως για τους πρώην πρωθυπουργούς»

Ο Πίτερ Σπίγκελ, επικεφαλής των «Financial Times» στις ΗΠΑ και ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους στον κόσμο, μιλά για την τραγωδία στα Τέμπη και τον Κ. Μητσοτάκη, σχολιάζει το rebranding του Τσίπρα, την εκλογή Κασσελάκη αλλά και τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM
Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Πολιτική / Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Αμφότεροι αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες και είναι σημαντικό ότι παρά τις διαφορές, εστίασαν στα θετικά
NEWSROOM
Τα συμπεράσματα από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν- Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές

Πολιτική / Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν

Για «τουρκική» μειονότητα μίλησε ο Ερντογάν, «είναι θρησκευτική» απάντησε ο πρωθυπουργός- Οι κοινές δηλώσεις και η διαφωνία του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν σε live μετάδοση για το αν η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση
NEWSROOM