Πατέρας Βαγγέλη Γιακουμάκη: Έστειλα το παιδί μου να γίνει τυροκόμος και μου το γύρισαν σε ένα κουτί

Πατέρας Βαγγέλη Γιακουμάκη: Έστειλα το παιδί μου να γίνει τυροκόμος και μου το γύρισαν σε ένα κουτί Facebook Twitter
Oι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη (Φωτό.: pirusgate.blogspot.gr)
3

Διεκόπη νωρίς το απόγευμα και θα συνεχιστεί τη ερχόμενη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, το μεσημέρι, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, η δίκη για την υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κατηγορούμενοι είναι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για την Εστία, για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, καθώς και ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση της μητέρας του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρίας Φρονιμάκη και συνεχίστηκε με τον πατέρα του, Ανδρέα. Κατ' εξαίρεση, το δικαστήριο έκρινε πως έπρεπε να εξεταστεί ο Νίκος Δαβρής, ο οποίος ήταν σπουδαστής στην Σχολή κατά το πρώτο έτος φοίτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο μάρτυρας, μετά τον θάνατο του σπουδαστή, έκανε παρέμβαση στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε για το bullying το οποίο φέρεται πως του έκαναν κάποιοι Κρητικοί.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατέθεσε αίτηση παράστασης πολιτικής αγωγής, αλλά δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη δήλωσε πως δεν γνώριζε τίποτα για τα βασανιστήρια στο γιο του και συγκλόνισε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εγώ έστειλα το παιδί μου να γίνει τυροκόμος και μου το έφεραν σε ένα κουτί».

«Δεν ήξερα τίποτα, τα έμαθα όλα, αφού έχασα τον Βαγγέλη, έχω πάει στρατό και νόμιζα ότι αυτά που συμβαίνουν, είναι πλάκες», συμπλήρωσε.

Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε δάκρυα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Και οι δύο γονείς απηύθυναν έκκληση προς όλους όσους γνωρίζουν πληροφορίες να λύσουν τη σιωπή τους για να υπάρξει δικαιοσύνη για το χαμό του παιδιού τους.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
" Κατηγορούμενοι είναι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για την Εστία, για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, καθώς και ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης"Για ένα λεπτό. Γιατί δεν αναφέρονται και τα κρητικά παλικάρια? Είναι εκτός δίκης? Γιατί συγγνώμη κιόλας την κύρια ευθύνη την έχουν οι σπουδαστές και ο Μαρκογιαννάκης!! Να τιμωρηθούν με όλη την σκληρότητα του Νόμου!Ας πάψει επιτέλους να γίνεται πάντα ο κακός χαμός με τον πρώην Διευθυντή (που στο κάτω κάτω φοβήθηκε την θέση του μετά από την πολιτική παρέμβαση) και την Καθηγήτρια οι οποίοι έχουν ένα μερίδιο της ευθύνης αλλά ωστόσοδεν ήταν οι κύριοι υπαίτιοι της τραγωδίας. Ας μην ξεχνάμε πως στις εστίες που διαμένουν ενήλικοι φοιτητέπ ποτέ το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό δεν γνωρίζει ή παρεμβαίνει στα πάντα, είναι κάπως "αυτόνομες". Άλλωστε πολλά ήρθαν στην επιφάνεια μετά το λυπηρό τέλος του παιδιού. Λυπάμαι αλλά ας είχαν ανοίξει το στόμα τους φίλοι ή άλλοι εστιακοί ή και ο ίδιος ο Γιακουμάκης πολύ πιο πρίν. Όλο και κάποιος θα βοηθούσε καθώς σίγουρα δεν είχαν σκοπό να χάσουν την θέση τους αν συνέβαινε κάτι (που δλδ συνέβη δυστηχώς). Αν πάλι έβλεπαν/είδαν πως δεν ανταποκρίνονται/ανταποκρίθηκαν τότε ας ενημερώνονταν οικογένεια και στην ανάγκη μέχρι και η Αστυνομία.
Συμφωνω στο οτι οι κύριοι υπαίτιοι ηταν αυτοί που πραγματοποιούσαν τον εκφοβισμό,αλλά νομίζω οτι είσαι υπερβολικά αισιόδοξος σχετικά με το τι θα συνέβαινε αν ανοιγαν στόματα πριν το περιστατικό.Νομίζω οτι χωρις το δεδικασμένο απο αυτή την τραγική υπόθεση κανείς δεν θα έδινε την πρέπουσα σημασία ούτε απο το διοικητικο προσωπικό ούτε απο το περιβάλλον του γενικώς.Αν πρόσεξες ο πατέρας του θύματος ανέφερε θεωρούσε παρόμοια πρεριστατικά ''πλακες''.Ποσες ελπίδες ειχε το θύμα να τύχει κατανόησης απο το περιβάλλον του που κατα πάσα πιθανότητα θα αντιμετώπιζε το μαρτύριο του ως πλακα η ακομη και ως τελετή μυησης στην ζωη του αρσενικου που πρεπει να ειναι σκληροτράχηλο και να υπομένει τα πάντα οπως φαντάζομαι οτι λενε οι άγραφοι νόμοι της ελληνικής κοινωνίας.Οι αλλοι φοιτητές ειναι πολύ πιθανό να μην μίλησαν και γιατι φοβηθηκαν μηπως υποστούν τα ίδια αλλα και γιατι θεωρησαν το περιστατικό ανευ σημασιας.Σε καθε περίπτωση είναι τελείως λάθος να κατηγορούμε το θύμα.Δεν ειναι τοσο απλό οσο το περιγράφεις το ''να ανοιγε το στόμα του''.
τα ίδια σκεφτόμουν μέχρι που έμαθα ότι επειδή τοτε ήταν ανήλικοι δεν μπορεί να γίνει τίποτα.Συνεχίζουν οι φταίχτες κανονικά τη ζωή τους.Τουλάχιστον οι υπεύθυνοι της Εστίας ελπίζω να τιμωρηθούν παραδειγματικά ώστε να αν ξαναγίνει σε άλλη εστία οι υπεύθυνοι να είναι πιο Υπεύθυνοι.