Σαδομαζοχισμός: μήπως αρχίζει και γίνεται όλο και λιγότερο ταμπού;

Σαδομαζοχισμός: μήπως αρχίζει και γίνεται όλο και λιγότερο ταμπού; Facebook Twitter
4

Η πραγματοποίηση διαφόρων ερωτικών φαντασιώσεων, ειδικά BDSM (σαδισμός/μαζοχισμός, κυριαρχία/υποταγή), το spanking και άλλες σεξουαλικές πρακτικές που, μέχρι πρόσφατα, περνούσαν απαρατήρητες ή περιοριζόταν στο σκοτάδι, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους με διάφορες μορφές, γράφουν οι ΝΥΤ.

Σίγουρα εν μέρει λόγω της τεράστιας επιτυχίας του βιβλίου «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι», της τριλογίας της E. L. James (με πωλήσεις που φτάνουν τα 65 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, σύμφωνα με το Publishers Weekly), οι άνθρωποι που έλκονται από την ανταλλαγή εξουσίας στο σεξ βρίσκονται σήμερα στο προσκήνιο όσο ποτέ άλλοτε.


Τον Φεβρουάριο έκανε την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Sundance το ντοκιμαντέρ "kink", μια ταινία της Christina Voros σε παραγωγή του James Franco. (To Hollywood Reporter το αποκάλεσε «μια φιλική ταινία για διάφορους φαινομενικά λογικούς ανθρώπους που κάνουν φριχτά πράγματα ο ένας στον άλλον μπροστά στην κάμερα έναντι χρημάτων»). Φράσεις όπως "safe word" γίνονται όλο και περισσότερο μέρος της ποπ κουλτούρας. Στη σειρά "Shameless» η Joan Cusack παίζει μια μητέρα που προσπαθεί να διαχειριστεί τον ενθουσιασμό και την ακριβή συλλογή ερωτικών παιχνιδιών του νεότερου εραστή της.


Αν και το Harvard Munch Club, μια ομάδα τριάντα φοιτητών του πανεπιστημίου Χάρβαρντ που μοιράζονται τα ίδια ερωτικά ενδιαφέροντα, αναγνωρίστηκε επίσημα από το ίδρυμα τον περασμένο Δεκέμβριο, ο πρόεδρος, 21 χρονών, ζήτησε να μην δημοσιευτεί το όνομά του. (Ο λόγος που επικαλέστηκε ήταν «σκοπεύω να ασχοληθώ με τη πολιτική»). Είπε πως «αντιμετώπισε μηδενικές αντιδράσεις στην πανεπιστημιούπολη» και έλαβε μηνύματα από απόφοιτους που εξέφρασαν αλληλεγγύη.


Για όσους δεν είναι πρόθυμοι να εξερευνήσουν τις επιθυμίες τους σε δημόσιο χώρο υπάρχουν ανάλογα σάιτ όπως το Alt.com και το FetLife. Το FetLife ιδρύθηκε το 2008 στο Βανκούβερ και σε ένα χρόνο απέκτησε άλλα 700.000 μέλη, φτάνοντας στα 1,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Susan Wright. Η Wright είναι διαχειρίστρια του σάιτ, καθώς και εκπρόσωπος του Εθνικού Συνασπισμού για τη Σεξουαλική Ελευθερία, μια ΜΚΟ με έδρα στη Βαλτιμόρη που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για αυτού του είδους θέματα.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Καλά, στην Ελλάδα έτσι κι αλλιώς όλα επιτρέπονται, και πάντα εις βάρος του διπλανού, του γείτονα, του συναδέλφου, του ηττημένου, του μη ημέτερου, της χώρας! Ο σαδομαζοχισμός θριαμβεύει γενικά εδώ, δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς σεξ μάνιακ ή μάνιακ των ηδονών, απ' το πρωί ως το βράδυ σαδομαζοχιζόμαστε. Τί να μας πούνε τώρα οι αρχάριοι του Χάρβαρντ...