Γόνοι πολιτικών λάμβαναν παχυλές συντάξεις με πλαστά χαρτιά

Γόνοι πολιτικών λάμβαναν παχυλές συντάξεις με πλαστά χαρτιά Facebook Twitter
5

Ποσοστό παρανομιών στο 40% των ελέγχων σε παχυλές συντάξεις άνω των 4 χιλιάδων μηνιαίως, διαπίστωσαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ.

Το Βήμα της Κυριακής αναφέρει ότι στο στόχαστρο των αρχών είναι οι γόνοι περίπου 50 δικαιούχων πολιτικών, δικαστικών, στρατιωτικών και πανεπιστημιακών, οι οποίοι συνέχιζαν, με πλαστά δικαιολογητικά,  να λαμβάνουν τις συντάξεις των νεκρών δικαιούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, το ύψος της ζημιάς από την απάτη υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ και αναμένονται συλλήψεις από την Υπηρεσία Εσωτερικών Ελέγχων, το προσεχές χρονικό διάστημα.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν στο Βήμα ότι «πρόκειται για μια μεγάλη απάτη από ανθρώπους που λόγω της κοινωνική τους τάξης και της θέσης των συγγενών τους στον κρατικό μηχανισμό, δεν θα περίμενε κανείς να προχωρούν σε τέτοιας έκτασης παράνομες ενέργειες». Μάλιστα η έρευνα δείχνει ότι στο κύκλωμα μετείχαν και υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Tην τελευταία παράγραφο γιατί τη γράψατε;Για να ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι πιο γρήγορα;Για να ξυπνούν άγρια ένστικτα;Σκοτιστήκαμε με τις συλλήψεις!Ό,τι έχουν να τους πάρουν!