Συνέλαβαν τον μετανάστη που άγνωστοι του έκοψαν το αυτί

Συνέλαβαν τον μετανάστη που άγνωστοι του έκοψαν το αυτί Facebook Twitter
7

Συνελήφθη και απειλείται με απέλαση, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών,  ο Ιρανός μετανάστης ο οποίος κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση στο Μεταξουργείο από κάποιους ντυμένους στα μαύρα, οι οποίοι μάλιστα του δάγκωσαν και του έκοψαν το αυτί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας όχι μόνο δεν συνελήφθησαν οι δράστες αλλά συνελήφθη ο Σαίντ και κινείται η διαδικασία της απέλασης επειδή δεν έχει χαρτιά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αρμόδιο τμήμα της ΓΑΔΑ δεν συνεργάστηκε  για την υπόθεση με τον εισαγγελέα που κάνει την έρευνα για τη ρατσιστική βία.  

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαΐντ ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο, στην περιοχή του Μεταξουργείου δέχτηκε απρόκλητα επίθεση από 3 μαυροφορεμένους άνδρες. Ένας από αυτούς του έκανε κεφαλοκλείδωμα και έκοψε με τα δόντια του το αυτί του μετανάστη, το οποίο δεν μπόρεσαν, παρά τις προσπάθειες, οι γιατροί να συγκολλήσουν. Στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκε επί μια εβδομάδα ως επείγον περιστατικό.

Οι Γιατροί του Κόσμου δημοσιοποίησαν την περασμένη εβδομάδα  με ένα βίντεο την ιστορία που συνέβη στις 18 Οκτωβρίου. 

 

Για το τι έγινε μετά, γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών:

 

«Το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος δεν έκανε τίποτα μέχρι να δημοσιοποιηθεί η ιστορία», τονίζει ο δικηγόρος του, Βασίλης Κερασιώτης, από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, ο οποίος έκανε την καταγγελία επώνυμα τη μέρα της επίθεσης. 

«Ως δικηγόρος δεν μπορώ να πάω στην αστυνομία, αφού το θύμα δεν έχει χαρτιά. Οπότε η καταγγελία έγινε τηλεφωνικά». Την προηγούμενη Παρασκευή η αστυνομία παίρνει τηλέφωνο στο σπίτι του και «ψαρεύουν» έναν φίλο του για να δουν πού μένει. Πολύ φιλικά τον οδηγούν στη ΓΑΔΑ για να δώσει κατάθεση. 

Χωρίς να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι είναι θύμα επίθεσης, η ΓΑΔΑ αρχικά τον συλλαμβάνει και τον οδηγεί στο τμήμα Απελάσεων. Τη προηγούμενη Δευτέρα βγαίνει απόφαση ταχείας απέλασης. Μέσα σε 6 μέρες πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα. Υστερα από έντονες πιέσεις αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να φύγει. 

Προχθές μόλις η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Π.Φάκου, έδωσε εντολή διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ιστορίας. «Πλέον δεν έχει ευθύνες μόνον η ΓΑΔΑ, αλλά και ο εισαγγελέας. Είναι μια υπόθεση ανάλογη της επίθεσης στους εργάτες της Μανωλάδας, πρέπει να του δοθεί άδεια παραμονής όσο διερευνάται», υπογραμμίζει ο δικηγόρος του.

Ελλάδα
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Το να προκαλει καποιος σωματικη βλαβη σε οποιονδηποτε (ημεδαπο η αλλοδαπο) ειναι απαραδεκτο για ευνομουμενη πολιτεια. Καμια απολυτως ομως σχεση δεν εχει με το αν καποιος ειναι νομιμα η παρανομα στη χωρα. Νομιμοι μεταναστες αντιμετωπιζουν ρατσισμο και η πολιτεια εχει υποχρεωση να τους προστατεψει. Αυτο δε σημαινει οτι οι παρανομοι μεταναστες δεν εχουν δικαιωματα αλλα και οι ιδιοι δεν μπορει να ειναι υπερανω του νομου. Το επιχειρημα οτι καποιος υπεστει επιθεση αρα δεν θα πρεπει να διωκεται ειναι εντελως ατοπο και δεν εχει λογικη βαση. Αυτο που πρεπει να ζηταμε ως λαος ειναι να κανουν οι αρχες σωστα τη δουλεια τους χωρις προκαταληψη για οποιοδηποτε αδικημα. Αν στοχοποιηθηκε ο συγκεκριμενος συνανθρωπος μας να διερευνυθει απο το τμημα εσωτερικων υποθεσεων δικαια και αμεροληπτα. Παρομοιως αν δεν δικαιουται ασυλο( ειναι πχ οικονομικος μεταναστης)δεν θα πρεπει να παραμενει στη χωρα.
Η περιγραφή της υποτιθέμενης επίθεσης έχει πολλά κενά και έχει επισημανθεί και σε προηγούμενο άρθρο. [τον άρπαξαν άξαφνα τρεις άντρες στα μαύρα και ο ένας του έκανε κεφαλοκλειδωμα και του δάγκωσε το αυτί και μετά την κοπάνησαν όλοι. Και όλα αυτά χωρίς να πουν κουβέντα](sic). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έγινε έτσι αλλά δεν ειναι παράξενο πάντως ούτε πρωτοφανές να γίνονται ψευδείς καταγγελίες για συγκεκριμένους λόγους. Είτε για να καλυφθούν παράνομες δραστηριότητες (η επίθεση πολύ εύκολα μπορεί να ειναι στην πραγματικότητα ξεκαθάρισμα λογαριασμών) είτε για να αποκτήσουν καθεστώς προστασίας για αποφυγή απέλασης. Σε κάθε περίπτωση η αστυνομία και η δικαιοσύνη πρέπει να διερευνά κάθε καταγγελία πολύ προσεκτικά έτσι ώστε να προστατεύονται τα πραγματικά θύματα και όχι οι απατεώνες.
Ειναι ξεκαθαρο οτι παγιδευτηκε να παει στην αστυνομια, για να μη συνεχισει η υποθεση εναντιον των χρυσαυγιτων που ειναι ενοχοι. Οι σχεσεις αστυνομιας ΧΑ δεν ηταν οι 10 μονο αστυνομικοι που συνελληφθησαν στη σχετικη ερευνα.Όλο αυτο δεν εχει σχεση με την αντιμετωπιση της λαθρομεταναστευσης
Άμα δε μπει στη μέση η κοινωνική κατακραυγή, δεν λειτουργεί ποτέ κάτι όπως πρέπει. Και τότε δεν είναι σίγουρο βέβαια, πολλά γίνονται στην αρχή για το θεαθήναι μέχρι να ξαναξεχαστεί και να ξαναχώσουν το θέμα σε κάποιο συρτάρι...
Ρε Δένδια,πήγαινε μια μέχρι το σπιτάκι σου και μην ξαναγυρίσεις,σε παρακαλώ.Αρκετά έχεις ξεφτιλίσει τη χώρα με τις πρακτικές σου!Υ.Γ. Αυτή η μήνυση στην "κακιά" Guardian έγινε ή είμαι πίσω ο αδαής;