Μπάρες και αστυνομικοί στα λεωφορεία

Μπάρες και αστυνομικοί στα λεωφορεία Facebook Twitter
50

Από το Νοέμβριο θα αρχίσουν να τοποθετούνται οι ειδικές μπάρες στην μπροστινή πόρτα των λεωφορείων και των τρόλεϊ της Αθήνας, που θα επιτρέπουν την ελεγχόμενη είσοδο των επιβατών στα οχήματα με στόχο την πάταξη των λαθρεπιβίβασης.

Η λειτουργία προγραμματίζεται αρχικά σε γραμμές ήπιας κυκλοφορίας και στη συνέχεια σε όλες τις γραμμές της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο την εμφάνιση τους αναμένεται να κάνουν στα ΜΜΜ και αστυνομικοί οι οποίοι θα αναλάβουν την αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας.  Πρόκειται για 50 αστυνομικούς, των οποίων το κόστος θα καλύψει ο ΟΑΣΑ.

Ελλάδα
50

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
Ναι, αυτό κοιτάνε! Εδώ ο κόσμος δεν έχει να φάει και τους νοιάζει το 1,5 ευρώ που θα "χάσουν" από ανθρώπους που ο βασικός τους μισθός δε φτάνει να καλύψουν ούτε τις βιοτικές τους ανάγκες... Τί να πω...
Καταρχήν η ύπαρξη μπάρας από την οποία θα περνούν οι επιβάτες ένας-ένας δεν σημαίνει πως θα περιμένουν και στην ουρά ένας-ένας. Απλά ο ¨πόλεμος¨ θα γίνεται πριν την μπάρα.Και αν δεν γίνουν ταυτόχρονα βελτιώσεις στις υποδομές (πχ. πιο σύντομα δρομολόγια) ο ¨πόλεμος¨ θα ενταθεί, γιατί ο χρόνος επιβίβασης και κατά συνέπεια ο χρόνος μετακίνησης θα αυξηθεί.Αυτό που θαυμάζουμε στις ξένες χώρες είναι αποτέλεσμα και νοοτροπίας, ή σωστότερα, εκπαίδευσης του κόσμου στην διαδικασία αλλά και υποδομών (δεν περιμένεις σε μόνιμη βάση με άλλους 50 για 1 ώρα το λεωφορείο γνωρίζοντας πως αν δεν χωρέσεις θα περιμένεις άλλη μια).Σχετικά με τους τζαμπατζήδες φυσικά και πρέπει να υπάρχει έλεγχος αλλά ταυτόχρονα και μέριμνα για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν (π.χ. μακροχρόνια άνεργοι).Αν οι άνεργοι είχαν ελεύθερη ή πρόσβαση με μειωμένη τιμή, οι τζαμπατζήδες θα ήταν δακτυλοδεικτούμενοι, και ο έλεγχος θα δρούσε μόνο επικουρικά.
το οτι συστηματικα ο προαστιακος π.χ δεν ερχεται την ωρα που πρεπει και περιμενουμε 20-30 λεπτα το επομενο προκαθορισμενο δρομολογιο με αποτελεσμα να ειμαστε και σα σαρδελες τους διαφευγει μαλλον.η λαθρεπιβιβαση ειναι το προβλημα..
Όποιος κάνει λόγο για "τζαμπατζιδες" εδώ μέσα καλο θα ήταν να κάτσει να δει λίγο και να σκεφτεί τι γίνετε γύρο του. Είναι τζαμπατζής ο άνεργος που έχει ψηλά στην τσέπη του και δεν χτυπάει εισιτήριο?Είναι τζαμπατζής ο μαθητάκος που του έδωσε ένα ταλιρακι η καθαρίστρια μανα του ή δασκάλα μανα του ή η υπαλληλάκος μάνα του και προτιμάει αντί να πάρει εισιτήριο να κεράσει ενόν καφέ την κοπελίτσα που θα βγει? Όσοι τα λέτε αυτά να πάτε να γίνεται ελεγκτές και να κόβετε κλήσεις σε τέτοιους ανθρώπους. Εμείς οι υπόλοιποι "τζαμπατζιδες" θα βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε και τους μπάτσους και τους ελεγκτές χιμπατζήδες (για να κάνω και ρίμα ) Δωρεάν μετακινήσεις σε φοιτητές , μαθητές και άνεργους.
Για την ακρίβεια, τζαμπατζής είναι όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο και δεί κατ'εξακολούθηση! Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες που οδηγούν σε εισιτηριοδιαφυγή δεν θα έπρεπε να απασχολούν και είναι κουτσομπολίστικου χαρακτήρα!
Εγώ δε διαφωνώ με τις μπάρες...Σίγουρα θα πάει καλά το πράγμα... σε 2-3 χρόνια που θα στρώσει...Σπάνια κυκλοφορώ με τα ΜΜΜ αλλά εγώ δεν είμαι τζαμπατζής... πληρώνω εισιτήριο.. ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΩ...Γιατί όταν πάω σε 5 περίπτερα στην Πατησίων και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ εισιτήριο ή δεν δίνει (για χ, ψ λόγους) τότε εγώ που έχω χάσει ήδη 3 λεωφορεία και 2 τρόλεϋ και θα αργήσω στη δουλειά μου, ΝΑΙ ΘΑ ΜΠΩ ΕΤΣΙ μέσα!-Και όσες φορές το έχω κάνει αυτό και το λέω στον οδηγό, γίνεται αγενής και με κατεβάζει... χώρια που τις 2 τελευταίες φορές που πήγα να ρωτήσω αν έχει κανείς μέσα εισιτήριο, ούτε καν που με κοίταζε κανείς... λες και είμαι κανένα πρεζάκι...!!!
Αυτό δε το έχω καταλάβει ούτε κι εγώ! Αν και βγάζω κάρτα κάθε μήνα, έχει τύχει να χρειάζομαι εισιτήρια και σε ημέρα που είναι κλειστός ο σταθμός του προαστιακού στην Παλλήνη (λόγω απεργίας) να χρειάζομαι εισιτήριο για το αστικό που περνάει απ'έξω και να μην έχει περίπτερο σε ακτίνα 5χλμ. Τραγικό; Σε τέτοια περίπτωση τι κάνει κανείς; Εγώ πήρα ΚΤΕΛ πάντως..
Δεν είδα ούτε ένα σοβαρό σχόλιο ή επιχείρημα από αυτούς που διαφωνούν και είναι αρνητικοί με όλο αυτό. Ανήκουν πραγματικἀ όλοι στους τσαβατζίδες;
Και πολύ καλά κάνουν!! Είναι πλέον πάρα πολύ φθηνή η μετακίνηση για να μπαινοβγαίνουμε τσάμπα! Μηνιαία καρτούλα! Όποιος δεν μπορεί ή δε θέλει να πληρώσει εισιτήριο (1 ευρώ τη μέρα) μπορεί να περπατήσει! Κάνει και καλό!
Μαθηματικά πόσο είχες είπαμε;;;Πλήρωνα 20 ευρώ για τη μηνιαία κάρτα και τώρα πληρώνω 30!!Και θα περάσω στο πειστήριο #2.Πληρώνεις 1,20 ευρώ για 1 ώρα και 10 λεπτά ενώ πλήρωνες 1,40 για 1,5 ώρα!!Και ξαναρωτάω: το οτι είναι πλέον ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΗ η μετακίνηση , σε ποιον πλανήτη το είδες;;;;
Το ότι με 1 ευρώ τη μέρα μπορείς να χρησιμοποιείς ΟΛΑ τα μέσα, χωρίς περιορισμό στην ώρα σου φαίνεται πολύ?? Σοβαρά μιλάμε? Να μην αγοράζεις λοιπόν εισιτήριο με 1,20 εάν τα χρησιμοποιείς τόσο πολύ και δε νομίζω να πέσεις έξω από αυτό! Πιο πολύ πληρώνεις για τον καφεδάκο σου και κρατάει και λιγότερο! Όλοι εσείς που πατάτε όχι κ γκρινιάζετε την είχατε καταβρεί με τα τσαμπα μέσα ε? Γι' αυτό δε θα πάει ποτέ ούτε η χώρα μπροστά αλλά ούτε εσείς σαν άνθρωποι!20 είχα μαθηματικά και διδακτορικό κάνω τώρα, να σκέφτομαι λογικά και λαμβάνοντας όλες τις παραμέτρους υπόψη μου ξέρω πολύ καλά, και απ΄τα μπατζάκια δε μου τρέχουν!!
Και για τους 2 σας να πω πολύ απλά να μην κρίνετε εξ'ιδιών...Από εκεί και κάτω , πόση ανάλυση και επεξήγηση να κάνω στο ΠΡΟΦΑΝΕΣ πως εγώ δε θέλω να χρησιμοποιώ ΟΛΑ τα μέσα;;;;Το πόσο πληρώνω ΕΓΩ τον καφεδακό μου , είναι δικός μου λογαριασμός και όχι δικός σου!!!ΟΛΟΙ εμείς δε γουστάρουμε να πληρώνουμε κάθε μήνα κάρτες ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!!Οπότε wake up , αν αυτό δεν το καταλαβαίνεις , είναι πολυ απλά ΜΟΝΟ δικό σου πρόβλημα!!!Και αν έχω όλα τα data τιτιβιόλη τα έχω γιατί χρησιμοποιώ χρόνια συγκοοινώνιες , οπότε μπορώ να εκφέρω άποψη!!!Κάνε εσύ μια μέρα τη διαδρομή Κηφισιά-Πειραιάς και αν σε φτάνει το ένα εισιτήριο χρονικα συγχαρητήρια και μπράβο σου!Για να μην μιλήσω για τα λεωφορεία έτσι....;;;;;;;;
Και επειδή το ξέχασα και δε μου αρεσει να ξεχνάω τα βασικά , το προηγούμενο εισιτήριο 10 λεπτά πριν απο τη λήξη του , το ακύρωνες ξανά και ισχύε εως ότου ολοκληρώσεις τη μια τελευταία διαδρομή!Με το καινούριο δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα , οπότε αν λήξει πρέπει να ακύρωσεις ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ εισιτήριο!!!Αλλα , όχι είναι ΤΩΡΑ πολύ φθηνότερο!!!Καιρό είχα να ακούσω αστεία!!!!
Λεφτά για να πληρώνουν για μπάρες και αστυνομικούς έχουνε...Λεφτα Για να καλυφθεί η δωρεαν μετακίνηση των ανέργων (δεν περισσευουν 2,40 τη μερα για να πηγαινοερχεσαι απο συνέντευξη σε συνέντευξη) ουτε λόγος...
Αν ήταν δωρεάν η μετακίνηση των ανέργων τότε ο μισός πληθυσμός δεν θα πλήρωνε εισιτήριο... Να είναι μειωμένο ναι, αλλά όχι και δωρεάν, αλλιώς δεν θα συντηρούνται τα ΜΜΜ.
Και μην μου πεις οτι πηγαινοέρχεσαι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ για συνέντευξη γιατί αν θες λεφτά και σκάλες μπορείς να καθαρίζεις. Αλλά βέβαια ο Ελληνάρας δεν είναι γεννημένος για αυτά....
Και δωρεαν μπορουν να ειναι τα ΜΜΜ και να συντηρουνται απ αυτα που πληρωνουμε εγω και συ και ολοι μας σε φορους αν γινεται σωστη χρηση των χρηματων που δινουμε στο κρατος. Αλλα αντι να χρησιμοποιουνται τα χρηματα αυτα για δωρεαν υγεια, παιδεια, μετακινησεις , καποιοι τα τσεπωνουν και μετα εχουν και το θρασος να σου λενε εισαι τζαμπατζης , αυξανουμε και τα εισιτηρια για να καλυπτεις εσυ τα εξοδα και τη ζημια. Και εσυ διπλο και τριπλοπληρωνεις και οι αλλοι διπλο και τριπλοκλεβουν. Οι δωρεαν μετακινησεις δεν ειναι τζαμπατζιλικι, ειναι δικαιη απαιτηση και μεσα σ αυτα που θα επρεπε να ειναι αυτονοητο οτι σου παρεχει η χωρα σου
δυστυχως εχεις ενα δικιο... αλλα και για λατζα να πας πρεπει να πας να σε δουν και ως ανεργη καθε φορα που δινω 2,40 για μια συνεντευξη τα κλαιω. και καλα εγω τρωω μακαρονια φαντασου να ειχα και κανα μωρο να ταισω τι θα εκανα?
Mpoufi αν δε θέλετε να αργείτε να φεύγετε λίγο νωρίτερα. Και το λέω εγώ που και με νοιάζει αν θα αργήσω στη δουλειά μου και που ξυπνάω 06:30 για να φύγω 07:30 και να είμαι 09:00 στη δουλειά μου! Όλοι πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε όλες τις καταστάσεις κάπως. Αλλά αντ'αυτού γκρινιάζουμε για όλα και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του.. Οκ, δε θέλετε να αργεί το λεωφορείο.. Γκρινιάξτε επ'αυτού και όχι για τον αστυνομικό που θα βάλει ο ΟΑΣΑ.. Θέλετε εισιτήριο για ανέργους και άπορους; Απαιτείστε τό και μη μιρλιάζετε για τους 'μπάτσους' και τις 'μπάρες'!Επισπροσθέτως να πώ οτι οι τιμές για μετακίνηση με ΜΜΜ στη χώρα μας είναι αρκετά χαμηλά σε σχέση με την ποιότητα των μεταφορών (πρίν πέσετε να με φάτε σκεφτείτε ότι λόγω χαμηλού κόστους μεταφοράς + λόγω επιπέδου μετακινούμενου πληθυσμού - βλ. ΗΣΑΠ + μεγάλης εισιτηριοδιαφυγής έχουμε αυτές τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες). Αν θέλουμε όλοι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες θα πρέπει να έχουμε και μέσα να τις συντηρούμε και να τις διατηρούμε σε υψηλά επίπεδα. Ο νοών νοείτω!
ναι μωρέ λίγο αργούν τα λεωφορεία,ας ανεβαίνει και ένας-ένας επιβάτης απ' την μπροστινή πόρτα.ε ρε γέλια που θα κάνουμε.Υ.Γ. Η πρέζα δίνει και παίρνει ανενόχλητη στην Ομόνοια και οι μπάτσοι θα κόβουν βόλτες με τα λεωφορεία να επιβλέπουν ποιο καθίκι τόλμησε να μπει χωρίς εισιτήριο!θα μας περνάνε και χειροπέδες;
Σε κάποιες πολιτισμένες χώρες οι άνθρωποι κάθονται στη στάση σε σειρά, μπαίνουν ένας ένας, που είναι πολύ εύκολο όταν κάθεσαι σε σειρά και όχι μπουλούκι, χτυπάνε τη no touch προπληρωμένη κάρτα τους και κανένα λεωφορείο δεν αργεί και κανένας μπάτσος δεν χρειάζεται.
σε κάποιες πολιτισμένες χώρες.μόνος σου το είπες. εδώ στην ψωροκώσταινα μόνο ξύλο δεν τρώμε απο τις κυράτσες που σπρώχνουν τον κόσμο να προλάβουν μια θέση για αυτές και μία για τα ψώνια τους. Και όταν το λεωφορείο κάνει απο μόνο του ένα 40λεπτο να περάσει φαντάσου τι έχει να γίνει με τις μπάρες που θα μπαίνει ο κάθε περίεργος και θα έχει όρεξη για καυγά με τον οδηγό,που θα πηγαίνει η γιαγιά να μπει απο τη μεσαία πόρτα και δεν θα ακούει τον οδηγο που της φωνάζει να μπει απο μπροστά,κάτσε και θα δεις.
Αυτό ακριβώς...σε κάποιες χώρες όπως πχ η Ουγγαρία το λεωφορείο δεν αργεί, μπαίνεις από την μπροστινή πόρτα και δείχνεις το εισιτήριο ή την κάρτα, περιμένεις να μπεις και αν υπάρχει μεγάλο μπουλούκι ε τότε ο οδηγός ανοίγει και τις ενδιάμεσες πόρτες. Επίσης στην Ελλάδα πλέον η μηνιαία κάρτα έχει πολύ καλή τιμή!!!Ας θεσπιστεί μία κάρτα με συμβολικό ποσό για αναξιοπαθούντες!!!Τέλος ο αστυνομικός δεν νομίζω ότι ε΄χει θέση στο λεωφορείο, οι ελεγκτές είναι αρκετοί!
Play with me! Η αστυνομία δεν θα τους βάζει σε σειρά. Αν τους αντιμετωπίζεις σαν ζώα, σαν ζώα θα κάνουν. Δεν είναι δύσκολο να αρχίσουν σιγά σιγά να μπαίνουν σε σειρά κτλ. Θα αναγκαστούν αλλά θα συνηθίσουν. Αν είναι να λέμε πάντα ότι είμαστε πίσω, δεν είμαστε πολιτισμένοι κτλ, ας αλλάξουν τα λεωφορεία με φορτηγά και να μπαίνουν όλοι στην καρότσα. Έλεος με εσάς που υποβαθμίζετε τη χώρα και τους πολίτες συνέχεια λες και είναι όλοι ζώα. Έχετε καταντήσει αηδία
Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουν και οι κυράτσες να μπαίνουν με τάξη. Φαντάζομαι στην εκκλησία δε σκοτώνονται να μπούν όλες ταυτόχρονα με τα πρόσφορα! Ούτε τσαλαπατιούνται στα σπίτια τους για να προλάβουν να μπούν στο μπάνιο.
Και όμως κάνεις λάθος. Είχα πάει στην εκκλησία για να κοινωνίσω το 2 χρονών παιδί μου και όταν βγήκε ο παπάς, ένα μπουλούκι από κυράτσες χώθηκαν μπροστά από τα νεογέννητα και τα νήπεια τα οποία κοινωνούν πρώτα. Μετά από αυτό βγήκα έξω από την εκκλησία γιατί με τις βρισιές που σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή μάλλον θα έπεφταν όλα τα καντήλια και οι πολυέλαιοι.
κι ομως φίλε μου στη εκκλησία είναι ακόμα χειρότερα..όχι απλά ρίχνουν αγκωνιες αλλά και ποδοπατάνε κόσμο.λες και αν είναι πιο μπροστα θα έχουν καλύτερη "θέση"... μην σου πω για το σουπερ μαρκετ, που απλά αδιαφορούν αν υπάρχει άλλος στη σειρά, απλά μπαίνουν μπροστά σου χωρίς να σε ρωτήσουν και σε κοιτάνε με ύπουλο βλέμμα. Και μετά λένε οι νέοι φέρονται θρασύτατα...
αχα! έχεις φαίνεται καιρό να πας να κοινωνήσεις εε? Δαιμονισμένε! Σατανά! Άθεε!Οι γριές στην εκκλησία τρέχουν πάντα μπροστά να προλάβουν να πιούν τη θεία κοινωνία πρώτες γιατί σιχαίνονται να μπαίνουν μετά από τα σαλιάρικα μούλικα της κάθεμιάς!
Τόσο στη Γερμανία που έχω μεγαλώσει, όσο και σε πολλές άλλες από αυτές τις χώρες που τόσο θαυμάζετε, το εισητήριο ειναι 2,20 ΚΑΙ τα μέσα (μετρό, τραίνο κλπ) καλύπτουν κάθε σημείο της πόλης, έρχονται αν τέταρτο, δεν αργούν και έχουν ικανοποητικό μέγεθος για να μην είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Μήπως λοιπόν προτού φτάσουμε να στέλνουμε αστυνομικούς κλπ να φροντίσουμε αυτά τα θέματα? Και στη τελική, τη στιγμή που, όπως είπε και το παιδί από πάνω, η πρέζα στην Ομόνοια κυκλοφορεί αβέρτα, γύρω από το Πολυτεχνείο πεθαίνουν άνθρωποι, νέα παιδία και το κράτος αυτό που κάνει είναι να τα μεταφέρεί από την μια απόμερη γειτονιά στην άλλην, θεωρώ το λιγότερο υποκρισία, να βγα'ινουν και να λένε για αλλαγές σε τέτοια θέματα. Όσο για την αστυνμία, δεν θα το σχολιάσω καν. Αν ο ΟΑΣΑ έχει χρήματα να καλύπτει 50 αστυνομικούς, το υπουργείο δικαιοσύνης για να εχει 100 αστυνομικούς γύρω από τις πλατείες, ας δώσουν αυτα τα χρηματα στα νοσοκομεια που δεν υπαρχουν κρεβατια, στα πανεπιστημια που δεν εχουν εργαστηρια, στα ιδρυματα και οπου αλλού. Γιατί στη Γερμανία όταν κάποιος άστεγος λιποθυμήσει στο δρόμο, θα εχει ερθει στο 10λεπτο ασθενοφορο, φορεις απο κοινωνιλκα ιδρυματα, τη στιγμη που εδω δεν θα κουνηθει ανθρωπος. Μηπως τελικα πρεπει καποια στιγμη να βαλουμε προτεραιότητες? Μηπως να δουμε τι πραγματικα εχει αξια?