Παράνομοι Φοιτητές-δεσμοφύλακες!

Παράνομοι Φοιτητές-δεσμοφύλακες! Facebook Twitter
13

Με μια σκληρή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται σε «φοιτητές-δεσμοφύλακες», σχολίασε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, το σημερινό περιστατικό στη Σύγκλητο.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΚΠΑ αναφέρει πως οι πρυτανικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν όλα τα αναγκαία και προβλεπόμενα εκ του νόμου μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον οι σημερινές θλιβερές, παράνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σήμερα το πρωί επρόκειτο να συνεδριάσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών (9 π.μ.) μετά από την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας ορισμού και εκλογής εκπροσώπων διαφόρων εκεί εκπροσωπούμενων κατηγοριών εργαζομένων και φοιτητών σύμφωνα με τον Νόμο. Οι Πρυτανικές Αρχές διαπιστώνοντας δυστυχώς ότι για μια ακόμη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι δεν έχουν προχωρήσει στην προβλεπόμενη από τον Νόμο εκλογή εκπροσώπησής τους στη Σύγκλητο, κάλεσαν από τη Δευτέρα, 27/10, όλους τους φοιτητικούς Συλλόγους του Ε.Κ.Π.Α. να ορίσουν έως δύο εκπροσώπους τους κατά Σύλλογο και συνολικά έως δεκαπέντε, οι οποίοι θα ενημέρωναν τους Συγκλητικούς και θα είχαν διάλογο μαζί τους για όλα τα φοιτητικά θέματα κατά την ημέρα της συνεδρίασης της Συγκλήτου. Ο διάλογος αυτός θα πραγματοποιούνταν σε συγκεκριμένη ώρα (12.30 μ.μ. και εξής), εκτός της επίσημης διαδικασίας, έτσι ώστε να μην τίθενται ζητήματα ακυρότητας ως προς τη σύνθεση του Οργάνου, αλλά και να παραμένει η δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου με τους Συγκλητικούς.

Δυστυχώς, ομάδα φοιτητών, γνωστότατων πλέον απόψεων και συνθηματολογίας, εισήλθε στον χώρο συνεδρίασης της Συγκλήτου χωρίς άδεια και απαίτησε να συνεδριάσει η Σύγκλητος με την δική της παρουσία και συμμετοχή στην κανονική συζήτηση των θεμάτων. Ο Πρύτανης, όπως όφειλε, ζήτησε από τους φοιτητές να αποχωρήσουν και να σεβασθούν τον Νόμο και την διαδικασία, που καθορίζει την επιλογή εκπροσώπων και τη διεξαγωγή διαλόγου. Οι φοιτητές επέμειναν με υβριστικό τρόπο και συμπεριφορά στο παράνομο αίτημά τους και ο Πρύτανης αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση της Συγκλήτου λίγο μετά την έναρξή της. Τότε η ομάδα των φοιτητών απέκλεισε όλες τις εξόδους και επέβαλε διά της βίας την παραμονή των μελών της Συγκλήτου στην αίθουσα, επιμένοντας να συνεδριάσει το συλλογικό Σώμα και να αποδεχθεί την αλλοίωση της σύνθεσής του με την παράνομη παρουσία τους!

Επακολούθησαν επανειλημμένες προκλήσεις από τους φοιτητές-δεσμοφύλακες της Συγκλήτου, ακόμη και απειλές άσκησης βίας εκ μέρους τους στις απόπειρες εξόδου από την αίθουσα. Μετά από περίπου μία ώρα κατακράτησης των Συγκλητικών από τους φοιτητές, διακόπηκε τελικά ο περιορισμός των Συγκλητικών και οι εισβάλοντες φοιτητές αποχώρησαν. Επιδεικνύοντας ψύχραιμη σωφροσύνη, οι Πρυτανικές Αρχές απέφυγαν στην παρούσα φάση να ζητήσουν την επέμβαση της Αστυνομίας στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου.

Τις σημερινές ενέργειες και το επίπεδο υπευθυνότητας αυτής της μικρής -σε σχέση με το φοιτητικό σύνολο- ομάδας εμπλεκόμενων φοιτητών τα αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού Λαού. Ωστόσο, επειδή η βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και της Ελληνικής Κοινωνίας, απαιτούν τη λειτουργία ενός ανοικτού στις ιδέες και δημοκρατικού Δημόσιου Πανεπιστημίου με σεβασμό στο Σύνταγμα και απαρέγκλιτη τήρηση των Νόμων, οι Πρυτανικές Αρχές δεσμεύονται να λάβουν όλα τα αναγκαία και προβλεπόμενα εκ του νόμου μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον οι σημερινές θλιβερές, παράνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες. Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, και το Ε.Κ.Π.Α., πρέπει να προχωρήσει μπροστά ως θεσμοί και λειτουργίες, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Οι ουραγοί μιας μακροχρόνιας αντίδρασης στην ανανέωση και προσφορά του Πανεπιστημίου στον τόπο δεν πρέπει να αφεθούν να επιβληθούν. Η διακοπείσα συνεδρίαση της Συγκλήτου θα επαναληφθεί το Σάββατο σε ακριβέστερο χρόνο και τόπο που θα καθορισθεί με νεότερη ανακοίνωση».

Ελλάδα
13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Τον πέταξαν σε ένα υπόγειο μπουντρούμι. Απλά είχαν ξεχάσει ξεκλείδωτη την πλαϊνή πόρτα και κατάφερε να ξεφύγει με κίνδυνο της ζωής του. Καλά, δεν είδε κανείς τα πλάνα στην τηλεόραση, που ο κ. πρύτανης έφυγε κανονικά από την πόρτα, αν και τώρα καταγγέλλει ότι τον κρατούσαν όμηρο; Δεν το ψιλιάζεται κανείς ότι κάτι δεν κολλάει στην ιστορία; Τουλάχιστον τα υπόλοιπα μέλη είχαν την αξιοπρέπεια να παραμείνουν και να συζητήσουν, έστω και άτυπα με τους φοιτητές ΤΟΥΣ και τους υπαλλήλους.Στην επόμενη ανακοίνωση ο πρύτανης θα ζητάει και ψυχολογική υποστήριξη για το μετατραυματικό στρες.
Πολυ κακως οι φοιτητες αυτοι δινουν σε αυτον τον ανθρωπο τη δυνατοτητα να βγαινει κι απο πανω. Δυστυχως οι περισσοτεροι δυσκολευονται να καταλαβουν οτι πολυ συχνα εχουν και οι δυο πλευρες αδικο με αποτελεσμα επειδη δικαιως διαφωνουν με τετοιες πρακτικες να βγαζουν το ασχετο συμπερασμα οτι ο πρυτανης κανει κατι σωστα.
Συγνώμη, τι γίνεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα πανεπιστήμια? Για να καταλάβω . Η Σύγκλητος συνεδρίαζε κεκλεισμένων των θυρών για τα θέματα που απασχολούν το πανεπιστήμιο. Και οι φοιτητές μας, οι αυριανοί μας πολιτισμικοί και κοινωνικοί εκπρόσωποι τι έκαναν? Δεν σεβάστηκαν τις δημοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες συνεδρίαζε η Σύγκλητος και με το "έτσι θέλω" απαίτησαν να είναι παρόντες. Όταν ο πρύτανης αρνήθηκε και τους επέπληξε με κυρώσεις ,τους κλείδωσαν μέσα. Δηλαδή όλοι αυτοί που αγωνίζονται για ισότητα και ισονομία και αντιφασισμό και ο,τι τελειώνει σε -ισμο μάλλον σύμφωνα με τα ιδεολογικά τους, την ίδια ώρα διαπράττουν εγχειρήματα που ουδεμία σχέση έχουν με τις ιδεολογίες για τις οποίες μάχονται και προασπίζουν. Πόσο οξύμωρο σχήμα είναι αυτό? Οι φοιτητές βέβαια διαμαρτυρήθηκαν διότι ήταν too much να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο της σχολής. Κάτι που προσωπικά το βρίσκω και μια χαρά.Πάμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις. Δεν έχω κατασταλάξει εάν συμφωνώ η διαφωνώ με αμφότερες τις πλευρές. Απλά έχω να δηλώσω ότι οι φοιτητές με εκνεύρισαν πολύ. Τέτοιες συμπεριφορές είναι ανεπίτρεπτες σε πανεπιστήμια τα οποία προάγουν τη μόρφωση ,την παρρησία και τον δημοκρατικό διάλογο.
Σύντροφε, ο πρύτανης ζήτησε να παρεβρίσκονται δύο φοιτητές στην συνεδρίαση αλλά προφανώς υπήρχε τόσο μεγάλη ποικιλία απόψεων που χρειάστηκαν σαράντα.
Ναι ρε παιδιά αντί να πάτε να κάνετε "διάλογο" (άσχετα αν οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί απο αλλού και ο τύπος απλά τις εκτελεί).Μιλάμε για τον ΄τυπο ο οποίος:"έχει εκλεγεί πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, το οποίο στοχεύει σύμφωνα με τις δηλώσεις του στη «τη διαφάνεια της διαδικασίας και την ανεξαρτησία του νέου φορέα από κάθε κυβερνητική παρέμβαση, ώστε να λειτουργήσει στα πρότυπα διεθνών φορέων».Επιπλέον, μετά την παραίτηση Μπαλτάκου τον Απρίλιο, το όνομα του ακουγόταν ως ένα απ’ τα επικρατέστερα για τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης." (οι 2 παράγραφοι στην σειρά απλά σουρεάλα).Και πριν αρχίσετε το κλάμα, ναι προφανώς και δεν μπορεί μια μικρή ομάδα φοιτητών να κάνει τέτοια πράγματα, αλλά μην αγνοείτε οτι με την ίδια αυθαιρεσία λειτουργεί και ο συγκεκριμένος τύπος, με τις πλάτες του Μαξίμου.Γιατί ναι, οι παρατάξεις έκαναν ότι γουστάραν, αλλά μη μου πείτε οτι δεν γνωρίζετε οτι οι μισοί καθηγητές διοριστήκανε με τηλέφωνα απο πολικά γραφεία.ΥΓ πως και δεν σχολίασες τόση ώρα ρε μαν ??
Η οποιαδηποτε θεση σε αλλο οργανισμο μπορει να εχει ο κος Φορτσακης, αγαπητε/τη shady forest, δεν ακυρωνει το γεγονος οτι ειναι εκλεγμενος πρυτανης του ΕΚΠΑ. Αυτοι που τον ψηφισαν, προφανως γνωριζαν και την πολιτικη του τοποθετηση και τις θεσεις που μπορει να εχει σε αλλους οργανισμους. Μην προσπαθειτε λοιπον να τον απο/νομιμοποιησετε.
Οι μαφίες στις οποίες αναφέρεσαι πολύ συχνά χρησιμοποιούν τους παραπάνω "δυναμικούς" "φοιτητές" ως αιχμή δόρατος (χρήσιμους ηλίθιους, δηλαδή). Και την μαφία την εξουδετερώνεις καλύτερα αν πρώτα την αφοπλίσεις.
Κάποιος να ενημερώσει τον Πρύτανη ότι άρχισε η επανάσταση και πως το ομορφότερο Πανεπιστήμιο είναι αυτό που καίγεται κλπ κλπ. Επειδή δηλαδή κάποιοι σπασίκλες πάνε στο Πανεπιστήμιο να σπουδάσουν πρέπει οι "προοδευτικοί" φοιτητές να αφήσουν την αντίδραση και τους νεοφιλελέδες να αλωνίζουν;
Έτσι ακριβώς! Αυτά τα κακομαθημένα δεν θά'πρεπε να είναι φοιτητές. Και δεν κατάλαβα και τον χαρακτηρισμό "σκληρή ανακοίνωση" του άρθρου. Το να αποκαλείς φοιτητες-δεσμοτες κάτι τέτοιους άθλιους τύπους δεν είναι σκληρότητα, χαιδεμα είναι!
Σε οποιαδήποτε αλλη χωρα τα πανεπιστήμια δεν εχουν καμια σχεση με τα ελληνικα δεν εχουν ελλειψεις δεν εχουν καθηγητες που σε κοβουν με το ετσι θελω κτλ. Οποτε ο φοιτητης δεν εχει καποιο λογο να διαμαρτυρηθει