Η Σερένα Γουίλιαμς απαντά στα ρατσιστικά σχόλια που έγιναν για το αγέννητο παιδί της

Η Σερένα Γουίλιαμς απαντά στα ρατσιστικά σχόλια που έγιναν για το αγέννητο παιδί της Facebook Twitter
4

Η Αμερικανίδα τενίστρια Serena Williams κατηγόρησε τον Ilie Nastase για ρατσιστική επίθεση απέναντι στην ίδια και το μωρό που περιμένει κάνοντας το πρώτο σχόλιο για τα όσα δήλωσε ο πρώην πρωταθλητής από τη Ρουμανία.

Την Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου για την ισοπαλία μεταξύ της Ρουμανίας και Μεγάλης Βρετανίας, ο Nastase είπε μιλώντας για το μωρό της τενίστριας: «Ας δούμε τι χρώμα θα έχει. Σοκολάτα με γάλα;».


Η Williams επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί. Ο αρραβωνιαστικός της Alexis Ohanian, συνιδρυτής της ιστοσελίδας Reddit, είναι λευκός και το ρατσιστικό σχόλιο του τενίστα στόχευε σε αυτήν ακριβώς τη διαφορά του ζευγαριού. Ο Ρουμάνος παίχτης έκανε μερικά ακόμη χυδαία σχόλια για άλλες αθλήτριες στην ίδια συνέντευξη.

Σε ένα σχόλιο για το Instagram, η Williams έγραψε: «Με απογοητεύει το ότι ζούμε σε μια κοινωνία στην οποία άνθρωποι όπως ο Νastase, μπορούν να κάνουν τέτοια ρατσιστικά σχόλια για μένα και το αγέννητο παιδί μου και σεξιστικά σχόλια εναντίον συναδέλφων», ανέφερε μεταξύ άλλων η τενίστρια.

«Αυτό (σ.σ. το σχόλιο) ή οποιοδήποτε άλλο δεν θα με σταματήσει από το να μοιράζω αγάπη, φως και θετική ενέργεια σε ό,τι κάνω. Θα συνεχίσω να είμαι μπροστά και να στηρίζω ό,τι είναι σωστό», πρόσθεσε.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις ανακοίνωσε πως θα διεξάγει έρευνα για τα σχόλια του 70χρονου Nastase και η Williams έγραψε «Ευχαριστώ την Ομοσπονδία που ξεκίνησε να εξετάζει τα στοιχεία. Στην έρευνα αυτή θα έχει την πλήρη στήριξή μου» .

✊?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Serena Williams (@serenawilliams) στις

Αθλητισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Δεν φταίει η γενιά, στην ουσία είναι η γενικά του Woodstock αυτή. Φταίει σε τι χώρα γεννήθηκε και σε τι καθεστώς γαλουχήθηκε. Έγινε και φίρμα, έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης, καβάλησε το καλάμι και τους βλέπει όλους αφ' υψηλού. Να τα χέσω τα μετάλλια και τις διακρίσεις αν ο αθλητής δεν έχει ήθος.