Απεργία της ΓΣΕΕ

Ρονάλντο: Φεύγω γιατί μου φέρονται σαν εγκληματία - Γιατί η αποχώρηση του Πορτογάλου σούπερσταρ θα είναι πλήγμα για τη Ρεάλ

Ρονάλντο: Φεύγω γιατί μου φέρονται σαν εγκληματία - Γιατί η αποχώρηση του Πορτογάλου σούπερσταρ θα είναι πλήγμα για τη Ρεάλ Facebook Twitter
0

Η φημολογούμενη αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να εξελιχθεί στο ποδοσφαιρικό σήριαλ του καλοκαιριού.

Η ισπανική εφημερίδα «Sport», επικαλούμενη το ραδιόφωνο «Cadena Cope», ανέφερε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξήγησε στον Ζινεντίν Ζιντάν, που του τηλεφώνησε προσπαθώντας να του αλλάξει απόφαση για να μείνει στην Ρεάλ Μαδρίτης, γιατί θέλει να αφήσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης και την Ισπανία.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκείνο που είπε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ στον Γάλλο προπονητή του, είναι πως αισθάνεται ότι έχει αντιμετωπιστεί σαν «εγκληματίας», ειδικά από τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.


«Φεύγω γιατί μου φέρονται σαν να είμαι εγκληματίας», φέρεται να είπε στον Ζινεντίν Ζιντάν.

Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παραμένουν οι πιο πιθανοί προορισμοί του αρχηγού της εθνικής Πορτογαλίας.

Τεράστιο πλήγμα για τη Ρεάλ


Προφανώς στο ποδόσφαιρο βρίσκει μεγαλύτερη εφαρμογή το ρητό «ουδείς αναντικατάστατος», αλλά αν πράγματι αποχωρήσει τελικώς ο Ρονάλντο, αυτό θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για την ομάδα του Ζιντάν.

Σίγουρα, ενδεχόμενη μεταγραφή μπορεί να φέρει στα ταμεία αμύθητα ποσά που μπορεί να φτάσουν ακόμη και 180 εκατ. ευρώ, ενώ η «Βασίλισσα» θα απαλλαγεί και από το βαρύ συμβόλαιο του 32χρονου Πορτογάλου σούπερ σταρ.


Όμως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Όταν κάποιος ακούει το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο,του έρχεται σίγουρα στο μυαλό η εικόνα του με την λευκή φανέλα του συλλόγου.

Ο Πορτογάλος είναι ο κορυφαίος πρεσβευτής της Ρεάλ Μαδρίτης σε όλο τον κόσμο. Ο CR7 έχει πάνω από 300 εκατομμύρια θαυμαστές στα κοινωνικά δίκτυα. Είναι η αθλητική προσωπικότητα με το μεγαλύτερο αριθμό των οπαδών σε όλο τον κόσμο.

Στο Facebook, ως κύριο εργαλείο επικοινωνίας, έχει περισσότερους από 121.500.000, απέναντι σε 104.000.000 της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο Instagram έχει πάνω από 105 εκατομμύρια, την ώρα που η Ρεάλ έχει μόνο 50.000.000.

Οι εταιρείες θέλουν να εμφανίζεται στα μηνύματά τους. Κάτι που ο σύλλογος φροντίζει να εξασφαλίζει. Για παράδειγμα, η εικόνα του στο Twitter σαν πρωταθλητής Ευρώπης ξεπέρασε 160.000 retweets και 70.000 likes.


Για πάνω από δέκα χρόνια ο Πορτογάλος επιθετικός βρίσκεται στην ελίτ της Ευρώπης, κερδίζοντας διακρίσεις και βραβεία. Βοηθώντας το εμπορικό σήμα της Ρεάλ Μαδρίτης να γίνει όλο και πιο γνωστό πέρα από τα σύνορα της Ισπανίας.

Αυτή τη στιγμή η Ρεάλ Μαδρίτης έχει το πιο ισχυρό σήμα στον κόσμο, αν και την μεγαλύτερη εμπορική αξία παρουσιάζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


Επιπλέον, οι χορηγοί λαμβάνουν επίσης υπόψη την παρουσία του CR7 στην ομάδα. Ως εκ τούτου, η αποχώρησή του θα ήταν ένα τεράστιο οικονομικό και μη πλήγμα τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο.

Μπάγερν: Το hoax της ημέρας

Με τίτλο «η είδηση-απάτη (Hoax) της ημέρας» σχολίασε η Μπάγερν το φημολογούμενο ενδιαφέρον της για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η Μπάγερν Μονάχου ενδιαφέρθηκε να εντάξει στο δυναμικό της τον Πορτογάλο αστέρα . Οι Βαυαροί προχώρησαν σε κατηγορηματική διάψευση με μια... "πάπια" (όπως είναι η λέξη "hoax" στη γερμανική γλώσσα, αλλά στην αγγλική σημαίνει ψέμα).


«Είναι το ψέμα (hoax=πάπια) της ημέρας. Είμαστε συνηθισμένοι στη μεταγραφική σπέκουλα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Συνήθως δεν σχολιάζουμε φήμες, αλλά θέλουμε να πάρουμε μια ξεκάθαρη θέση στο θέμα του Κριστιάνο Ρονάλντο: Αυτή η φήμη είναι εντελώς ανυπόστατη και ανάγεται στη σφαίρα της φαντασίας», σχολίασε ο πρόεδρος της γερμανικής ομάδας, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε.

Αθλητισμός
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ